Selcuk sonuçtan hiç memnun değil

14 Aralık 2024 16:33

2023 Kasım ayında tarafımdan sıfır kilometre olarak satın alınan Citroen C5 Aircross marka ve model araçta, garanti süresi dolmadan ortaya çıkan 4 adet tavan boyası atması sorunu, açık bir üretim kusuru ve ayıplı mal durumunu ortaya koymaktadır. Bu sorunun çözümü adına Citroen Genel Merkezi ile irtibata geçilmiş ve değer kaybı tazmini veya aracın değiştirilmesi talebi açıkça beyan edilmiştir. Citroen Genel Merkezi, yetkili servise başvurarak inceleme yaptırmam ve fotoğraf çektirmem gerektiği ifade edilmiştir. İstanbul Sancaktepe Gülan Citroen Yetkili Servisi’ne başvurdum ve yapılan incelemede boya atması sorunu net bir şekilde teyit edilmiştir. Fotoğraflar çekilerek genel merkeze gönderilmiştir. Citroen Genel Merkezi, aracımda meydana gelen boya atması kusurunu "çevresel faktörlere" bağlamış, ancak bu iddiasını destekleyen hiçbir somut kanıt veya açıklama sunamamıştır. Eğer sorun gerçekten kuş dışkısı ya da güneş yanığı gibi dış etkenlerden kaynaklanıyor olsaydı, buna dair somut belirtiler (asit yanığı, çatlaklar vb.) araç üzerinde görülebilirdi. Ancak araçta bu tür bir bulgu bulunmamaktadır. Bu noktada, boya atmasının üretim kaynaklı bir sorun olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Buna rağmen firmanın açık bir üretim kusurunu "çevresel faktörler" gibi mesnetsiz iddialarla örtbas etmeye çalışması, hem dürüstlük hem de hukuka uygunluk ilkelerine aykırıdır. Ayrıca, incelemeyi gerçekleştiren ekibin Citroen yetkili servisinden bağımsız bir ekip olduğu ifade edilmiştir. Bu ekibin teknik yeterliliği, sertifikasyonu ve tarafsızlığı konusunda hiçbir bilgi paylaşılmamıştır. Teknik yetkinliği şüpheli bir ekip tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarının ciddiyeti ise tarafımca kabul edilemezdir. Yazılı olarak talep ettiğim inceleme raporunun, "Firmanın marka değeri gereği böyle bir belge sunulamayacağı" gerekçesiyle tarafıma verilmemesi ise tamamen hukuk dışıdır. Firmanın, açık bir üretim kusurunu örtbas etmeye çalıştığı ve mağduriyetimi gidermekten kaçındığı ortadadır. Bu tutum, Türk Tüketici Kanunu'na açıkça aykırıdır ve firmanın kendisini yasal düzenlemelerin üzerinde gördüğüne dair bir algı yaratmaktadır. Araçtaki zararın karşılanmaması durumunda 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun, Borçlar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat uyarınca hakkımı Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemeleri nezdinde arayacağımı, bu süreçte doğabilecek tüm hukuki ve maddi zararların tarafınıza yükletileceğini bildiririm. CİMER sistemine de şikayet kaydı açılmıştır.

profile profile profile
20 Aralık 2024 10:06

Konu üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen halen tarafımla iletişime geçilmedi herhangi bir çözüm önerisi sunulmadı. Yıllarca Peugeot 3008 kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım, ne zaman destek istesem her zaman iletişim buldum ama Bundan sonra Citroen mi? Asla asla asla asla

30 Haziran 2025 08:15

Evet 3. Kez açtığımız kayıtta reddedildi. 1. Kayıt için kullanıcı hatası dediler, 2. Kayıt kuş pisliği veya dış etken dediler, 3. Kayıt ise taş düşmesi olarak değerlendirildi. Hatalarını kabul etmek yerine, yaratıcı yalan söyleme ile geçiştirmeler devam ediyor. Yılmak yok her ay kayıt açmaya devam edeceğim.

Salih
Salih

Sonuç ne oldu herhangi bir gelişme var mı

Özgür
Özgür

2023 Kasım aynı araç bende var. Arabayı aldığım gibi kaplattım. Tavanda sadece çıta altlarını kaplayamadılar ve o bölgede 2 yerde boya atması var. Servise başvurdum, resimler çekildi, dosya açtılar. Citroen Türkiye'den her hafta birisi beni arayıp süreci takip ediyorum dedi. 1.5 ay sonunda ağzından tazminat süreciniz devam ediyor diye lafı kaçırdı. Bundan bir hafta sonra başka birisi dosyayı devraldığını söyledi. Bu kişi bir hafta sonra arayıp sorunun dış etken kaynaklı olduğunu söyledi. Araç tavanında kullandıkları boya çok ince va atıyor. Bu arada bana 2 milyonluk arabaya 100bin tazminat teklif etseler ben kabul etmezdim. Açarım davayı 2-3 sene sürer ama Türkiye şartlarında tavanı boyanan arabanın değeri nasıl radikal düşüyorsa o miktarı alırım.

Cengiz
Cengiz

Facebook da guruplar var orada da bir sürü böyle sorunu olan araç sahipleri var özellikle 2022 sonrası çift renkli C5 Aircross araçlarda kronik sorun 100 bin artı boyama teklif ediyorlar genellikle

Cem sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C5 Aircross'ta Boya Sorunu Ve Değer Kaybı Talebinin Reddedilmesi

15 Ekim 2025 15:22
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Aldığım Citroen C5 Aircross'un Tavan Boya Problemi

Muhammed