Öğrenci İstanbulkart'ımın Haksız Kayıp Bedeli Mağduriyeti

09 Aralık 2024 08:59

Öğrenci İstanbulkart'ım yaklaşık 1-2 aydır tutarsız çalışmaktaydı. Kartımı para yükleme otomatlarına yerleştirdiğimde tanınmıyor, toplu taşıma araçlarında ise bazen okunuyor bazen okunmuyordu. Yoğun tempom nedeniyle bu süreçte kartımı yenileme fırsatı bulamadım. Ayrıca, sürekli abonman yenilediğim için bu durumu ertelemek zorunda kaldım.

Geçtiğimiz günlerde abonman sürem sona erince, 153 Çağrı merkezini arayarak kartımı iptal ettirdim. Çağrı merkezi yetkilileri, kartımın iptal edildiğini ve yeni bir kart için internet üzerinden başvuru yapmam gerektiğini söylediler. İnternet üzerinden başvuru yaparken açıklama kısmında "Kayıp Bedeli" ibaresi yer aldığını fark ettim. Kargosuyla birlikte 200 TL'ye yakın bir ücret talep edildi. Ancak kartım kaybolmamış, yalnızca düzgün çalışmadığı için yenileme talebinde bulunmuştum. Buna rağmen, benden kart kaybı gerekçesiyle ceza bedeli alınması son derece yanlıştır.

Gerekli kontrollerin yapılarak, benden alınan haksız kayıp kart bedelinin tarafıma iadesini talep ediyorum. Konunun çözümü için gereğinin yapılmasını rica ederim.

09 Aralık 2024 09:14 (Şikayetten 15 dakika sonra)

Sayın Yaren A. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

Yakup
Yakup

Bu da heykeli gibiler artık hata kesinlikle kabul etmiyorlar kusursuzlar

Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

30 Kasım 2024 19:35
Öğrenci İstanbulkart'ında Haksız Ceza Ücreti Sorunu