İstanbul Kart Sorunları: Abonman Hakkı ve Kart Basım Mağduriyeti

05 Ekim 2024 18:57

Öğrenci İstanbul kartım 5 Ekim akşamı çalışmamaya başladı.
Aynı gün sabahı sorunsuz kullanmıştım.
Gayrettepe metro istasyonunda bulunan kart merkezine gittim durumu anlattım.
Kart bozulmuş yenisi için başvuru yapın, kargo ile gelecek dediler.
Bozulan kartımı 2020 yılında Taksim metro istasyonunda bulunan kart merkezinde 5 dakikada basıp vermişlerdi.
Şu an 1400 lira para verip 10 gün önce abonman yüklediğim kartımı kullanamıyorum.
Kart sorun değil uygulama üzerinden kullanımda para düşüyor abonman sayısı düşmüyor.

Kardeşim ben parasını ödemiş ve bu abonman hakkını 1 ay süre ile almışım neden kart bozuldu diye benim hakkım elimden alınıyor? Neden ben uygulama üzerinden kartım ile yaptığım işlemde abonman hakkımı kullanamıyorum?
Neden artık kart basım ofisinde kart basılmıyor? Basit bir işlem yüzünden neden vatandaş mağdur ediliyor.
Daha önce yeni kart basım işlemi bu noktalarda yapılıyordu. 4 yıl önce yapılan işlem neden artık yapılmıyor. Millet yıldan yıla ileri giderken bizim ülkemizin her kurumu neden yıl geçtikçe daha geriye ve daha kötüye gidiyor?

Sistem üzerinden başvuru yapmayı denedim mevcut kartımın iptal edilmeden yenisi için başvuru yapılmadığına dair uyarı geldi. İptal menüsüne geldim arıza seçeneği yok kayıp/çalıntı seçeneği var. Onu seçip iptal ettim kartı şimdi de yeni kartın başvurusuna hakkım olmadığı uyarısı alıyorum.

07 Ekim 2024 09:05 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Hasan Ç. İleteceğiniz talep, şikâyet ve önerileriniz hakkında işlem detayları ve kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Bildirimlerinizin güvenli bir şekilde incelenebilmesi için bize 153 Çözüm Merkezi hattından ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla. BELBİM Bireysel Müşteri Yönetimi

Kaybolan Öğrenci Kartı Yüzünden Haksız Ceza Ve Mağduriyet

30 Haziran 2025 16:21

25 Eylül 2024 23:21

05 Mart 2025 05:20
İstanbul Kart Başvurumda Yaşadığım Gecikme Sorunu
İstanbul Kart Başvurumda Yaşadığım Gecikme Sorunu
Taha sonuçtan hiç memnun değil

04 Mart 2025 09:33

BELBİM | İstanbulkart Kategorileri