Cihan sonuçtan çok memnun

26 Ağustos 2024 14:28
Cihan'ın Teşekkür Mesajı
“Genel merkez ile kurduğumuz iletişimden sonra durumu çözmek için bayağı uğraştılar. Sonunda dış ünite yenisiyle değişti ve montaj sırasında bu sefer vakum işlemi yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Yerel servisler bu konuda ciddi şekilde uyarılması gerekir. Tüketici bazı şeyleri bilmiyor ve bu yüzden montaj yapan teknik ekip bazen üstüne düşeni yapmıyor.”

Beko marka klima satın aldım. 21 Ağustos tarihinde kurulum gerçekleşti. Teknik servis kendisi gelmedi taşeron olarak birini gönderdiler ve yanında 9-10 yaşlarında çocuk ile gelip kurulumu yapmaya başladı. Ben kendisini teknik servis olarak biliyordum sonrasında fark ettim ki teknik servis tarafından gönderilmiş başka biriymiş. Fakat iş işten geçmişti. Klimama vakum yapılmadı bende vakum ile ilgili bilgiyi sahip değildim. Klimamın verimsiz olduğunu düşünerekten araştırmalara koyuldum. Vakumla ilgili yazılar okudum videolar izledim. Bunun sonuncunda vakumsuz takılan klimanın tam verim vermediği ve elektrik tüketimini yükselttiğini anladım. Servis ile iletişime geçtim kurulumu yapan arkadaş sadece borudaki havayı 3-4 Sn. Aldığını vakum motoru artık yok bunun yettiğini söyledi. (bana gönderdiği fotoğrafını paylaşacağım). Bende bunun yanlış olduğunu aktardım. Teknik servis müdürü ile iletişim kurdum o da vakum olayı yeni çıkmış bir şey çok önemli değil deyip geçiştirdi. Ben bu şekilde kabul etmeyeceğimi vakumsuz yapılan montajda dış ünite değişim hakkımın olduğunu aktardım. Servis müdürü bunun mümkün olamayacağını söyledi. Bunun yerine dış ünitenin içindeki gazı boşaltıp yeniden dış üniteye gaz verip vakum yapılmasını söyledi. Sıfır aldığım cihaz için bu işlemi uygun bulmadığımı belirttim. Yakın çevremde komşum, kardeşim de klima taktırmış ve onların vakum makinesi ile montajı tamamlanmış. Dış üniteden iç üniteye gaz akışı ile beraber vakum yapılmadan verilen gaz ile iç ünitede bulunan hava nem ile karışmış olup montajın yanlış yapıldığı kesindir. Bu yüzden klima dış ünitesinin değişmesini talep ediyorum. Bana gönderilen fişte vakum yapıldığına dair ibare yok. Vakum yapıldığına dair imza attığım belge de yok. Ayrıca fişte yazan teknik servis elemanı ile gelen kişi farklı kişiler. Buna istinaden vakum yapılmadığı kesindir. Hem klimam vakumsuz kuruldu hem de teknik servis kendisi gelmedi taşeron gönderdi. Beko Bu konuyu çözemezse konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağımın bilgisinde olsun.

26 Ağustos 2024 14:40

Klima kurulumunda vakum zorunlu olup iç üniteye gaz vermeden önce yapılması gerekmektedir. Elimdeki görüntülerden kanıtla kurulum yapan kişinin elinde vakum aleti ile gelmediği bellidir.

26 Ağustos 2024 16:30 (Şikayetten 2 saat sonra)
26 Ağustos 2024 17:28

Beko gibi büyük bir marka disiplinsiz çalışan servisler yüzünden zor duruma düşüyor. Umarım bu konuyu çözersiniz. Tüketici olarak işin teknik kısmını bilmiyoruz. Servisinde umurumda olmuyor takıp geçiyor.

16 Eylül 2024 19:25

Yorumlar (8)

Onur

Vakumsuz klima montajı benim cihaza da yapıldı bununla alakalı buraya şikayet yazdım tüketicilerin bilgilenmesi için, sonra ki süreçte dış ünite değişikliği yapıldı peşini bırakmayın bununla alakalı Tüketici Hakem Heyeti kararları var vakumu ispatla yükümlü olan servistir. Hiçbir klima vakumlu gelmez zaten servis çalışanları klima dışında her işle meşgul bana gelen servis elemanları da kaynakçı, şoför vb. İşi bilen düzgün yapan kimse yok.

Cihan

Anladım hocam. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Yarın arayıp süreç hakkında bilgi alacağım. Eğer çözüm bulunmazsa elimdeki kanıtlarımla Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Onların zaten kanıtı yok ispatlayamazlar. Gerçi inkarda etmiyor teknik servis 😄 ama değişmekte istemiyorlar. Hakkımı mecbur arayacağım

Onur

Sonradan yapılan vakumun hiçbir faydası yok cihazın ömrü kısalıyor, elektrik faturası fazla geliyor vb. Gibi durumlar mağduriyet yaratıyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun 6 ay içinde tüm sorumluluk Beko'nun vakumun yapıldığını ispatla yükümlüler bununla alakalı kararlar var. 6 aydan sonra ise yükümlülük size ait onun için zaman kaybetmeyin derim.

Cihan

Anladım hocam sorumlu montajı yapan servis. Fakat onlarda diyor ki gelip şimdi vakum yapalım ben kabul etmedim. Dış ünite değişimi istedim onlarda değişimi kabul etmiyor. Bunun üstüne şikayet yazdım işte. Genel merkezden aradılar şikayet oluşturdular. Fakat henüz gelişen bir şey yok.

Onur

İç ve Dış üniteyi kim kurup gazı saldıysa sorumlu olan o servistir. Kurulumu yapan servis ile montaj yapan servis farklıysa eğer orada sisteme vakumsuz gaz salınımı yapan servisin sorumluluğu vardır.

Cihan

Konuyu servis ile çözebilirsiniz yazmışsınız kurulumu yapan servisten mi bahsediyorsunuz? Montaj yapan servis biz değişmeyiz diyor. Genel merkezden arandım şikayet oluşturdular ama gelişen bir şey yok henüz.

Onur

Siz konuyu servisle çözebilirsiniz değişim talebini servis yapıyor merkez onaylıyor sonra zaten Beko dan bu değişim ile alakalı ilgili departmandan aranıyorsunuz ve süreç başlıyor değişim yapılan dış üniteyi servise gönderdiler ve kurulum için tekrar geldiler lakin komik olan şu kurulumu yine vakumsuz yapacaklardı müdahale edince vakum cihazını getirdiler yanlarında yoktu. Bunlar hep işi bilmeyen kişilerin serviste çalıştırılması ile alakalı umarım çözüm bulursunuz.

Cihan

Kesinlikle haklısınız hocam. Maalesef ki vakum olayını sonradan öğrendim. Bilgimiz yok diye servis işine nasıl geliyorsa öyle davranıyor. Değişmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Nasıl bir yol izlediniz paylaşırsanız sevinirim hocam. Bilgilendirme için teşekkürler.

Emre
11 Temmuz 2025 23:00
Meral sonuçtan hiç memnun değil

Meral
26 Ağustos 2024 21:17
Beko Klima Montajında Yaşanan Sorunlar Ve Kötü Hizmet
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Mesut
21 Ağustos 2024 15:28