Su Toprak sonuçtan hiç memnun değil

03 Ağustos 2024 15:30

30 Haziran 2024 tarihinde yaklaşık 3.5 yıl önce Lefkoşa bayinden almış olduğum K70520NE model Beko buzdolabım soğutmamaya başladı. 01 Temmuz 2024 tarihinde Teknik servisi arayarak arıza durumunu bildirdim. 02 Temmuzda Teknik servis 550 TL karşılığı ilk tespiti yaparak buzdolabını motor arızası tespitiyle servise götürdü. 18 Temmuz 2024 tarihinde buzdolabım teslim edildi. Teslim tutanağında 5234****31 compressor değişimi yapıldı test edildi, teslime hazır ibaresi mevcuttu. Anlaşılacağı üzerine buzdolabı motor değişimi ile tarafıma teslim edildi. Teslim edilirken buzdolabının 6 saat fise takılmaması ve 6 saat sonrada 2 saat bos çalıştırılması iletildi. Belirtilen zaman dilim sonrası buzdolabımın başlangıçtaki arızasının devam ettiği gözlemlendi. Teknik servisi aradığımda bunun mümkün olamayacağı ifade edildi. Bizzat Beko servisine giderek mudur ile görüştüm, mudur ile yapılan görüşmede zaman zaman yapılan tartışmalar sonucunda beni derdest ettirmek için 5-6 çalışan odaya çağrılmış gösterdiğim kararlı tepki nedeniyle adamlar mudur tarafından tekrar geri gönderilmiştir. Söz konusu kamera kayıtları meko mudur odasında mevcut olması gerekmektedir. Bu görüşme sonucunda 19 Temmuz 2024 tarihinde buzdolabımı bizzat tamir eden usta evime gelerek tespiti yaptı ve motorun yağ kaçırdığını bütün sistemin temizleneceğini yağın tam olarak boşaltılacağını ve yeni bir motor takarak sorunu halledeceğini ifade etti. 18 günde neden bunu yapmadığını sorduğumda ise herhangi bir şey söyleyemedi. Bu gelişlerinde bana geçici buzdolabı teslim ettiler Çünkü garanti kapsamında yapılması gereken uygulama buymuş ancak bir önceki süreçte tam 18 gün Kıbrıs gibi yoğun sıcaklıklar yaşanırken beni buzdolapsız bıraktılar. Kendilerine seker hastası olduğumu soğuk zincir kapsamında ilaçlar kullandığımı belirtmeme rağmen konuyu gündeme almadılar. Tespit için gelen usta buzdolabına hafta sonu girdiğinden dolayı ancak 22 Temmuzda bakabileceğini ve surecin bir haftayı alabileceğini ifade etti. Ancak 23 Temmuz 2024 saat 10.11 de Teknik servisten Ah. M** isimli birisi tarafından arandım ve buzdolabımın gövde şişmesi arızası olduğu bu arızanın tamirinin mümkün olamayacağı bu nedenle alınacak yeni bir üründe %35 indirim uygulanacağı ifade edildi. Yani hiçbir şekilde bir daha Beko urunu kullanmak istemememe rağmen beni bu şekilde bir kez daha Beko ürünlerine mecbur bıraktılar.

03 Ağustos 2024 15:12

Sonuç olarak : 1. Yaklaşık 17 günlük bir süreçte neden bu tespit yapılmadı ve motor değiştirildi testler yapıldı, sağlam denilerek buzdolabı bana verildi. 2. Müteakiben tam bir gün içinde 17 günde tespiti yapılamayan buzdolabının gövde şişkinliği nasıl tespit edildi. Arayan şahsın bu tespitin çok zor yapıldığını ifade etmesine rağmen bir gün sadece bir günde tespitinin nasıl yapıldığı merak konusu oluşturdu. 3. Sadece 3.5 yıllık bir buzdolabı nasıl böylesine bir arıza çıkartıyor kaldı ki ben bu arıza tespitine asla inanmıyorum. 4. Yukarıda çok yalin ifade ettiğim surecin eziyetli bolumu ise, 12 Temmuz 2024 14:58 de beni Turkiye Arçelik'ten arayan yetkili organlarınıza bildirdiğim ancak hiçbir netice alamadığım konu ise servis elemanlarının, çağrı merkezindeki şahısların inanılmaz saygısız ve ilgisiz davranışlarıdır. Mudur-servis elemanları- çağrı merkezi arasında kesinlikle büyük bir iletişimsizlik mevcuttur. Organizasyon problemi bulunmaktadır. İlk süreçte teslim tarihinden birkaç gün önce aranarak buzdolabımın teslim edileceği evde olmam gerektiği bildirildi saat 17:00 ye kadar kimse gelmeyince çağrı merkezini aradım gelip gelmeyeceklerini sordum ve bana servisin bölgede olduğunu mutlaka geleceklerini ifade ettiler ve o gün saat 22:00 ye kadar evden çıkmadım ancak gelen giden olmadı, ertesi gün aradığımda ise buzdolabımın tamir surecinde olduğu ve en kısa sürede teslim edileceği bildirildi. Trajikomik bir olay, önce tamir edildi testleri yapıldı şu anda servis bölgenizde denmesine rağmen ertesi gün yapılan görüşme bu şekilde gelişti. Tüm bu konuşmalar Beko servisinizin kayıtlarında mevcuttur. 5. Ayrıca belirtilen tüm hususlara ait dokümanlar ektedir.

03 Ağustos 2024 15:15

Yukarıda belirtiğim hususlardan dolayı Beko genel müdürlüğüne ait çağrı merkezinden arandım. Asena isimli hanımefendi ile uzun bir görüşme yaptım. Kendisi konuyla yakından ilgileneceğini Kıbrıs'ta bulunan yetkili kısı tarafından konunun araştırılacağını ve sorunu çözeceklerini ifade etti. Daha sonra yeşim isimli hanımefendi tarafından arandım konuyu ayrıntılı asena hanıma anlattığımı ifade ettim. Ancak bugüne kadar herhangi olumlu bir dönüş alamadım. 29 Temmuz sabah 10:00 sularında Kıbrıs Beko teknik servisi tarafından arandım ve herhangi bir karara varıp varmadığım soruldu. Genel merkezden haber bekliyorum dediğimde genel merkez bizi bağlamaz onların talimatları bizim için geçerli değil diye cevap aldım. Bu cevap üzerine yurt dışına çıkmak üzere olduğumu ancak dönüşte de %35 ile ilgili olumsuz yanıt vereceğimi bildirdim. Buradan anlaşılacağı gibi körler sağırlar birbirini ağırlar deyiminin ne kadar doğru olduğu anlaşılmaktadır. Laf çok icraat hiç yok.

03 Ağustos 2024 15:16

Artık sözlerin kelimelerin bittiği tükendiği noktadayız. Oldubittiye gelmeyecek bir konu üstündeyiz. 1. Yukarıda belirttiğim gibi seker hastası olduğumu belirtmeme ve garanti belgesi içinde olmasına rağmen bana geçici buzdolabı verilmeyerek tam 18 gün insülin iğnesi ile diğer soğuk zincir ilaçlarımın kullanımı engellenmiş ve ciddi saglık sorunlarıma sebep olmuştur. 2. Buzdolabımın 18 gün sonra motor değiştirildi test edildi teslime hazır belgesi ile tarafıma teslim edilmesi ancak hala arızalı olması nitelikli dolandırıcılık kapsamında bir davranıştır. 3. Ayın 19 unda buzdolabımı 18 gün içinde tamir eden usta bizzat gelerek tekrar yerinde kontrol yapmış ve motorun borulara yağ kaçırdığını söylemiş ve motorun tekrar değiştirilmesi ve gaz borularının yağdan temizlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Araya giren CMT ve pz günleri dışında salı sabah yanı 23 Temmuz günü aranarak buzdolabımın duvarlarının şiştiği tamirinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir. 18 günde bu arızanın kı varsa eğer olmadığı ortadadır. İkinci bölüme arızanın motor orijinli olduğu veya bence temizleme aşamasında kişisel hatadan kaynaklandığı kuvvetle muhtemeldir. Gerçekten bu arıza varsa Çünkü teknik servise asla güvenmiyorum. Bu noktadan hareketle garanti süreci içerisinde olan bir makinenin bire bir değişimi gerekmektedir. 4. Mudur ile yaptığım kişisel görüşmede çalışanların üzerime gelmesi affedilemeyecek bir davranıştır. Haramı, mafyavarı anlayışı ile yürütülen bir organizasyonla karşı karşıyayız. Tüm bu sebeplerden dolayı artık bire bir konuşarak anlaşmanın mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Kişilerin ya da kurumların anlaşamadığı durumlarda her demokratik ülkede olduğu gibi hukuk devreye girer. Bu noktada artık Beko ile sorunumuzu mahkemede cozecegız. Bu konuda teknik servisede bildirimde bulunacağım karşılıklı dava açmak da fayda var. KKTC için örnek bir dava olacağı inancındayım.

03 Ağustos 2024 15:17

İletişim 0.533.826.38.84

17 Ağustos 2024 08:46

Beko almayın ve aldırmayın 10 yıl dedikleri motor garantisi var diyorlar ancak yalan motor arızası olan buzdolabının değişimini yapmadılar

Yusuf
02 Eylül 2024 12:48

Nafiye
03 Haziran 2024 16:08

Beko Buzdolabı Gürültü Problemi Ve Servis Karmaşası

Gülhan
05 Kasım 2024 21:21
Beko Buzdolabı Gürültü Problemi Ve Servis Karmaşası
Haydar sonuçtan hiç memnun değil

Beko Buzdolabında 3 Senedir Yaşadığım Sorunu Çözemediler

Haydar
15 Mayıs 2024 12:11

Emre
14 Haziran 2025 14:56
Buzdolabı Arızası Nedeniyle Anne Sütlerimin Ziyan Olması Ve Yetersiz Servis Desteği

Beko Kategorileri