Efe sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz'ın İş Bilmezliği ve Savsaklamaları Yüzünden Haftalardır Gaz Hizmeti Alamıyorum

02 Ekim 2024 18:31

Başkent Doğalgaz 011605976 numaralı aboneyim. Başkent Doğalgaz'ın personelinin iş bilmezliği ve savsaklamaları yüzünden haftalardır gaz hizmeti alamıyorum.

İlk randevu talebimde evde beklediğim halde evde bulamadık diye yalan söyleyerek adresime hiç gelmediler. İkinci randevu için günlerce bekletildikten sonra gelip eksikleri bildirdiler. Eksikleri giderdim, üçüncü randevuda menfez takılması için 21 gün süre vererek nihayet gazımı açtılar. 21 gün sonra menfezi kontrol etmeye gelen U*** B**** isimli personel, menfezi kontrol etmek yerine gaz ölçümü yapmaya çalıştı ancak ölçüm yapmayı beceremediği için bu borular tıkalı ve açılması lazım diyerek gazımı kesti. Üç hafta önce kontrolü yapılıp sağlam olduğu tespit edilen borular şimdi mi tıkandı da test yapılamıyor?

Şu an yine gazım kapalı ve 5. Kez randevu talep etmek zorunda kaldım. Başkent Doğalgaz'ın müşteri hizmetleri sorunumu dinlemiyor bile. Bu personelden ve Başkent Doğalgaz'dan şikayetçiyim. Aynı şikayeti CİMER'e de yapacağım.

07 Ekim 2024 17:08

Başkent Doğalgaz'ın iş bilmezliği ve savsaklamaları yüzünden haftalardır gaz arzı alamadığıma yönelik daha önce bir şikayet açmıştım. Bundan sonraki olaylarda da maalesef Başkent Doğalgaz aynı sorunlu tutumunu sürdürdü.

Daha önceki şikayetimde de belirttiğim üzere test almayı bilmeyen bir personel gönderildiği için gaz arzım kapatılmıştı. Bunun akabinde yaptığım şikayet üzerine ertesi gün (randevusuz olarak) yeni bir personel gönderildi. Bu personel test alabildi (çünkü tesisatta zaten sorun yoktu) ancak bu kez de kaçak olduğunu söyledi. Yani üç hafta önce yapılan kontrolde tesisat sağlam, bir gün önce yapılan testte tesisat tıkalı ve test alınamıyor, ertesi gün yapılan testte ise tesisatta kaçak var. Bu nasıl iş anlayan beri gelsin!

Ben gönderdikleri personelin test nipelini bozduğunu düşündüğüm için nipeli değiştirdim. Bu esnada şikayet üzerine bir kez daha personel gönderildi ve o da tesisatta kaçak olduğunu belirtti. Bunun üzerine Başkent Doğalgaz'ın sertifikalı tesisatçılarından birini çağırdım. Onun tespitine göre ocak bağlantısında bir sorun vardı ve bağlantıyı yeniden yaparak sorunu çözdü. Ben Başkent Doğalgaz'ın nasıl bir firma olduğunu artık öğrenmiş olduğum için tesisatta sızdırmazlık olmadığına dair hem evrak aldım hem de videosunu çektim. Bugün 7. Kez Başkent Doğalgaz'ın elemanı geldi ve tesisatta halen sızıntı olduğunu söyledi. Sorunun ölçümde ya da ölçüm aletinde olduğunu da kabul etmedi. Üstelik 5 dakika gibi normal prosedürün çok üzerinde bir süre bekledi ve mikronluk bir düşüş nedeniyle kaçak olduğuna karar verdi. Bunların hepsinin kaydı Başkent Doğalgaz'ın elinde mevcut.

Böyle bir şey nasıl olabilir? Eğer tesisatımda halen sızıntı varsa bu demektir ki hem sertifikalı tesisatçı işini bilmiyor hem de Başkent Doğalgaz'ın ilk defa ölçüm yapan personeli sızıntı olduğu halde bunu tespit edemedi. Şu anda 8. Kez randevu aldım. Muhtemelen gelip yeniden sızıntı olduğunu söyleyecekler ve gazımı açmayacaklar. Halbuki elimde rapor var. Kaçak varsa yerini gösterin diyorum, ona yetkimiz yok diyorlar. Daha iki gün önce sertifikalı firmadan rapor aldım diyorum, biz onu bilmeyiz diyorlar. Şu anda olay kilitlenmiş durumda ve ben hala gaz hizmeti alamıyorum. Müşteri olarak şikayet etmek dışında yapabileceğim bir şey de yok. Böyle firma olmaz olsun gerçekten.

1728309205996.whatsapp-image-2024-10-07-at-153332.jpg
07 Ekim 2024 15:35

1728304537516.whatsapp-image-2024-10-07-at-153332.jpg
03 Ekim 2024 11:52 (Şikayetten 17 saat sonra)

Sayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

03 Ekim 2024 16:17

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili cevabınız mail adresinize 03.10.2024 tarihinde iletilmiştir. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

Efe
Efe
03 Ekim 2024 16:37

Bana atılan mailde "ilk gelen ekibin beni arayıp ulaşamadığı, son gelen personelin ise test yapamadığı ancak bunu bildirmediği için uyarıldığı" belirtiliyor. İlk gelen ekibin beni arayıp ulaşamadığı yalan. Kendilerine o saatte telefonu açtığıma ve aramızda konuşma geçtiğine dair ekran görüntüsünü yolladım. Buradan da paylaşıyorum. Son gelen personel ise uyarılmış. Madem personeliniz hata yaptı ve uyarılıyor, o halde neden hala benim gazım kapalı? Bu ne biçim bir çözüm şekli? Hakkınızda CİMER'e şikayette bulundum ve bugün EPDK'ya iletildi. Bu gelişmeleri de bilahare bildireceğim. Bu kadar ciddiyetsiz bir hizmet şekli olmaz.

14 Şubat 2025 12:42
Alper sonuçtan çok memnun

22 Mayıs 2025 21:24
"Başkent Gaz teşekkürlerimi iletiyorum daha hızlı ve erken geldiler teşekkürler başkent gaz ve çalışanları"
Ümit sonuçtan hiç memnun değil

11 Şubat 2025 19:55
Nezahat sonuçtan hiç memnun değil

15 Temmuz 2023 11:45

07 Ağustos 2024 19:07