Macbook M2 Ekran Sorunu Ve Haksız Onarım Ücreti

12 Aralık 2024 16:10

Merhaba, Macbook M2 bilgisayarımın ekranı aniden açılmamaya başladı. Herhangi bir sıvı teması düşme çarpma olmadı. Geçen sene aralık ayında aldığım bilgisayar tam bir sene sonra aralık ayında bozuldu. Yetkili servise verdiğimde sıvı teması olduğunu garanti kapsamına girmediğini söyleyip 43bin tl onarım masrafı biçtiler. Bu bilgisayarın piyasadaki fiyatı ise şu anda yaklaşık 40bin tl. Apple' ı arayıp yetkili servisin söylediklerini ve sıvı teması durumunu kabul etmediğimi söyledim. Durumu araştıracaklarını söylediler ancak buna güvenim kalmadı. Üniversite öğrencisiyim ve yapmam gereken projeler için bilgisayara ihtiyaç duyuyorum, ne yazık ki bilgisayar almaya ya da tamire verebilecek başka bir bütçem de yok. Kendi emeklerimle çalışıp aldığım bilgisayarımın çok iyi bakmama rağmen ve üstelik su geçirmez kılıf takıyor olmama rağmen bozulması ve bana sıvı teması denmesi beni karşılaması çok zor bir duruma getirdi. Bu kadar köklü bir firmanın insanları mağdur etmesi gerçekten anlaşılması zor bir durum. Kendi hatam olduğunu asla düşünmüyorum ve Apple'dan acil yardım talep ediyorum, bu konuda olumlu bir dönüş alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

Savaş

Sorununuz çözüldü mü?