Emir sonuçtan memnun değil

Amazon Muadil Ürün Başvurusuna Geri Dönüş Yapılmaması Ve Sürecin Çok Uzaması

13 Temmuz 2024 17:31

Kullandığım SteelSeries Arctis 1 Wireless kulaklığın mikrofonu bozuldu, ben de garantiye yolladım. Bana satıcıyla iletişime geçmemi söyleyen bir belge yolladılar. Belge ile muadil ürün başvurusunda bulunmam yazıyordu. Aldığım satıcı direkt amazon.com.tr idi. Ben de 24/05/2024 tarihi olan belge ile 5. ayın 28'inde başvurumu yaptım. Bu süreçte üst yetkiliye mail attıklarını, bana mail yolu ile geri döneceklerini söylediler. Ben de beklemeye koyuldum. 2 hafta sonra mailimi kaçırdım diye müşteri hizmetlerini aradım, ben mi kaçırdım acaba diye kontrol ettirdim ama durum böyle değildi. Geri dönüş olmamıştı ve bana tekrar aynı şeyi söyleyerek mail çektik, bekleyiniz dediler. Bu durum 5 kez daha yaşandı ve üst yetkililerden hiç geri dönüş olmadı. Bana 30 gün içinde belgenin süresi doluyordu, dolmadan 2 gün önce tekrar müşteri hizmetlerindeki konuşmamda bu konuya vurgu yaptım ve bana sorun bizden kaynaklı olduğu için bu durum göz ardı edilecektir dediler. Bundan sonra da 3 kez daha görüştüm ama hep sonuç aynı idi. Bekleyin, hatta son konuşmalarımda üst yetkililer bulmakta zorlanıyorsa diye öneri kulaklıkta bile bulundum ve benim kulaklığımın muadil fiyatı 3400 TL. Ben amazon.com.tr satıcısında olan Baracuda X verebilirsiniz dedim, fiyatı 3500 TL idi ve tüm özellikleri karşılıyordu. Yani onlar geri dönüş yapmadığı için yardımcı bile olmaya çalıştım ama sonuç hala aynı. Mailde ilettik, lütfen bekleyin diyor ama dönüş yapılmıyor. Amazon'dan beklemediğim bir kalitesizlik ve çokça kez durum önemini belirtmeme rağmen.

01 Ekim 2024 04:18

Yazıdan 1-2 hafta sonra geri dönüş yapıldı. Ellerinde 1 tane muadil ürün olduğu ve yollamam halinde değiştireceklerini söylediler. Tamam dedim ve hemen yolladım. Ancak 1-2 hafta sonra "Ürün elimizde yokmuş, bir karışıklık olmuş" denildi. Para iadesi yapalım dediler, ama bunu görür görmez "Hayır, kulaklığımı geri istiyorum" dedim. 1 hafta sonra geri dönüş yapıldı ve geri yollanması ile ilgili işlemlerin başlatıldığı söylendi. Tamam dedim, ancak 1 ay oldu ve hala gelmedi. Bekliyorum, her aramamda bir sonrakine gelecekmiş gibi ümit veriyorlar. Konu muadil ürünle ilgili olmaktan çıktı, artık yolladığım ürünü geri ister oldum çünkü muadil ürün vermediler, hala da vermediler. Para iadesine de gitmek istemiyorum çünkü önceden de bahsettiğim gibi iade miktarı 1700 TL civarında, fakat enflasyondan ötürü ürünün sıfırı 3400 TL. Sadece mikrofonu bozuktu, bari ürünü geri isteyeyim diyorum, ama onu da "Gelecek" diye oyalıyorlar. Cidden, beklemekten yoruldum.

18 Ekim 2024 21:53

Ürün nihayet bugün elime ulaştı. Tabii muadil değil, eski ürünümü geri göndermişler; ancak en azından bozuk mikrofonu tamir etmişler. Güzel, ama bu sürecin 5 ay uzamasına gerçekten gerek var mıydı? Neyse, en azından ürün çalışıyor.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
04 Haziran 2024 20:25
Amazon Müşteri Hizmetlerinin Duyarsızlığı

Hasibe
07 Ekim 2023 13:40
Zihni sonuçtan hiç memnun değil

Zihni
14 Haziran 2024 15:05
Amazon Yapılmayan Para İadesi Ve Sürekli Yanlış Bilgilendirme
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Muhammed
29 Mart 2024 15:12