Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Amazon Dropshipping: Haksız İncelemeler Ve Hesap Kapatmaları

17 Ekim 2024 12:15

Amazondan Ara Depo kullanarak Dropshipping yapıyorum. Satışlarım yükselir yükselmez hemen en çok satış yaptığım Kanada ve Meksika mağazalarımı incelemeye aldı ve paramı tuttu. İnceleme bitti bir daha başladı. Bitti bir daha. Tabi bu arada paralara amazonda. Şimdi tam artık 3 aydır Kanada mağazamı tutuyor ve paramı alıp satışlarıma devam edeceğim derken, hiç satmadığım ancak listelerimde olan bir ürünle ilgili "sahte ürün" uyarısı geldi ve faturalarını ve 365 günde kaç tane aldığımı sattığımı ispat etmem istendi.
Ürünün satıcısının Amazon.com olduğunu benim satmadığımı sadece listelerimde olduğunu, hesap sağlığımın en üst düzeyde olduğunu, alıp satmadığım bir ürünün faturalarının olamayacağını yazdım. Cevap olarak ilk metni gönderdiler. Tekrar fatura vs. İstediler ve Kanada, Meksika, Amerika, BAE, sa, Türkiye tüm mağazalarımı kapattılar. Paraları da kendilerinde tutuyorlar. 60-90 gün sonra canları isterse vereceklermiş.
Bu ne kadar saçmalık. İtiraz merci sadece kendileri. Mahkemeye de veremezsin.
Tüm evraklar, tüm işlemler onayından geçti. Satış yapmamızı istemiyorsan açıkça söyle. Zaten bu süreçte hep Türkler'i Türklerle rekabet ettirdi. Yazılımla istediğini yapıyor. Böyle bir ticaret olmaz. Amazon'dan dropshipping'in hiçbir modeli güvenli değil. Hatta parayı tuttukları ve tek itiraz merci kendileri olduğundan, hiçbir satış yolu güvenli değil.

26 Kasım 2024 19:08

Her zaman kendini haklı gören Amazon, işi botlara vermiş ve aynı cevapları tekrar atıyor. Ben bu sürede çok fazla kişinin hesaplarında aynı sorunları yaşadığını duydum. Ocak ayında Q4 ten sonra düzelir diye umut ediliyor. Umut fakirin ekmeği demişler. Kendi markasını kurmamış, faturası olmayan hiçbir model Amazon'da güvenli değil. Özellikle Türkiye'de veya Yabancı ülkede olsanızda Türkseniz ayrım yapılıyor. Biz otomatikman suçluyuz.

25 Aralık 2025 12:25

Amazon 5 ülke Mağazası için 3 video görüşmesi istedi. Hepsi başarılı olarak sonuçlandığını ve paramın ileri ki bir tarihte iade edileceği söylendi. Bundan 1-2 ay sonra paralarımı yeterince faizini yetkilerinden sonra alabildim. Bu arada bende kartları kapatmak için faize girmiş oldum. Netice "görüşmeler olumlu geçti ve haklı bulundum. Paralarımı da aldım. O zaman mağazalarımı açın" deye kendi Seller Center ile girilen otomatik kanallarından (ki başka iletişim şekli sadece ABD telefonuyla sanki Türkiye'de Amazon yokmuş gibi telefon açarak görüşülebiliyor.) yazdım. Komik mi trajikomik mi dersiniz; en başta bana botların attığı aynı mesajlar geliyor. Vallahi chatgpt bile işin içinden çıkamadı.

Merhabalar aynı duru bende yaşıyorum şu anda durumunuz nedir incelemeler kalktımı ben defalarca appeal yazdım kanıt sundum hepside red yedi daha neyin kanıtını atmam gerek sizin incelemeleriniz ne durumda herkes diyor ki 1 ay sonra kalkar

Ecmel sonuçtan hiç memnun değil

Ecmel
03 Kasım 2023 22:29
Aras sonuçtan hiç memnun değil

11 Şubat 2025 15:54
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

Erhan
24 Ağustos 2024 15:10