A101 Müşteri Ayrımcılığı Ve Önceden Ürün Ayırtma

Ayşe
14 Eylül 2023 16:24

Geçtiğimiz hafta, yıllardır sık sık gittiğim, A101 şubesinde şüphelendiğim bir hususu üzülerek kendimce onaylamış oldum. Özellikle patates, soğan ve tavuk indirimi olduğu zaman nitekim o haftaya özgü gelen fırsat ve aldın aldın ürünlerinde de (kısacası indirime giren ürünlerde) indirim başladığı an bile gitsem ne hikmetse tükeniyordu. Bir gün alışverişimizi yaparken kasa tarafından sesler yükselmeye başladı. Ben de dikkatle dinledim. Yandaki fabrikadan geldiğini (sahibi sanırım :) ) ve X kişisiyle iletişime geçip o vakit indirime girecek olandan bir çuval soğan ayırttığını, çuvalın çoktan hazır olması gerektiğin; bu şekilde zaten sürekli arayarak ürün ayırttığını, bir sorun yaşanmadığını ve çalışanların kendisine karşı gelemeyeceğini vs. Söyleyen kadın, o çalışanı resmen azarladı. Çalışan ise toplu satışın yasak olduğunu, şu an elinde istediği kadar soğanın olmadığını dilerse kendisini başka bir şubeye gönderebileceğini, ve kendisiyle bu sipariş için bir konuşma yapılmadığını söyledi. Kadın birileriyle iletişime geçerek olayı çarpıtıp anlattı ve o indirimli ürünü biz kasada sıra beklediğimiz halde bir başka çalışana da poşetlere kattırarak (tabii ki daha sonra çalışan kasaya geçti ancak yapılan hiç hoş değildi) o an olan tüm ürünü toplu bir şekilde aldı. Çalışanın tavrını ve üslubunu takdir ettiğimi ve bu toplu satış, ürün ayırma durumlarından da son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Ben sürekli takip edip çeşitli planlamalarla gittiğim markette tükendi cevabıyla karşılaşırken arka planda yan fabrikanın müdürüne veya başka herhangi birine neden özellikle indirimli ve toplu mal ayırtılıyor hatta bizzat önceden hazırlanıp veriliyor. Öğrenmek isterim. Eğer usul bu şekilde ilerliyorsa da haksızlığa uğrayıp başkalarına ayrılan ürünler dolayısıyla kendim istediklerimi alamayarak mağduriyet yaşamaktansa ben de bir numara alıp bundan sonra ürünlerimi önceden ayırtarak keyfime bakayım isterim. Bilgi verirseniz ve müdahale ederseniz çok sevinirim.

Bugra sonuçtan hiç memnun değil

Bugra
13 Ekim 2023 01:21
Yeneralp sonuçtan hiç memnun değil

Yeneralp
03 Kasım 2023 21:16
Çağlar sonuçtan hiç memnun değil

Çağlar
04 Ağustos 2023 17:36