Yeşim
03 Haziran 2024 08:52

13 Ocak 2021 tarihinde Yataş firmasından Tesla Sleep Pocket Yaylı Yatak satın aldım. Alım öncesi yaptığım araştırmalarda farklı firmaların garanti sürelerini dikkatle inceledim. Yataş firmasının 4 yıl dolgu malzemesi ve 10 yıl iç konstrüksiyon için garanti veriyor olması, Yataş firmasını tercih etmeme neden oldu. Yatak eve teslim edildiğinde beraber gelen 'Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi'nde de garanti süreleri aynı şekilde yazılıydı.
19 Nisan 2024 tarihinde yatağın üst kısmında deformasyon olunca, ürün garanti kapsamında olduğu için servisin gelip incelemesini talep ettim. 24 Nisan 2024 tarihinde gelen yetkili servis personeli Horoz Lojistik çalışanı, yataktaki deformasyonun kullanıcı kaynaklı olmadığını fakat garanti süresinin 2 yıl olduğunu ve 2 yılı geçtiği için ancak 2,850 TL gibi bir ücret ile tamir edilebileceğini ve tamir sonrası sadece 6 ay garanti verebileceğini belirtti. Kendisine bize garanti süresinin 4 yıl olarak söylendiğini ve her yerde bu şekilde bilgi verildiğini söylediğimde, yanlış bildiğimi; 2 yıl elyaf, 2 yıl sünger, 10 yıl yay garantisi olduğunu söyledi. Yataş Müşteri Hizmetlerini aradığımda da aynı cevabı aldım. Web sayfasında, garanti belgesinde 4 yıl yazdığını, bayinin de 4 yıl olarak beyan ettiğini söylediğimde yıllardır bu şekilde hizmet verdiklerini belirttiler. Benim 4 yıl yazılıp ama 2 yıl garanti verildiğini nasıl bilebileceğim sorusuna ise yanıt alamadım.
Müşteri Hizmetleri ile yaptığım telefon görüşmesinde aldığım bilgiye göre yıllardır Yataş firması tüketicilerini yanlış beyan ile mağdur ediyor.

04 Haziran 2024 08:22 (Şikayetten 23 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ile ilgili olarak çözüm merkezimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla, Yataş Grup

Ender

Çözüme kavustumu hocam

Yeşim

Yataş firması ile ilgili şikayetimizi Tüketici Hakem Heyeti'ne 8.07.2024 tarihinde ilettik. 29.01.2025 tarihinde başvurumuz karara bağlandı ve bugün tarafımıza tebliğ edildi. Sonuç olarak ürünün firma tarafından ücretsiz onarımına karar verildi. Bugün firmayı arayarak ne yapılacağını sordum, geri dönüş yapacaklarını söylediler. Yanıt bekliyorum. Firma dönüşü olursa tekrar bilgi vermeye çalışacağım.

Semiha sonuçtan hiç memnun değil

Semiha
04 Mart 2024 14:32
Yataş Bedding Faturama Ulaşamıyorlar
Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Orhan
22 Ağustos 2023 13:22
Ongun sonuçtan hiç memnun değil

Ongun
30 Kasım 2023 11:11