Volkswagen T-Roc: Sürekli Yağ Sorunları Ve Hayal Kırıklığı

04 Kasım 2024 23:06

2023 ocak ayında yetkili servisten 2022 model Volkswagen t-Roc marka araç satın aldım. Satın almamın akabinde bir bir sorunlar yaşamaya başladım. İlk olarak bir yolculuk sırasında aracım motor soğutma suyu arızası verdi ve yetkili bayiye giderek garanti kapsamında parça değişimleri yapılarak sorun çözüldü. Ardından birkaç ay geçtikten sonra araç yağ uyarısı verdi. Yağ uyarısı verir. Vermez yine yetkili bayiye gittim ve bu araçların ilk alındığı dönemde bu tür uyarıları normal denilerek bir miktar yağ eklediler ve beni gönderdiler. Sonrasında birkaç ay sonra aynı uyarıyı tekrar verdi ve yine yetkili servis yağ ölçümü yaptı. Eksiği ekledi ve gönderdi. Arından bir defa daha olunca yine yetkili servise gittim bu sefer tüm yağı boşaltıp ölçüm yapıp tekrar eksik olan kısmı tamamlayıp 1000 km sonra gel ve yine yağ ölçümü yapıp bakacağız dediler. 1000 km sonra gittiğimde yaklaşık 1 litre yağ eklediler ve tüketim normal sınırların üzerinde olmadığını söyleyerek beni gönderdiler. Birkaç ay sonra yine yağ uyarısı oluşunca yine servisin yolunu tuttum ve yine tüm yağı ölçüp tartıp yine 1000 km sonra çağırdılar. Bıkmadan usanmadan ben de dediklerini harfiyen yerine getirerek 1000 km sonra yine servise gittim ve yine 1 litre yağ ekleyip normal sınırlarda tüketim dediler ve beni yine yolladılar. Ayrıca t Roc araçlarda kullanılan yağın ince bir yağ olduğunu ve bu tür yağ azaltmanın t Roc larda sık görüldüğünü söyleyerek durumu normal göstermek istediler. Tabi ben de t Roc sahibi arkadaşlar ile konuştum benim yaşadıklarımı hiçbirinin yaşamadıklarını öğrendim. Son olarak 20 gün önce yine aracım yağ uyarısı verdi ve Maslak Doğuş Oto yetkili servisine aracımı götürdüm ve aynı prosedürü yine işlettiler ve bu sefer 1000 km sonra gittiğimde aracınızda bir problem var dendi. Şimdi aracım Maslak Doğuş Oto servisinde ve araştırılıyor. Büyük bir keyif ile aldığım aracım ile yaşadıklarım tam bir kabus haline geldi. Yeni aracım ile yolda kalırım korkusu ile şehir dışına çıkamaz olduk. Eşimin eski aracı ile şehir dışı yolculuklarımızı yapıyor hale geldik. Volkswagen t Roc aracımız bizim için tam bir kabus ve hayal kırıklığı haline geldi. Araca ve markaya güvenim sarsıldı. Eğer Maslak Doğuş Oto tarafından da mağduriyetim giderilmez ise hem Almanya Volkswagen ile yazışıp durumu anlatacağım ve serviste yaşadıklarımdan haberdar edeceğim hem de tüm hukuksal yollara başvuracağım.

21 Kasım 2024 13:50

Sıfır olarak yetkili bayiden almış olduğum garantisi devam eden Volkswagen t Roc aracımla ilgili uzun süredir yaşamış olduğum sorunlar nedeniyle en son Doğuş Oto Maslak şubesi servisine aracımı bıraktım. 3 kez diğer bir yetkili servise (Mez oto) yağ uyarısı ile götürdüğüm ve her defasında bir şey yok denilerek gönderildiğim aracımı son olarak yine aynı uyarıyı almam üzerine Doğuş Oto Maslak şubesine götürdü. Aracın yağının azalmış olduğu ifade edilerek yağ kontrolünün yapılması gerektiğini söylediler ve araçtaki tüm yağı boşaltıp yeni yağ koydular ve yaklaşık 7-8 bin tl tutan yağ ücretini de benden aldılar (bu arada garanti kapsamındaki bir araca garanti kapsamında yapılan bir değerlendirme için yapılan bir işlemde bana tüm yağın ücretini de ödetmeleri de ayrı konu). Bin km sonra yağ kontrolü için tekrar Doğuş Otoya gittim ve kontroller sonrasında araçta yağ kaçağının olduğunu bu nedenle motorda inceleme yapacaklarını belirttiler. Ben de yerinde bir karar olarak değerlendirdim ve motorun incelenmesini istedim. Üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen beni arayan olmadı. Birkaç defa aramalarımda ulaşım sağlayamadım ve en son ulaşabildiğimde aracımızın işinin bittiğini alabileceğimi söylediler. Şaşkınlık içerisinde nasıl yani ne yaptınız araca diye sordum. Birçok teknik tabir ile motorun birçok kısmını değiştirdiklerini ifade ettiler. Ben arıza tespiti beklerken, arızalı gördükleri şeyleri bilgim ve onayım dışında değiştirilmiş olduğunu öğrendim. Zaten aracıma olan güvenip defalarca verdiği arızalar nedeniyle sarsılmıştı ve hiçbir şehir dışı ziyaretlerini yolda bırakır endişe ile bu aracım ile yapmıyorken bu son durum ile araca olan güvenip sıfırlanmış oldu. Yetkili bayiden almış olduğum ve defalarca sorunlar yaşamış olduğum en son olarak da onayım alınmadan motorunda değişiklikler yapılan Volkswagen t Roc marka aracım ile ilgili Doğuş Oto'dan şikayetçiyim. Aracımın değiştirilmesini istiyorum. Değiştirilmemesi durumunda tüm hukuki haklarımı kullanacağım.

05 Kasım 2024 21:25

2023 ocak ayında yetkili servisten 2022 model Volkswagen t-Roc marka araç satın aldım. Satın almamın akabinde bir bir sorunlar yaşamaya başladım. İlk olarak bir yolculuk sırasında aracım motor soğutma suyu arızası verdi ve yetkili bayiye giderek garanti kapsamında parça değişimleri yapılarak sorun çözüldü. Ardından birkaç ay geçtikten sonra araç yağ uyarısı verdi. Yağ uyarısı verir vermez yine yetkili bayiye gittim ve bu araçların ilk alındığı dönemde bu tür uyarıları normal denilerek bir miktar yağ eklediler ve beni gönderdiler. Sonrasında birkaç ay sonra aynı uyarıyı tekrar verdi ve yine yetkili servis yağ ölçümü yaptı eksiği ekledi ve gönderdi. Arından bir defa daha olunca yine yetkili servise gittim bu sefer tüm yağı boşaltıp ölçüm yapıp tekrar eksik olan kısmı tamamlayıp 1000 km sonra gel ve yine yağ ölçümü yapıp bakacağız dediler. 1000 km sonra gittiğimde yaklaşık 1 litre yağ eklediler ve tüketim normal sınırların üzerinde olmadığını söyleyerek beni gönderdiler. Birkaç ay sonra yine yağ uyarısı oluşunca yine servisin yolunu tuttum ve yine tüm yağı ölçüp tartıp yine 1000 km sonra çağırdılar. Bıkmadan usanmadan ben de dediklerini harfiyen yerine getirerek 1000 km sonra yine servise gittim ve yine 1 litre yağ ekleyip normal sınırlarda tüketim dediler ve beni yine yolladılar. Ayrıca t Roc araçlarda kullanılan yağın ince bir yağ olduğunu ve bu tür yağ azaltmanın t Roc larda sık görüldüğünü söyleyerek durumu normal göstermek istediler. Tabi ben de t Roc sahibi arkadaşlar ile konuştum benim yaşadıklarımı hiçbirinin yaşamadıklarını öğrendim. Son olarak 20 gün önce yine aracım yağ uyarısı verdi ve Maslak Doğuş Oto yetkili servisine aracımı götürdüm ve aynı prosedürü yine işlettiler ve bu sefer 1000 km sonra gittiğimde aracınızda bir problem var dendi. Şimdi aracım Maslak Doğuş Oto servisinde ve araştırılıyor. Büyük bir keyif ile aldığım aracım ile yaşadıklarım tam bir kabus haline geldi. Yeni aracım ile yolda kalırım korkusu ile şehir dışına çıkamaz olduk. Eşimin eski aracı ile şehir dışı yolculuklarımızı yapıyor hale geldik. Volkswagen t Roc aracımız bizim için tam bir kabus ve hayal kırıklığı haline geldi. Araca ve markaya güvenim sarsıldı. Eğer Maslak Doğuş Oto tarafından da mağduriyetim giderilmez ise hem Almanya Volkswagen ile yazışıp durumu anlatacağım ve serviste yaşadıklarımdan haberdar edeceğim hem de tüm hukuksal yollara başvuracağım.

profile profile profile

Ertuğrul

Merhaba Hocam, Umarım sorunuz çözülmüştür. Aracımla aynı süreçten geçip komple motor değişimi gerçekleşti. 1100km'dir sürüyorum şu anlık sorun yok. 15 bin de şu an araç. 14 bin km ye kadar 2-3 ayda bir yağ eklemekten yorulmuştum. Geçmiş olsun 🙏🏻

Ertuğrul

Merhaba Hocam, Kusura bakmayın biraz geç gördüm. Aracı Ankara eskihisardan aldım ama Ankara Doğuş Oto da bu işi hallettim. 2100 km oldu motor değiştireli şu an gram yağ eksiltmedi şükür. 1000km testi yaptırın araca ben garanti bitmesinden 20 gün önce sorunu kanıtlamıştım.

Cevat
Cevat

Merhaba aynı süreci bende yaşıyorum aracınızı hangi bayiye götürüp olumlu sonuç aldığınız rica etsem yardımcı olur musunuz

Garanti Kapsamındaki Araçta Yağ Eksikliği Ve Servis Mağduriyeti

10 Ekim 2025 08:49
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
28 Nisan 2025 10:43