Türk Hava Yolları Kendi Seyahat Çekinin Kullanımına İzin Vermiyor

Ayşe
17 Ağustos 2024 17:09

Türk Hava Yolları’ndan 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştiremediğim dış hat uçuşum için iade talep ettim. Seyahat çeki oluşturulabileceği söylendi. Müşteri Hizmetlerinden Seyahat çeki oluştururken temsilci seyahat çekinizi dış hatta mı, iç hatta mı kullanmak istersiniz diye seçenek sundu. Hatta benim seyahat çekim dış hat, annemin çeki iç hat olabilir mi diye sorduğumda, o şekilde karışıklık olabilir dediği için iki seyahat çekinin de iç hat olmasını tercih ettim. Seyahat çekleri oluşturuldu, e-maille bana iletildi. 13 Ağustos 2024 tarihinde seyahat çekimi kullanarak bilet almak üzere Taksim THY Satış Ofisine gittim. Personelin bir türlü çözemediği sistemden seyahat çekimi iç hat bilet için kullanamayacağımı öğrendim. Kasım 2023’te seyahat çeklerini iç hat uçuşlarında kullanabileceğimi söyleyen müşteri temsilcisi beni yanlış bilgilendirmişti. Türk Hava Yolları’na yazarak geri bildirim oluşturdum. Gelen cevapta görüşme kayıtlarının dinlendiğini, müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirme yapmadığını yazdılar. Bunun üzerine kendi görüşme kayıtlarını dinlemek istediğimi içeren başka bir geri bildirim daha oluşturdum. Fakat nedense THY telefon konuşması kayıtlarını bana dinletmiyor. Müşteri Temsilcisi bana telefonda oluşturduğum seyahat çekini iç hat uçuşlarında kullanabileceğimi söylemişti. Telefon kayıtlarında da vardır ama nedense THY kabul etmek istemiyor. Madem yanlış bilgilendirme yapmadıklarını iddia ediyorlar, o zaman telefon görüşme kayıtlarını dinletmesi gerekiyor ama yapmıyor. Hayatımda ilk kez THY’den seyahat çeki oluşturdum, THY müşteri temsilcisinin beni yönlendirmesi ile seyahat çekini iç hat uçuşumda kullanacağımı düşünerek Ağustos 2024 için seyahat planı yaptım. Seyahat çekini iç hat uçuşta kullanmama izin vermedikleri için planın bozuldu, mağdur oldum. Alt tarafı THY’nin bana verdiği seyahat çekini yine THY’de kullanmak istiyorum. Kullandırtmıyorlar. Seyahat çeki tutarının iadesini talep ediyorum. Müşteri Temsilcisinin beni yanlış bilgilendirdiği telefon kayıtlarını tarafıma iletmelerini bekliyorum. Bilginize.

Hüsrev
11 Temmuz 2024 02:15
THY Bilet Hakkımı Kullanmama İzin Vermediler
Bayram sonuçtan hiç memnun değil

Bayram
23 Ekim 2024 22:43
THY İade Sürecinde Tutarsızlık Ve Mağduriyet
THY İade Sürecinde Tutarsızlık Ve Mağduriyet
Jihat sonuçtan çok memnun

Jihat
11 Kasım 2024 22:33
"Şikayetvar sayesinde sorunum düzeltildi. Teşekkürler"
Mecit sonuçtan hiç memnun değil

Mecit
14 Kasım 2023 10:25