THY Ve Ajet'nin Şaşırtıcı Ve Mağduriyet Veren Kuralları: İnanılmaz

Muhammed
17 Mart 2024 15:56

Bir yolcu olarak, Türk Hava Yolları hizmetlerinden faydalanırken yaşadığım deneyimden dolayı son derece hayal kırıklığına uğradım ve memnuniyetsizliğimi dile getirmek istiyorum.

Öncelikle, İstanbul'dan Riyad'a seyahat etmek üzere 13.000 TL ödeyerek bir bilet satın aldım. Kişisel bir durum nedeniyle bilet durumunu 'Açık Bilet' olarak değiştirdim ve daha sonra biletimi tekrar aktive etmek istediğimde bunun için Türk Hava Yolları ile iletişime geçtim. İstanbul Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve Riyad'dan Medine'ye varış noktalarını değiştirmek istedim. Ancak Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı için değişiklik yapamayacaklarını, sadece acentenin bu işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti. Acenteyi aradığımda ise 235 numara ile başlayan biletler hakkında bilgi veremeyeceklerini, bu durumda tekrar Türk Hava Yolları ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. İki şirket arasında uzun ve yorucu bir iletişim sürecinden sonra, başvurumu reddeden Türk Hava Yolları nihayet kabul etti. Telefonla iletişim kurduğum son temsilci, biletimi aktive etmeyi ve değiştirmeyi reddettiklerine şaşırdı. İlk şikayetim, Türk Hava Yolları çalışanlarının yardım sunmayı reddetmeleri ve telefon üzerinde ısrarlı olmam sonucunda ancak yardım etmeye razı olmalarıdır.

Ve en büyük sorun şu: Orijinal bileti 13.000 TL'ye satın aldım ve değiştirmeyi seçtiğim biletin fiyatı Türk Hava Yolları sisteminde yaklaşık 6.000 TL olarak görünüyordu. Telefonla bana yaklaşık 8.000 TL talep ettiler! Nedenini sorduğumda, ilk uçuşa katılmadığım için böyle bir bedel talep edildiğini söylediler. Ancak ben biletimi 'Açık Bilet' olarak değiştirdiğim için bu durum benim için geçerli değil. No-show ücreti ödememem gerektiğini belirttim. Ancak onlar basitçe 'sistem bu, yapabileceğimiz bir şey yok' dediler.

Bu deneyim sonrasında, yaşadığım mağduriyeti ve haksızlığı düzeltmek için gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. Ya tam bir geri ödeme yapılmasını ya da yeni bir bilet için ücretsiz aktifleştirme sağlanmasını istiyorum.

Kutay
28 Mart 2024 13:46

Suat
23 Kasım 2023 13:58
Türk Hava Yolları Bilinçli Sistem Hatası İle Zorla Paramızı Alıyor

Beyzanur
21 Ocak 2024 21:30
THY Uçuşumda Değişiklik Yapılmıyor
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
10 Mayıs 2024 17:17