THY Uçuş Planımız Altüst Oldu: İptal Ve Mağduriyet

Fatih
05 Nisan 2024 10:17

06.04.2024 tarihinde ben İstanbul-Trabzon, kız arkadaşım ise İzmir'den İstanbul Sabiha Gökçen aktarmalı Trabzon bileti aldı. Bileti alalı yaklaşık bir ay olmuştu. İki gün önce bilgilendirme mesajıyla yeni uçuş bilgilerimizi onaylamamız istendi. Ben onayladım ancak kız arkadaşımın onayı alınamadı. Müşteri hizmetlerini defalarca arayıp durumu sorduğumuzda, önce sistemi suçlayıp tekrar aramamızı söylediler. Daha sonra Anadolu Jet ile Türk Hava Yolları'nın ayrıldığını ve bu sebeple uçuş hizmetinin verilemediğini açıkladılar. İzmir'den İstanbul Havalimanı aktarmasıyla yeni bir bilet teklif ettiler ancak yedek listesine aldılar ve bilet vermediler. Daha üst sınıf uçuş için yer olduğunu gördüğümüz halde, müşteri hizmetleri temsilcisine talebimizi ilettiğimizde, ücret farkını ödememiz gerektiğini söyledi. Oysa Sivil Havacılık Yönetmeliği'nin SHY-YOLCU birinci bölüm, üst veya alt sınıfa yerleştirme Madde-11(1) hükmünde ücret talep edilmemesi gerektiği belirtiliyor. Defalarca müşteri hizmetlerini aramamıza rağmen, satın aldığımız uçak biletinin iptal edildiğini ve açığa alındığını öğrendik. Bu durumun telafisi için hiçbir girişimde bulunmadılar. Sivil Havacılık Yönetmeliği ilgili maddelerine göre telafi etmeleri gerekirken, havayolu şirketi hiçbir çaba göstermiyor. Şu an sonuç alamıyoruz. Uçak biletini yaklaşık bir ay önceden ücretini ödeyerek aldık. Havayolu şirketinin ayrılması gibi durumlar bizi etkilememeli. Şirketlerin ayrılması beni neden etkiliyor ve neden bana bu bileti sattınız? Ücretini ödeyip tamamladığım uçak bileti, havayolu şirketi tarafından nasıl iptal edilebiliyor ve bunu telafi etmiyorlar. Bu durum hakkınız mı? Uçuş biletlerimizi ve planımızı yaklaşık bir ay öncesinden yapmıştık. Bayram tatiline denk getirmiştik. Uçak, kalacak yer ve araba rezervasyonlarımızı yapmıştık. Ancak Türk Hava Yolları'na güvenmekle hata yapmışız. Keşke bileti Pegasus'tan alsaydık.

profile profile

Gaye sonuçtan hiç memnun değil

Ajet Bir THY Firması Olmadığı Halde Bilet Yönlendirmesi Yapıyor

Gaye
03 Nisan 2024 14:01
Ajet Bir THY Firması Olmadığı Halde Bilet Yönlendirmesi Yapıyor

Songül
01 Nisan 2024 17:57
THY Uçuş Saati Değişikliğinden Dolayı Yaşanan Probleme Çözüm Bulmuyor!
THY Uçuş Saati Değişikliğinden Dolayı Yaşanan Probleme Çözüm Bulmuyor!
Zekerya sonuçtan hiç memnun değil

Zekerya
17 Ağustos 2024 15:01
THY Anadolu Jet Firması Mağdur Etti
THY Anadolu Jet Firması Mağdur Etti

Gökhan
03 Nisan 2024 12:05
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Fatih
14 Nisan 2024 13:11