THY Ücretsiz Değişim Hakkı Olan Bileti Değiştirmiyor

Büşra
09 Mayıs 2024 13:05

İş için gittiğim ve seyahat planım net olmadığı için THY den ''ücretsiz değişim'' hakkı olan biletler aldım. Gidiş biletimi Comfort-Jet, dönüş biletimi Prime-Fly sınıfından seçtim. Programım netleşince, önce gidiş biletimi değiştirmek istedim. Online dan işlem yapmaya çalıştığımda, sistem işlemlere online devam edemeyeceğimi söyleyen bir uyarı veriyordu. Bu yüzden müşteri hizmetleri ile devam etmek zorunda kaldım.
Benimle ilgilenen yetkili kişi, gidiş biletimi değiştirmek için gün sonuna kadar bekletti fakat ücretsiz değişim sağlandı.
Aynı değişimi dönüş uçuşum için de yapmak istedim. ''Köln-İstanbul'' olan dönüş uçuşumun hem tarihini hem de konumunu Amsterdam-İstanbul olarak değiştirmek istedim.
1. Gün aradığımda yetkili bayan bana, uçuşları satın aldığımda 10.118,70 TL olduğunu fakat şimdi 18.000 TL'ye denk geldiğini bu yüzden aradaki 8.000 TL lik farkı ödemem gerektiğini iletti. Satın almak istediğim AMS-İstanbul bileti 6.400 TL idi. Daha öncesinde satın aldığım ve elimde olan Köln-İstanbul bileti 5.000 TL idi. Yetkili kişiye, değişim hakkı ile satın aldığım bileti değiştirmek için 8000 TL vermeyi mantıklı bulmadığımı ilettim. Ayrıca yetkili kişi müşteri hizmetlerinin bu işlemler için 15-20 Dolar civarı aldığını söyledi.
2. Gün tekrar aradığımda telefona çıkan yetkili beyefendiye durumu anlattım. Bu sefer beyefendi bana 6.400 TL lik yeni biletin kendi ekranında 8.400 TL göründüğünü ve ödemem gereken tutarın 8.600 TL olduğunu iletti. Kendisine ücretsiz değişimli bilet aldığımı söylediğimde ise, ''ücretsiz değişim hakkı'' ile aslında işlem ücretinden bahsedildiğini ve benim yeni bilet almam gerektiğini söyledi.
5 dakika sonra 8 binlik bu fark ücretinde aslında KDV diğer hizmetler vs. Olduğunu söyledi, bu işlemlerin müşteri hizmetleri tarafından yapılma bedelinin de yaklaşık 50-60 Dolar olduğunu iletti.
Mantıksız buldum çünkü gidiş biletim ücretsiz değiştirildi? Gidiş biletimden bedel alınmadı? 8.600 ek hizmetler tutarımı yoksa kişinin ekranında çıkan bilet fiyatı mı? Bilet fiyatı ise diğer hizmetlerin bedeli nereden alınıyor? Dönüş bileti için görüştüğüm bir önceki kişi 15-20 dolar müşteri hizmet bedelinden bahsetmişti? 8600 içeriği tam olarak nedir?

Tutarlı gelmeyen cevaplar aldığım tatmin olamadım ve devamlı uçuş sağlayan bir müşteriniz olarak bu süreci doğru bulmuyorum.
Bir daha neden Prime-fly alayım? Neden biletimi yükselteyim?

Elif sonuçtan hiç memnun değil

Elif
28 Haziran 2024 23:28
THY Ödeme Ekranındayken Fiyat Güncellemesi Yaptı

Hülya
25 Haziran 2023 10:12
Zeliha sonuçtan hiç memnun değil

THY Prime Fly Paketinde Yaşanan Değişiklik Sorunları Ve Çağrı Merkezi Mağduriyeti!

Zeliha
31 Ağustos 2024 18:20

Ömür
08 Kasım 2023 15:45

Prime Fly Biletinde Değişiklik Ve İade Sorunu: Web Sitesindeki Bilgiler Gerçekle Uyuşmuyor

Selçuk
09 Temmuz 2025 21:01
prime-fly-biletinde-degisiklik-ve-iade-sorunu-web-sitesindeki-bilgiler-gercekle-uyusmuyor-1.jpg
THY Kategorileri