THY + Miles&Smiles Mil Kullanarak Business Upgrade Süreci

THY + Miles&Smiles Mil Kullanarak Business Upgrade Süreci
Mine
06 Eylül 2023 16:17

Yıllardır Miles & Smiles üyesiyim ve son 2-3 yıldır aktif olarak THY ile uçuyorum. Sonunda 17k mil biriktirdim ve önceden aldığım bir bileti 15k mil karşılığında upgrade etme hakkı kazandım. Uçuşumu upgrade etmeye çalıştığımda, ilk başta mümkün olmadığı yönünde dönüş aldım. Nedenini sorguladığımda, çağrı merkezinden aldığım ilk geri dönüş, biletimin upgrade e uygun olmadığı yönündeydi. Biletimin upgrade e uygun olup olmadığını nasıl anlayabileceğimi sorduğumda, anlamayacağımı sadece onların görebileceğini söylediler. Konu hakkında daha fazla bilgi istediğimde beni yetkili birine aktardılar ve yetkili kişi bana upgrade için belirli kontenjanlar olduğundan bahsetti. Ancak kontenjan neye göre belirleniyor, nedir bununla ilgili ne THY´nin ne de Miles & Smiles´in sayfasında bilgi bulunmuyor. Uçuşuma 2 gün kala yeniden internet sitesinden kontrol ettiğimde upgrade opsiyonu açıktı, ancak 260 EUR ek ödeme isteniyordu. Miles & Smiles´i aradığımda, millerle upgrade yapamayacağımı, kontenjan olmadığını söylediler. Business class´ta daha boş koltuklar vardı (THY´de çalışan arkadaşım uçak doluluğunu kontrol edebiliyor). Millerim yıl sonunda geçerliliğini yitirecek ve uçuşumda millerimin kullanılmasına ne olduğunu bilmediğim bir kontenjan yüzünden izin verilmiyor. Bu yöntemle THY ve Miles&Smiles müşteriler için uçuşu çekici hale getiriyor, ancak günün sonunda haklarımızı vermiyorlar.

Serdar sonuçtan hiç memnun değil

THY Miles&Smiles Programında Mil Karmaşası

Serdar
25 Ekim 2024 23:30
Erkay sonuçtan hiç memnun değil

Elite Plus Üyeliğimin Avantajları Neden Kısıtlandı?

Erkay
09 Nisan 2025 18:12
Elite Plus Üyeliğimin Avantajları Neden Kısıtlandı?

Ümmügül
22 Aralık 2023 12:44
Didem sonuçtan hiç memnun değil

THY Miles&Smiles Puanları Star Alliance Uçuşlarına Eklenmiyor

Didem
20 Mayıs 2025 17:28
Asya sonuçtan hiç memnun değil

Hediye Çeki Sorunu: Yanlış Kod Ve Müşteri Hizmetleri Karmaşası

Asya