THY Anadolu Jet Fazla Koltuk Satıldığı İçin Uçuşa Alınmadım.

THY Anadolu Jet Fazla Koltuk Satıldığı İçin Uçuşa Alınmadım.
Orhan
30 Ocak 2024 00:16

28.01.2024 günü saat 09:35 kalkışlı THY Anadolu Jet firmasının TK7260 sefer sayılı İstanbul Sabiha Gökçen kalkış – Adana Şakirpaşa havalimanına iniş seferine iki adet SU25IZ PNR kodlu bilet almıştım. 2 saat önce evden çıkarak saat 8.20 de havalimanına giriş yaptım. Hafta sonu yoğunluğundan kaynaklı olarak güvenlikte 10 dakika bekledikten sonra giriş yaptım. Sorun yaşamamak için 27.01.2024 te 18.00 sıralarında evdeyken online check-in işlemimi yaptım. Online check-inde koltuk numaralarımız eşim ile birlikle 26E ve 26F olarak belli olmuştur. Saat 08:40 ‘da uçuştan yaklaşık olarak 1 saat önce kontuar da sırada olmamıza rağmen ve görevliye 9.35 Adana uçağı için valiz teslimi yapacağımızı söylememize rağmen uzun bir kuyruğa yönlendirildik. Çok uzun bekleyince öne doğru geçerek tekrar sorunca daha kısa bir kuyruğa hatırladığım kadarıyla h-20 kontuarına yönlendirildik. Görevliler tarafından önce orada oyalandırıldık daha sonra sıra bize gelince valiz teslimi sırasında görevli memur konuşarak bizi oyalamış zaten dolu olan ve fazla satılan biletlerden dolayı binemeyeceğimizi bildiği için işlemimizi yapmayarak sonrada geç kaldınız uçağa binemezsiniz 45 dakika dan az süre kaldı demiştir. Biz sıra beklerken ve gişede memur bizi oyalarken zaten kontuar’ın açık olduğu yazıyordu. Zaten kuyrukta beklediğimizi check-in işlemi yaptığımızı söylememize rağmen sistem ve kontuar kapandı bizim böyle bir hakkımız var diye cevap vermiştir. Sisteminden kontrol ettiğinde ısrarlarıma dayanamayıp zaten koltuk kalmadığını itiraf etmiş ve bizim %10 fazla bilet satma hakkımız var demiştir. Sistemden koltuk numaralarımı bile göstermeme rağmen dolduğunu koltuklarımın başkalarına verildiğini öğrendim. Hala valiz alımına bile devam edilirken biletimin yandığı söylenerek mağdur edildim. Memur olmam sebebiyle yarın iş başı yapacağımı bu uçağa binmem gerektiğini söyleyince gidin bilet satış bölümüyle görüşün yapılacak bir şey yok denildi. Tekrardan bilet bölümüne gittim. Gece 02.00 de İstanbul havalimanında boşluk olduğu söylendi bende tamam bakalım dedim ancak bana iki bilete 3.500 lira fark çıkarıp daha da mağdur edildim. O zaman para iadesi istiyorum deyince bana biletin ücretini iade edemeyeceklerini sadece uçuş saatine kadar süremizin olduğunu yoksa biletin yanacağını söyleyince sadece vergi tutarı olan kii başı 103,77 lirayı iade edebileceğini söyleyince mecburen onu kabul edip oradan ayrıldım.
İlk defa bu uçuşumda mağduriyet yaşadım. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Mike
Mike

Tüm havayolları garanti olarak overbooking yaparlar. Erken gelen boarding cardı alır, geç kalan ise avucunu yalar 😉

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Mahmut
04 Temmuz 2023 01:02
Gaye sonuçtan hiç memnun değil

Ajet Bir THY Firması Olmadığı Halde Bilet Yönlendirmesi Yapıyor

Gaye