Cihan sonuçtan hiç memnun değil

Şahsuvaroğlu Bayi Ve SsangYong Torres: Hayal Kırıklığı Ve Kötü Hizmet

13 Haziran 2024 15:10

Otomobillere tam 25 senesini vermiş, kimseyi gereksiz yere suçlamamaya çok özen gösteren bir kardeşiniz olarak, Şahsuvaroğlu bayisinden SsangYong Torres modelini Mart 2024'te sıfır olarak aldım. Otomobilin boyasında harelenme, kılcal çizikler, amatörce yapılmış pasta cila, her yerde polisaj makinesi izi, rot kısmında bozukluk ve sola çekme, kaput kısmında 5 adet göçük ve bagaj kısmındaki göçükleri fark etmem sebebiyle servisine götürdüm. Göçük dışında yazdığım maddeleri önemsemedim bile. Firmanın kendisine dahi göçük dışındakileri önemsemediğimi söyledim. Bana hak verip arayacaklarını ve konuyu çözüme ulaştıracaklarını ilettiler. Tam 3 ay beni oyalayıp hiçbir şekilde en ufak bilgi alışverişi yapmadılar. Her seferinde benim arayıp konuyu defalarca kez en baştan farklı kişilere anlatmama rağmen, işin sonunda firma ayıplı malı savunmuş ve beni haksız görmüştür. Yapacakları tek şey süreci takip edip benimle görüşme yapmalarıydı, fakat hiçbir koşulda aramadılar. Her seferinde farklı kişilere en başından olayı anlatmak zorunda kaldım. Arabayı iade ya da farklı bir talebim kesinlikle olmadı. Firma, ona ve iyi niyetime rağmen en ufak bir adım dahi atmadı. Tüm bu süreci tamamen her seferinde tekrar tekrar bana anlattıran, beni sürekli haklı görüp sonunda da farklı bir mazeretle konuyu kapatan Şahsuvaroğlu ve SsangYong grubunu hiçbir tüketiciye hiçbir koşulda, dünyanın en iyi arabası da olsa kesinlikle almamasını rica ediyorum. Çok ama çok pişman olursunuz, uğraşır durur, hiçbir sonuç alamaz ve sinir sisteminiz hırpalanır. Sinirlendiğinizle kalırsınız. Artık karar sizlerin.

profile profile profile
13 Haziran 2024 19:07 (Şikayetten 3 saat sonra)
13 Haziran 2024 21:51

Yazdıklarınız için şoklar içerisindeyim, simdi neden iyi bir marka isim yapmış bayi olayını insanlar çok daha iyi anlayacaklardır. Siz tamamen iftira atan 3. Sınıf bir firmasınız cumali bey ve diğer tüm arkadaşlar sorunları tespit etti hepsi yanımı geliyor evet kesinlikle bir sorun gözükmekte dediler. Tüm kamera kayıtlarını açıp kontrol ediniz, ilk önce yalan söylerken Allah'tan korkunuz eğer kabul etmedilerse ispat edin ac bak kamera kayıtlarına ben size bu arabayı hediye edeceğim benimle bununla ilgili her turlu iddiaya var misiniz? Neyse ki elimde ispat var, sizin gibi firmaların böyle bir şey yapacağını on görüp önlemimi almıştım Benim sizden hiçbir beklentim olmadı yuh be Allah'tan korkun müşterinin gönlümü almak için küçük jestler yapın yapamıyorsunuz da gönlünü alin diye size sadece tavsiyede bulundum, kendim sizden hiçbir beklentim yok siz sadece konunun üstüne düşmeyince en azından arayıp bilgi verin dedim. Siz her seferinde konudan haber olmamış gibi davrandınız ben ona kuruldum, hele bir bolge müdürü var evlere senlik cumali beye siz yazın diyecek kadar konuya hakim olmayan aktaramayan her seferinde konuyu unutan birisi, Sizin bakımını ben napayım ilana koyduğum 5 bin km’deki arabada benim ne isimi yarayacak zihniyete bak rot balans yapalım size dediniz onu bile kabul etmedim sen ilk önce müşteriyle konuşmasını öğren saygısız yazdığın yazıya açıklamaya bak. Kaliteniz açıklamanızdan çok belli oluyor, çok yazık tüketici su açıklamalarınızdan zaten kararını verir, sıfır alınan arabada kimse eğilip gocuk var mi diye bakmaz ben bir ekspertiz uzmanı olarak sadece boyasına baktım yan acilara bakip acıları değiştirip aaa burda gocuk var mıdır diye sıfır arabada tabii ki de incelemedim inceleyen birisini de bugüne kadar görmedim, ekspertiz bile çok güçlü ışıklarla acı değiştirip dakikalarca inceliyor, s siz ancak öyle çamur atar isin içinden böyle kaçarsınız iste

14 Haziran 2024 10:36
14 Haziran 2024 11:39

14.03.2024 sizin faturayı kestiğiniz tarih plaka işlemleri için araya hafta sonu girmesi ve arabaya yazilim güncellemesi yayımlanmış onu yüklememiz gerekiyor onu yapacak tek bir personelimiz var onun da cenazesi var deyip arabayı 18.03.2024 pazartesi tarihinde teslim ettiniz, 04.04.2024 tarihinde filan gelmedim yaptığınız her yanlış gibi bu tarihte yanlış 25.03.2024 te yanınıza geldim hepsi ispatlı siz hala neyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Bende kanıt var diyorum hala yanlış tarih beyan ediyorsunuz? Kameralara açıp bakin! Cumali bey bana çok haklısınız siz bana zaman verin ben bu isi halledeceğim dedi, sizden sadece zaman istiyorum dedi, oradaki tüm arkadaşlarınızın hepsine arabayı liftin oradaki ışıklı kısma çekip gösterdim göçükleri güçlü bir ışık altında acılarını değiştirip gördü, gocuk veya gamzeler yoğun ışıkta acı değiştirilip çok dikkatli ve detaylı incelemeler yapılıp anlaşabilecek detaylardır, ama siz maalesef otomobiller ve kategorileriyle ilgili bilgiye de sahip değilsiniz, sizin adınıza çok üzüldüm, tüketiciler şu açıklamalarınızı okuyup kararını verecektir, ben bakim filan istemedim cumali bey arayacağım dedi aramadı daha sonra teslimat anketi için arayan kişilere memnun olmadığı ilettim bolge müdürü aradı bolge müdürüne ilettim o da halletmedi o arada kendisi isten ayrılmış bolge müdürü değişti diğer bolge müdürü başladı konuyu ona aktardım haklısınız dedi ben halledeceğim dedi o da iletişime geçmedi daha sonra aradığımda konuyu unuttu, çok saçma ifadelerle bana cumali beye siz hatırlatın dedi hayatımda böyle bir bolge müdürü görmedim ben. Tüm sucu basta cumali beye attı tamamen konu onun ilgisizliğinden bu noktaya gelmiş dedi sonra da beni arayıp hem teslimat ve geldiğim tarihleri yanlış aktardı hem de iftira atarak isin içinden çekildi. Bana ulaşmamanız ve her seferinde unutup konudan haberdar olmamanız benim tek sinirlendiğim nokta buydu, bakim filan umurumda bile değil rotu bozuk rot yapalım dediniz onu dahi istemedim, diğer teslimattaki en basta yazdığım hususları önemsemedim, bende hizmet sektöründeyim en azından arayıp gönlünü alin müşterinin dedim ve seçenek sundum sadece! Siz tam tersi size ve firmanıza yakışacak şekilde iftira atmayı tercih ettiniz araba 5000 km de ve ilana aldım bakim benim ne isime yarayacak 5000 km arabada, aynı ve saçma şeyi defalarca tekrarlayıp durmayın! Neden 30 tane marka arasında popülerliği çok az olmasına rağmen sevdiğim ve seçtiğim markaya neden iftira atayım? Size bırakıyorum tüketici?

Yorumlar (18)

Murat

Aynı konu benimde başımda önce ayıplı malı gizleyip satıyorlar sonra sattıkları insan hakkını aramak isteyince düşman oluyorlar. Silkelen kendine gel Şahsuvaroğlu gurup kimse 2 430 000 Türk lirası parayı bir araya kolay getirmiyor mağdurlarınızın sayısı gün ve gün artıyor ve siz biz yaptık oldu mantığı ile devam ediyorsunuz vallahi düşeceksiniz billahi düşeceksiniz Türk adaleti geç tecelli eder ama eder altından kalkamayacaksınız sadece ticari bir dava olmaktan çıkıyor yaptıklarınız cezai davalara da giriyor

İsmail

Şerefime kitabıma elimde paramda hazır çok beğeniyorum aracı alsam mı almasammı bir bakayım dedim aracın kronik hatası var mı diye yeminle müşteri temsilcisinin konuşmasına baktım seviye yerlerde sen müşteriye yalan söylüyorsun Yok bakım hediye etmedik diye iftira atıyorsun demeler falan şok şok oldum Arabadan Vazgeçmedim ancak ismi zikredilen firmanın yanına uğramam

Emre

Bu nasıl müşteri destek yorumu. Firmanın bu dönüşleri sonrası bu aracı almaktan vazgeçtim. Gidin biraz etkili müşteri ilişkileri eğitimi alın.

Salih

Aracı teslim alırken gözünde katarak vardı muhtemelen, daha sonra katarak ameliyatı olsun ve bir de baktım göçükler var. Neden teslim aldın ilk alırken göçüklü arabayı arkadaş. Burada laf kalabalığı yapıyorsun.

İsmail

Birader hayırdır sende mi taraflısın... Firma yetkilisinin konuşma üslubuna tek kelime etmemişsin anlamadım yani Şu konuşmalara baksan bu cevabı yazmazdın diye şüphelendim yani

Levent

****** sanamı kaldı. Adam mağduriyetini anlatıyor.

Cihan

Ne anlamsız bir yorum! Ne dediğiniz hiç anlaşılmıyor bile. Yazdıklarımı da tekrar tekrar daha dikkatli okuyun. Göçük ve ezik derinliğine göre güçlü ve beyaz ışıklarla sürekli açı değiştirilerek bakılıp anlaşılacak kusurlardır, ekspertizler bile dakikalarca beyaz ışık altında inceliyor, sıfır arabayı teslim alma heyecanıyla ben bugüne kadar sürekli açı değiştirip bakan birisini görmedim, sen bakar incelersin, ayrıca ben firmanın genel yaklaşımını tutumunu beğenmediğim için tüm her şeyi detayıyla anlattım. Göçük vs umurumda bile değil firmanın tutumunu anlattım herkeste aşağıda hak vermiş, sen kalkmış laf kalabalığı diyorsun haddini ve maksadını aşma!

Yıllarını oto sanayilerde geçirmiş bir tornacı olarak araca hayranlıkla bakarken en iyisi gidip bir şikayet var da ne demişler bakayım dedim. Biz sanayicilerin dili biraz kabadır. Amma velakin bir çoğu için müşteri velinimetti ve haklıdır terimi ustalardan düsturdur. Burada ki yorumları okurken bir anda kendimi yorumculardan biri olarak gördüm. Tövbe -10 yazdık haneye. Araç ne kadar iyi olur ise olsun aldığın bayi ve servis ile geçmez bu ömür.

Fatih

Nisanın sonunda aldık arabayı ağustosta cam çatladı yok garanti olmaz diyorlar. Darbe gelmiştir taş gelmiştir vs. Vs. İnceleme değerlendirme yok Allah'tan resimli videolu başlık açtığımda bu beyefendi gibi ithamlarla karşı karşıya kalmadık.

Ahmet

Bir aydır elektrikli araç araştırmasındayım. Bu ne kötü bir iletişim politikası. Şaştım kaldım. Kaç gündür ssanyong araştırıyorum. Evx modelini düşünüyorum. Togg a ve Tesla'ya göre daha iyi diye düşünüyorum. Eğer şirket beni böyle yarı yolda bırakacaksa uzak durmak gerek. Elektrikli araçlar müşteri hizmetlerine çok bağlı araçlar. Müşteri hizmetleri iyi olmazsa yandık demektir. Aman amman daha şimdiden her yerim kasıldı böylesine bir iletişim dili olan şirket bizi mahveder. Yine sanırım Togg a gideceğiz çaresiz. Hiç olmazsa mutlaka ilgilendiklerini duyuyoruz.

Selman

Aynı şekilde Müşteri Temsilcisinin yazdıkları karşısında hayrete düştüm. Ben de almayı düşünüyordum hem de yarın. Ama sanırım vaz geçtim, Böyle Müşteri ilişkileri mi olur. Hey Allah'ım ya.

Çağrı

Firmanın müşteriye üslubuna bakın, eyvah eyvah... Ben konuyu KGM global'e paylaşıyorum, bu üsluptaki sözde yetkililer firmaya çok zarar veriyor. Halbuki araç çok rahat ve kaliteli, bunca emeği daha üslup bilmeyen kişilerin çöpe atması akıl alır gibi değil... Cihan bey gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim...

Yşl

Pardon cihan beyin yorumlarını okurken

Yşl

Yaklaşık 1-2 saat önce bu aracı Hilltown Karşıyaka da sergilenmiş halde gördüm araç görsel olarak beni ikna etti ve yarın bayiye gidip test sürüşü ödeme hakkında bilgi alacaktım gitmeden önce kendi çapımda ufak bir araştırma yapayım dedim yorumları okurken ömer beyin yorumlarına denk geldim okurken müşteri yetkilisinin verdiği cevaba şok oldum diyelim ki ömer bey yalan atıyor diyelim ki tamamen haksız sizin gibi üst seviye kurumsal bir firmanın mahalle ağzıyla konuşması ve müşteriyi rencide ederek üste çıkması kesinlikle normal karşılanamaz biliyorum benim sayemde ayakta değilsiniz benim araç alıp almamam umurunuzda değil ama iki arkadaş iki araç alacaktık nasip olsaydı bu şikayetler karşısında şimdilik kararımdan vazgeçtim

Şahsuvaroğlu Bayi Ve SsangYong Torres: Hayal Kırıklığı Ve Kötü Hizmet
Muhammed

Torres ilk çıktığından beri dikkatimi çekmiştir. Aracın yorumlarını okurken kendimi bir anda burada buldum. Şikayeti okuyunca biraz şok oldum açıkçası. Diyelim ki şikayeti yapan arkadaş bakım için yapmış olsun bu şikayeti. Bir firma bu şekilde saygısız cevabı nasıl verebilir aklım almıyor. Gerekli açıklamayı yaparsın. Ama kişiyi rencide edici sözler kullanmak yakışmaz. Bu şekilde görüş bildiren bir firma ile kimse muhatap olmak istemez. Yakışmadı.

Ahmet

Kesinlikle katılıyorum.

Muhammet

Uzun zamandır kardeşime torres almayı planliyorduk. Hatta Togg ile arasında kararsız kaldık. Togg un yeni bir marka olması syanyongun daha eski ve kurumsal bir marka olduğunu düşünerek torres de karar verdik. Ancak buradaki yorumları okuyunca yorumlara verilen cevapların sokak satıcıların bile kullanmayacağı bir ağızla cevap verildiğini görünce hayretler içinde kaldım. Bu kafa ile dünyanın en iyi arabasını üretseniz bile satamazsınız. Toyota 2011 model aracını orijinal boyasının kalktığına dair 2024 tarihli şikayeti dikkate alarak garantisi 10 yıl önce bitmiş aracı bile ücretsiz boyamaya aldığına şahit olan birisi olarak bu tarzınızdan vazgeçmenizi hakli ifadelerinizi daha nazik ve üsluplu bir şekilde şikayet sahibi ile düşmanlık mantığı ile değil problemi çözme eğilimi ile yuz yüze çözmenizi tavsiye ederim.

Ali

Buraya baktığım iyi oldu. Firma adına cevap yazan kişinin düzeyi yeterince fikir verdi.

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

SsangYong Araç Ve Servis Problemleri

12 Ağustos 2024 13:48
Emre sonuçtan hiç memnun değil

31 Mayıs 2024 13:46

04 Nisan 12:02