Siemens Çamaşır Makinesi Lastik Körük Değişimi

16 Eylül 2024 14:251.881

Siemens WM12S760TR çamaşır makinem yıkama sırasında su kaçırıyordu.
12 Eylül 2024 Perşembe günü, 444 66 88'den (Siemens ç. M.) kayıt açtırdım ve Beşiktaş Bölge Servisini yönlendirdiler.
13 Eylül Cuma günü gelen servis arkadaş körükte yırtılma olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi.
Orijinal körük parçanın 3000TL civarı + 475TL servis ücreti olduğunu söyledi.
Yan sanayi körüğün 900-1000TL civarı olduğunu bildiğim için, 3 katı fiyatı makul bulmadım.
475TL servis ücretini ödedim. Servis arkadaş, hiçbir makbuz veya servis fişi vermeden gitti.

Yan sanayi körüğü 987TL'ye aldıktan sonra, ilgili servisi arayarak takmasını rica ettim. Servis orijinal dışı parça dışı işlem yapmanın yasak olduğunu söyledi.
Laf arasında 1000TL ücret ile elimdeki körüğü takabileceğini söyledi (bu bir liste fiyatı mı, yoksa kafadan yapılmış bir teklif mi bilemiyorum).

Tekrar Siemens ç. M.'ni arayarak durumu normal olup olmadığını sorguladım ve lastik bir parça için 3 kat pahalı ürün kullanmaya mecbur bırakılmamı şikayet olarak bildirdim. Durumun normal olduğunu teyit ettiler ama şikayetim için tekrar kayıt oluşturdular.
Açılan kaydı takiben, Siemens'ten arayarak, orijinal dışı parça ile işlem yapılamayacağını, ancak 3000TL civarı olan lastik körüğü 2300TL'ye indirimli olarak tedarik edebileceklerini söylediler.

Aşağıdaki konuları şikayet ediyorum.
1 - Lastik körük parçanın orijinali 3 kat pahalı olduğu halde kullanmaya mecbur bırakılıyorum. Kendi tedarik ettiğim körüğün takılması için ayrı ücret talep ediliyor. Zaten herhangi bir parça garantisi beklemiyorum, yan sanayi ürünün riski bana ait. Arıza olursa yine ücretini keseceksiniz.
2 - Evime gelen servis, hiçbir şey yapmadan 475 servis ücreti - daha doğrusu ayak bastı ücreti - aldığı halde, orijinal olmayan körük için tekrar 1000TL servis ücreti talep etti.

Tüm istediğim, ödemiş olduğum servis ücreti ile kendi tedarik ettiğim lastik körüğün makineye takılmasıdır. Servis + parça 1500TL'ye halledilebilecek bir iş için 3500TL talep edilmesini makul bulmuyorum ve bunu şikayet ediyorum.

Ayrıca, ürünün garanti süresi bittiğinde, orijinal veya yan sanayi yedek parça seçimi müşterinin tercihine göre olmalıdır. Bunun için ayrı servis ücreti talep edilecekse, önceden müşteriyi bilgilendirmelisiniz.

Saygılarımla.

16 Eylül 2024 16:00 (Şikayetten 1 saat sonra)

17 Eylül 2024 09:32

Daha önceden, sadece evime gelerek "körüğün değişmesi gerekli" diyerek ayrılan servise 475TL ödemiştim. Yan sanayiden 987TL'ye uyumlu bir körük satın aldım. Siemens Çağrı Merkezi'nin önerdiği, körük için 3000TL'den (liste fiyatını bilmiyorum servisin söylediği rakam), 2300₺'ye yapılan indirim yaklaşımını da çok dürüstçe bulmadım (demek ki tuttuğunu...) YouTube'dan "körük değiştirme" videolarını izledikten sonra işlemi kendim yaptım. Sorunu kendi olanaklarımla çözmüş oldum.

Seda
13 Mayıs 2025 12:501.427

Siemens marka çamaşır makinem uyarı veriyordu. Ekranda pompayı temizleyin yazıyordu. Pompa kapağını açamadığım için Siem...

1 Destek

Siemens Çamaşır Makinesi Sürekli Arızalı, Ücret Talebi Ve Mağduriyet

Büşra
23 Mayıs 2025 21:311.167

01.01.2025 tarihinde Siemens çamaşır makinesi aldık. 23.05.2025 tarihine kadar kaç kez servis çağırdığımızı hatırlamıyor...

Siemens Çamaşır Makinesi Sürekli Arızalı, Ücret Talebi Ve Mağduriyet

Siemens İsensoric Çamaşır Makinesinde Oluşan Sık Arızalanma

Bilge
21 Ocak 2024 11:082.684

Siemens İsensoric WM14T780TR model çamaşır makinem 6 yıl içinde 4 kez servis gördü. Kazan değişimi, kapak arızası, göste...

Tümünü Gör
Siemens Ev Aletleri Kurulum Olmadı, Ürünüm Bekliyor

Siemens Ev AletleriKurulum Olmadı, Ürünüm Bekliyor

Şirvan
Siemens Yetkili Servis Tutumu

Siemens YetkiliServis Tutumu

Efekan
Siemens Makine Çok Sesli Çalışıyor Ve Giysilerde Koku Var!

Siemens Makine ÇokSesli Çalışıyor Ve Giysilerde Koku Var!

Gülnur
Siemens Ev Aletleri Değişim Yapmadı!

Siemens Ev AletleriDeğişim Yapmadı!

Kübra
Siemens Çamaşır Makinesi Sorunları

Siemens ÇamaşırMakinesi Sorunları

Onur
Siemens Deterjan Koyma Bölümü Hep Paslanıyor!

Siemens DeterjanKoyma Bölümü Hep Paslanıyor!

Kübra

Öne ÇıkanKonular