Renault Sıfır Austral Bizi Mağdur Etti

Renault Sıfır Austral Bizi Mağdur Etti
02 Temmuz 2024 14:45

Mayıs ayının sonlarına doğru İzmir çetaş bayiinden austral techno marka otomobili engelli indirimli olarak aldık. Bir defa İzmir'e tedavim için bir defada kızımı almak için Isparta'ya gittik. Yaklaşık 2000 km yol yaptık. Bir sorun olmadı. Kurban bayramını memleketimiz olan çorumda geçirmek için arefe günü yeni aracımızla yola çıktık. Uşak Banaz ilçesinde kırmızı ışıkta durduk sonra yeşil ışık yanınca hareket ettiğimizde eşim direksiyonun sertleştiğini zor çevrildiğini söyledi. Arabayı kenara çektik ve Renault yol yardımı aradık. Müşteri hizmetleri temsilcisi konumumuzu aldı ve yol yardımı yönlendirdiğini söyledi fakat yaklaşık 1 saate yakın ne arayan ne gelen oldu bu arada biz müşteri temsilcisini tekrar aradık. Bize yol yardımın cep numarasını verdi. Aradığımızda ben kendim hastayım hastanedeyim. Siz kendiniz servise gelin dedi. Neyse biz o şekilde Afyon servise kadar geldik fakat kapıdaki güvenlik görevlisi servisin bayram nedeniyle kapalı olduğunu bayramdan sonra gelmemizi söyledi. Tekrar o direksiyonla biz 10 saatte zorlada olsa Çorum'a gelebildik. Bayramdan sonra servisi arayıp durumumuzu anlattık yoğun olduklarını 1 hafta sonraya randevu vereceklerini söyledi tamam dedik. 1 hafta sonra aracı Çorum sima Renault yetkili servisine götürdük. Araç kabulü yapıldı bakıldı fakat sorun çözülemedi. Aracı serviste bırakıp eve döndü eşim. 5 gün araçtan haber alamadık aradığımızda İstanbul'dan onay beklediklerini söyledi. Bizde o zaman ikame araç verilmesini çünkü 4 gün sonra Manisa'ya dönmemiz gerektiğini çünkü tedavimiz için zorunlu dönüş yapmamız gerektiğini söyledik. Merkezden onay gelmeden araç veremeyeceklerini söylediler. 15 gündür sıfır araçla yollarda rezil olduk. 15 gündür araçsız kaldık. Tedavim için 4 gün sonra dönmek zorundayım. Kanser hastalığının son evresindeyim. Sıfır araç garantili araç yolda kalmayız diyerek güvenerek yola çıktık çıkmaz olsaydık. 4 gün sonra ben nasıl döneceğim. Kanserin son evresindeyim. Ameliyat yerlerim yeni iyileşiyor. Bayramda sevdiklerimizle birlikte olalım sıfır araç ne olabilir ki diyerek geldik. Hayatımın en korkutucu yolculuğunu yaptım. Tatilimiz zehir oldu. Şimdi de nasıl döneceğiz bilemiyoruz. CİMER'e de yazacağım. Devletten yardım isteyeceğim. Otobüsle yol 16 saat sürüyor bu imkansız bir şey. Sürekli 2 saatte bir mola vermemiz gerekiyor. Ya arabamızı verin ya da yedek bir araç verin. Garanti bunu gerektirir.

02 Temmuz 2024 15:57 (Şikayetten 1 saat sonra)
08 Temmuz 2024 10:21

15 gün sonra araçta direksiyon kutusu değişimi kararı verildi. Yerine ikame olarak Megane araç Çorum sima otomotiv tarafından tahsis edildi. Çorum sima oto ve çalışanlarına teşekkür ederim. Aracımı sabırsızlıkla bekliyorum

31 Temmuz 2024 00:00

30 Temmuz 2024 de aracım direksiyon kutusu değişmiş olarak çalışır vaziyette teslim edildi. 14 haziranda başlayan maceramız bugün bitti. 5 temmuzda Çorum sima yetkili servisi tarafından Megane araç ikame olarak verilmişti. Onu da bugün kazasız ve sorunsuz bir şekilde teslim ettim. Bu süreçte en çok Çorum sima otomotiv ilgili ve yardımsever davrandı. Çorum sima otomotiv çalışanlarına özellikle Harun beye çok teşekkür ederim.

Serkan
Serkan

Bu nasıl bir anlayış nasıl bir davranış şekli hiç kimse ya da kuruluşun insanları bu şekil mağdur etmeye hakkı yok, bence mahkeme sürecini ivedi olarak başlatın bende bu aracı almayı düşünüyordum ancak bu okuduklarımdan sonra fikirlerim değişti

Salih sonuçtan hiç memnun değil

Renault Reno Almadan Önce Okuyun

Salih
25 Şubat 2024 17:00
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Renault Taliant 2023 Model Aracımın Tamir Süreci Ve Mağduriyetim

Ömer
16 Ağustos 2024 15:05
Renault Taliant 2023 Model Aracımın Tamir Süreci Ve Mağduriyetim
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Renault Sıfır Clio İle Ailece Yollarda Perişan Olduk

Yunus