Salih sonuçtan hiç memnun değil

Renault Reno Almadan Önce Okuyun

25 Şubat 2024 17:00

Renault marka aracımızı, enjeksiyon lambası yanması sebebiyle 12.10.2023 sabahı yetkili servis olan Çetaş Otomotiv A.Ş.'ye götürdük. Aracın aynı gün saat 17:00'da teslim edileceği ve masrafın 4.500 TL olacağı belirtildi. Bir hafta sonra 'aracımızın onarım için otoyola çıkarıldığı, anbalaj denen yöntemle yüksek devire çıkarıldığı sırada motorun tamamen hasar gördüğü, komple değişmesi gerektiği ve masraf hakkında ertesi gün haber verileceği' ifade edildi. Her aradığımızda 'çok yoğunluk var' bahanesiyle bir ay daha oyalandık. 15.11.2023'te tarafımıza 220.332,53 TL'lik proforma fatura gönderildi, kabul edip ödedik. 'Ustalar hasta, parça gelmedi' gibi bahanelerle yaklaşık bir ay daha oyalanmamızın ardından Renault çözüm merkezi bizi arayarak yedek parça temininde problem olduğunu ve parçaların bir ay sonra geleceğini bildirdi. Ancak ertesi sabah Çetaş bizi arayarak aracın hazır olduğunu söyledi. 15.01.2024'te aracı almaya gittiğimizde küçük bir sorun olduğunu ve ertesi gün teslim edeceklerini söylediler. Ertesi gün ise aracımızın elektronik beyninin yandığını ve 108.657,51 TL daha masraf olduğunu bildirdiler. Araca olan ihtiyacımız ve kiralık araçlara ödediğimiz yüksek meblağlar nedeniyle mağduriyetimiz her geçen gün arttığı için, bunu da kabul etmek zorunda kaldık. Her aradığımızda farklı bahanelerle yaklaşık bir ay daha oyalama süreci devam etti. Bu süreçte Renault'tan arandık ve 'aracın bize teslim edildiğini, verilen hizmetten memnun kalıp kalmadığımızı' sordular. Şaka gibi... Defalarca aramamız sonucunda parçanın Mart 2024'te geleceği bildirildi. İkame araç tahsis edilmediği için yine önceki aylar gibi harici bir firmadan araç kiraladık. Beş gün sonra bizi arayarak aracın hazır olduğunu söylediler. Toplamda 330.000 TL fatura ödedik. Son defa aracı teslim almaya gittiğimizde ise aracın direksiyonunda arıza meydana gelmişti ve yine aracı teslim alamadık. Bir hafta daha geçti, aracın hasarı, masrafı ve ne zaman teslim edileceği hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Her aradığımızda 'inceleme devam ediyor, parça yok, usta yok' şeklinde cevaplar alıyoruz. Aracımızı teslim ettiğimizde motorda, elektronik beyinde, direksiyonda hiçbir kusur yoktu; zaten olsaydı ilk gün teknik tespitte ortaya çıkardı. Sağlam çalışır durumdayken basit bir uyarı ışığı sebebiyle servise giden araç, beş aydır serviste ve Renault ile Çetaş'ın uhdesindeyken anlamsız şekilde çok ciddi arızalar meydana gelmiştir.

profile profile profile
26 Şubat 2024 08:25 (Şikayetten 15 saat sonra)
26 Şubat 2024 11:40

Benim aracım 5,5 aydır servisinizde. Daha önce de müşteri danışmanlarınız defalarca aradı, bir sonuç yok. Sadece nazik bir geçiştirme yapıyorsunuz. Müşteri danışmanınız beni arayıp "parça mart ayında gelecek" diyor, ertesi gün servis arayıp "araç hazır" diyor. Benim aracım servisteyken, müşteri danışmanınız arayıp "aracı teslim almışsınız hayırlı olsun, verilen hizmetten memnun kaldınız mı" diye soruyor. Servis ile marka birbirinden habersiz ya da birbirine yanıltıcı bilgiler aktarıyor.

Sefa
Sefa

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de Latitude var 5 Yıldır kullanıyorum. Yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım. Servise getirerek emin ellerde aracın tamiratı yapılmasını umut etmişsiniz lakin en büyük hata burada başlamış.

Şükrü sonuçtan hiç memnun değil

Renault Servisinde Kilometre Karmaşası Ve İlgisizlik

01 Mart 2025 19:45
Renault Servisinde Kilometre Karmaşası Ve İlgisizlik

Renault Yetkili Servisinde Çözülmeyen Arıza Ve İkame Araç Mağduriyeti

22 Nisan 2025 16:41
Renault Yetkili Servisinde Çözülmeyen Arıza Ve İkame Araç Mağduriyeti
Bayram sonuçtan hiç memnun değil

Atılgan Renault Sancaktepe Beceriksizliği Yüzünden Motor Yanacaktı

Bayram