Fatih sonucu yetersiz buldu

Renault Clio 5 İstikrarsız Motor Ayarı

15 Ağustos 2023 23:14

Clio 5 1.0 tce manuel. Motor hızlanma yaparken dalga dalga yapıyor. Tekleme gibi değil güç dalga dalga geliyor. Esas sinir bozucu olan şey bunu her zaman yapmıyor genelde 2 viteste hissettiriyor 1500 devirden sabit gaz ile hızlanma yaparken dalga dalga hızlanıyor çok saçma bir durum o kadar araba tecrübem var bu motor neden böyle yapıyor çözemedim aracı ilk aldığım zamanlar servis ile görüştüm yazılım güncelleme yapılacak dediler. 2 sene oldu arayan yok.

profile profile
16 Ağustos 2023 08:30 (Şikayetten 9 saat sonra)

Yorumlar (14)

Murat
Murat

Fatih Bey merhaba, Sorunuza çözüm bulabildiniz mi? Benim aracım 2023 Touch manuel 21bin km'De. 19binde başladı bu problem. Soğukken çalıştırıp rolanti düşmeden hareket edersem zaten tekliyor. Yolda tam da sizin yazdığınız gibi sadece 2. Viteste gaza az bastığım, aracı akıtmak istediğim durumlarda oluyor. Gaz pedalına fazla basıyorsam sorun olmuyor.

Fatih

Servisle görüştüm olaydan haberleri bile yok. Anlattım fakat kanıtlayamadım test sürüşü yaptık gösteremedim olaylı. Bazen gerçekten sinir bozucu oluyor nefret ediyorum arabadan. Yani o kadar hassasım ki bu arabanın sarsıntısız pürüzsüz gitme konusuna bana inat yapıyor sürekli. Kandi imkanlarımla yaptığım şeyleri anlatayım size, (öncelikle bu sıkıntının kaynağı tamamen yazılımsal onu belerteyim. Beyin kullanım tarzımızı takip ediyor ve kendini optimize ediyor, ve sürekli ekonomi yapmak için kendini ayarlıyor ve 15 - 20 bin km sonra patlak veriyor ve düşük hacimin etkisi ile o kadar kısılmış bir avans ile çalışmaya başlıyor bu durum üretici tarafından tam olarak denenmemiş Belli ki ) şimdi akü başını sökün ve aracı 4 5 saat öyle bırakın. Sonra kutup başını takın ve aracı çalıştırın. Güzelce ısınsın motor en 60 derece sonra biraz performans lı kullanmak için yola çıkın. Motor yeniden veri toplamaya başlıyor ve iyi hissettiriyor bu hataya da uzun bir sure düşmeden gidebiliyorsunuz.

Recep
Recep

Var mı çözüm bulan. Aynı sıkıntıyı yaşıyorum 10 Aralık'ta Bursa Acamer de servis randevum var çözülür inşallah

Fatih

Ltft ve stft değerlerine baktır araç sürekli ekonomik kullanımdan dolayı tembelleşiyor. Ecu reset işlemi ile ben sorunu çözdüm. Bunu servis de yapabilir kendinizde yapabilirsiniz akü kutubunu sökün 4- 5 saat bekletin bir deneyin. Ama servis reset atması daha garanti çözüm

Uğur

Merhabalar 2021 1.0 tce Clio otomatik aracım 41000 km de sadece hızlanırken gaz kesme gibi silkeler gibi yapıyordu özel serviste bujileri değiştirdim düzeldi, kronik sorunmuş yetkili serviste güncel yazılım attırıp tekrar yapmasını önleteceğim bilgilerinize, sorunu yaşayıp buraya yazıp da çözünce yazmayanlara örnek olsun saygılar.

Uğur

Merhaba aynı sorunu yaşıyorum çözebilen var mı

Fatih

Talha kardeşimin tespiti de doğrudur. Bunu bende hissettim o yüzden start / stop u motoru çalıştırır çalıştırmaz kapatıyorum 1. Viteste biraz daha geç vites atıyorum. Araba benim performanslı sürmek istediğimi anlasın diye :) ). Bezen düşünüyorum hatta sabit karakterli bir motor olsa daha iyi olacak. Bunu hissettiriyor çünkü bizim gibi motor kafalılara.

Talha

Ben özellikle denedim yoğunlaştım bu sorun üzerine, Kontağı Açtınız çalıştırdınız aracı Bu sorunu sadece bir daha kontak açıp kapatana kadar 1 kez yapıyor, defalarca denedim. En sık yaşandığı vites 3. Vites 2.000 ile 3.000 devir arası, devirlenirken vuv vuv vuv dalga dalga güç veriyor bu da ileri geri ileri geri yapıyor. Klima açıkken daha çok hissettiriyor. Bunu o an yaptıysa bir daha ne olursa olsun istediğiniz kadar deneyin asla yapmıyor taaa ki kontağı tekrar kapatıp aracı stop edip tekrar çalıştırana kadar. O yüzden servise verecekseniz bunu özellikle belirtin yoksa hiçbir şey yok deyip gönderirler çünkü deneyimleyemezler bizzat yaşadım. 1 kez olduktan sonra bir daha olmuyor istediğiniz kadar rampaya gelin hafifgaz verin vs oldurmaya çalışın olmuyor. Hemen durun kontak kapa aç yapın tekrar olacak. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum, beyin otomatik fixliyor o an bu dalgalı gücü o yüzden bir daha olmuyor ama kontak kapatınca tekrar sıfırlanıyor. Aslında yapılması gereken çok basit

Fatih

Yok maalesef kesin bir şey bulamadım bazı denemeler yaptım ama sonuç alamadım. Sıkıntı motorun yazılım kısmında olduğuna kanaat getirdim ama bu piyasadaki yazılımcılar tarafından çözülecek bir şey değil. Renault tarafından yapılması gerekiyor. Bunun için servisle iletişime geçiyorum sanki ilk defa bu sorunu duymuşlar gibi araştıralım bakalım. Servis ücreti alalım gibi cevap Yazılımsal dememdeki sebep şu ki ; arabaya biraz gaz vere vere sürersen gayet güzel hızlanıyor pürüzsüz ama ekonomik kullanınca motor sanki otomatik eco yapar gibi 2bin 3 bin devir arasında iyice kendini kısıyor bu da 3 silindir olunca hissediliyor. Bu düşünce ile hareket ederek gizli özelliklerini aktif edip sport mod açtırdım. İşe yaradı kısmen aracın gaz tepkisi yükseliyor haliyle daha çabuk hızlanıyor ama çözüm bu değil tabii ki de. Yakıt haritasının yeniden düzenlenmesi lazım belki avans ayarı. Bunu sadece Renault yapabilir. Piyasa yazılımcıları kopyala yapıştır yükleme yapıyorlar bu probleme odaklanarak çözüm bulamazlar.

Talha

Merhaba, Aynı sorunu yaşıyorum 1.0 sce 2023 aracım, Sabit gazda 2500-3000 devir civarında ileri geri silkeleme (arkadan biri tutup bırakıyor) hissi, çözüm bulabildiniz mi?

Fatih

Fatih Bey merhaba; aynı model araca ve aynı soruna sahibim. Bujiler değişti ama çözülmedi. Siz sorununuzu çözebildiniz mi acaba? Geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim.

Talha

Çözüm bulabildiniz mi hocam? 2500-3000 devir aralığında sabit gazda ileri geri oluyor araba arkadan biri çekip bırakıyor gibi

Fatih

Merhaba Fatih bey. Sizin şikayetinizi gördüm yorumladım buraya yazdığınızı yeni gördüm. Ben de çözüm için arayıştayım, ben servisten umudu kestim. Önümüzdeki günlerde kendi imkanlarım ile birkaç deneme yapacağım sonucu sizinle paylaşırım tabii ki de. En çok yazılım dan şüpheleniyorum bununla ilgili sport modu aktif etmeyi deneyeceğim gizli özellikler den sonuç alırsam size de tavsiye ederim.

Anıl sonuçtan çok memnun

Renault Clio'da Kronik Devirdaim Pompası Sorunu Ve Yüksek Değişim Ücreti

Anıl
05 Haziran 2025 13:13
"Renault genel müdürlüğünden y**** bey çok yardımcı oldu aracın eksikleri bakımları ve arızası güzel bir şekilde yapıldı gerek yasin beyin ilgi alakası gerek Kütahya baştaş bayinin ilgisi çok güzeldi gayet memnun kaldım ve markaların arkasında sapasağlam duruyorlar. Tekrardan Y**** beyin ilgi alakası için çok teşekkür ederim Renault candır"
Renault Clio'da Kronik Devirdaim Pompası Sorunu Ve Yüksek Değişim Ücreti

Garanti Kapsamındaki Renault Clio’da Sürekli Motor Teklemesi Ve Vuruntu Sorunu