Muammer sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio 5 Geç Çalışıyor

23 Kasım 2023 21:21

2020 Ekim ayında teslim aldığım Clio 1.0 Touch model aracım ilk haftadan itibaren ilk çalıştırmamda geç marş alıyordu. Bulunduğum ilde yetkili servis olmaması ve arabaya ihtiyacım olduğu için ilk başlarda sorunla ilgilenemedim. İlk bakımını Kayseri Gülpar da yaptırdım sorunu da belirttim. Bilgisayara taktık sorun gözükmüyor dediler ama sorun hiç bitmedi. 2022 haziranında sorgunda servise bıraktım 1 gün net bir şey söyleyemediler. 2023 ağustosunda 15 gün Sorgun serviste kaldı benzin pompası değişti sorun yine çözülmedi ve benim garantim bitti. Sıfır aldığım araç beni rezi l etti. Renault benim sorunumu kim çözecek şimdi? Arabam geç marş alıyor tüplü araba mı bu kardeşim.

24 Kasım 2023 09:08 (Şikayetten 11 saat sonra)
11 Aralık 2023 00:51

Dönüş yapmadınız.

30 Aralık 2023 22:25

Renault bana dönüş yapmadız. Neden acabaaas

Yorumlar (16)

Ahmet

Merhaba hocam, Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende yaklaşık 1 ay önce aynı aracı 2. El olarak aldım, 2020 Clio tce Touch. Bende benzer bir sorun yaşıyorum. Araç 60 bin km ye geldiği için buji değişimi yaptım. Ernaz Renault yetkili servisinde değişimden sonra araç geç marş almaya başladı ilk başlarda çok önemsemedim ama gittikçe artmaya başladı, ilk çalıştırmada geç marş alıyor, istop edip tekrar çalıştırınca tekte marş alıyor ama 1 veya 2 saat araç çalışmadan durunca tekrar geç marş almaya başlıyor. Acaba aynı sorun mu? Bir de öneri olarak ne sunuyorsunuz? Ne yapmalıyım şu an

Muammer

Selam Ahmet bey. Sorun bendekine benziyor. Bu sorunla ilgili benzin pompası değiştirip çözüm bulanlar olduğunu duydum. Benim arabamın da garantiden değişmişti 2 yıl oldu galiba. Çok değişen bir şey olmamıştı ilk yıl ama bir yıldır çok da rahatsız etmeyecek bir sürede çalışıyor arabam. Benzin pompasına baktırabilirsiniz bence. Bir de benzin aldığınız yeri değiştirmeyi deneyin. Ben 2 yıldır BP den alıyorum. İnşallah halledersiniz. Selametle.

Tolga
Tolga

Merhabalar, aynı sorunu bende yaşıyorum 2 hafta önce aracımı servise bıraktım beynini resetlediklerini söylediler, fakat bir şey değişmedi, bu sabah tekrar servise bıraktım, sizin sorununuz çözüldü mü acaba, şimdiden teşekkürler

Muammer

Selam. Sorun devam ediyor. Uzum zamandır da bu problemin çözümü için uğraşmadım. Renault'un bu sorunu çözeceğine de inanmıyorum. Başka yazanlarda olmuştu bana belki okumuşsunuzdur. İnsanlar epey uğraşmış hiçbir şey problemi çözememiş. Renault'ta problemin ne olduğunu bilmiyor bence. Olur da siz bir çözüm bulursanız lütfen yazın.

İsmail

Muammer bey merhaba sorun hâlâ çözülmedi sizde durum nedir? Enjektör ısı müşürü falan hiçbir şey fayda etmedi ara ara hâlâ yapıyor bu sorunu

Ahmet

Merhaba hocam son durum nedir acaba

Muammer

Selam, ısı müşüründen biraz ümitlenmiştim demek faydası olmadı. Ben dediğim gibi sadece benzin pompasını değiştirdim bu konuyla ilgili. Arada benzin kokusu geliyordu egzoz ucu kararmış zaten. Usta benzin pompasından dedi geç çalışma da benzin kokusu da ama bir faydası olmadı. Bu dediğim 2023 ağustosunda olanlar. Garantim de bitince bir daha hiç uğraşmadım. Her zaman olmasa da geç marş aldığı oluyor 6-7 saniye sürüyor bu marş süresi. Bazen benzin kokusunun geldiği de oluyor. Bu Renault'un ustalarında iş yok bence. Oluruna bıraktım ben.

Yusuf

Merhaba aynı sorun bende de mevcut çözebildiniz mi

Ahmet

Merhaba hocam sorun çözüldü mü acaba

Maalesef hayır, siz?

İsmail

Hocam bende aracın enjektörlerini değiştirdim birkaç sitede 2020 modellerde enjektör sızdırması problemi olduğunu okumuştum, üzerine enjeksiyon yazılımı da güncellendi, fakat sonuç yine aynı araç ilk marşta geç alıyor aynı sizin videodaki gibi, sorunu çözemedik maalesef, hata kodu da oluşturmuyor, ustaların da bir yorumu da yok araca ilk kez görmüş gibi bakıyorlar, sizde durum nedir?

Muammer

Selam ismail bey en son ısı müşürü değişti demişsiniz ben onu yeni fark ettim. Son durum nedir geç çalışma düzeldi mi acaba.

İsmail

En son ısı müşürünü değiştirdim iki gündür sorun yaşamıyorum isterseniz deneyin fiyatı uygun bir parça

İsmail

Merhaba sorun çözüldü mü aynı model aynı yıl araç bende de var aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Yusuf

Merhaba aynı sorun benim aracım da da var 2020 model 1.3 tce araç geç çalışıyor bujiler değişti benzin basınç regülatörü dediler değiştirdik o da olmadı bu işi çözen var mı

Muammer

Selam. Sorun çözülmedi Renault'tan dönen de olmadı. Biniyoruz öylece arabaya. Arabanın garantisi bitti zaten. Başka ustaya da götürmedim. Arada geç çalışma devam ediyor ayrıca arada egzozdan benzin kokusu geliyor. Renault serviste bunlar için benzin pompası değişmişti ama sorun aynen devam. Eğer siz bir çözüm bulursanız mutlak yazın lütfen. Benzini değiştirdim BP den alıyorum 7-8 aydır biraz faydası oldu gibi ama olmadık yerde az da olsa marş geç alıyor bazen. Anlayamadık biz bu işi inşallah çözen biri yazar.

Mustafa sonuçtan çok memnun

Renault Clio5 1.3 Şanzıman Yağı Problemi

22 Ağustos 2023 15:27
"Taşıtımla ilgili sıkıntıyı siteden paylaştıktan bir gün sonra, genel merkezden Yasin bey isminde bir kişi aradı ve arabayla ilgili sıkıntıyı benden ayrıntılı bir şekilde dinledi. Yetkili servisle görüşüp en kısa sürede geri dönüş yapacağını söyledi. Kısa bir süre sonra Tarsus Çayanlar Renault servisinden arandım ve şanzıman yağının tedarik edildiğini ve kısa bir sürede aracımın teslim edileceğini söylediler. Bugün aracımı Tarsus'taki Çayanlar yetkili servisinden aldım ve Niğde'ye dönüş yaptım. Aracımdaki sıkıntının giderilmiş olduğunu gördüm. Bu süreçte beni nezaketle tekrar tekrar arayıp bilgilendiren ve Renault markasına tekrar güvenmemi sağlayan, genel merkez müşteri iletişim personeli Yasin beye ve Tarsus Çayanlar Renault servis çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Renault Clio 5 İle Yaşadığımız Geç Marş Sorunu

Abdullah