Boysan sonuçtan hiç memnun değil

25 Ekim 2024 12:46

QNB kredi kartım ile Lufthansa'nın web sitesinden TL fiyatlar içinden sefer seçip, TL karşılığı uçak bileti aldım.
QNB'den teyit SMS'i geldi, tutarlar yine TL. QNB ekstreye parantez içinde TL rakamları yazıp, alış-satış kuru ortalamasından dolara çevirip, TL aldığım biletleri bana dolar olarak yansıtmış.
TL'den dolara dönerken ortalama kur kullandıkları, bense dolar alırken satış kuru üzerinden alabildiği için 2.800 TL kur farkı ödemek zorunda kaldım.
Uçtan uca tüm alışverişi TL yapmama rağmen, QNB'nin garip teknik akışları nedeniyle dolara dönen biletler için 2.800 TL fazla para ödemek zorunda kaldım. Müşteri hizmetleri ise olayı uzun ve garip teknik açıklamalarla benim hatam olduğunda ısrar etti.

25 Ekim 2024 12:46 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB

Boysan
Boysan
30 Ekim 2024 14:32

USD alışverişlerimi USD ödemek için ekstre tipini değiştirmiştim. Meğer tl alışverişlerimi de, firma yurt dışında yerleşik ise ortalama kurdan (alış+satış kuru/2) USD'ye çevirip yansıtıyorlarmış. Sonra USD'yi satış kurundan satıyor, haliyle bu işlemlerden ortalama 1,5% kur farkı kazancı oluyor. Her alışverişte firma nerede yerleşik kontrol edip, ona göre kart seçimi yapmak lazımmış. QNB'nin kullanıcılarından böyle bir beklentisi var :) Bununla uğraşmamak ve kur farkından zarar etmemek için kartımı iptal ettim.

Hüseyin sonuçtan memnun değil

QNB Finansbank Sanal Kart Fazla Para Çekim

16 Temmuz 2024 16:36
qnb-finansbank-sanal-kart-fazla-para-cekim-1.pdf

25 Haziran 2024 06:42
QNB Finansbank Airbnb Tl Ödemesinden Ekstra Haksız Ücret Kesintisi
Serap sonuçtan hiç memnun değil

QNB Finansbank Yurt Dışı Tl Harcamasını Dolara Çeviriyor!

10 Ocak 2024 14:12
QNB Finansbank Yurt Dışı Tl Harcamasını Dolara Çeviriyor!

02 Ağustos 2023 19:58

QNB Türkiye Kategorileri