24 Temmuz 2024 20:25

Monster Tulpar T7 v20.4 bilgisayarım var. Bilgisayarımı garantisi bitmiş olmasına rağmen ekran kartı problemi ile ayın 15'inde kendi orijinal kutusuyla, süngeri ile yani kutu içeriği eksiksiz şekilde anlaşmalı Yurtiçi Kargo ile gönderdim. Ayın 18'inde ellerine geçti ve işleme aldıklarının bilgisi geldi. 23'ünde tarafıma telefon edildiğinde bana ekranın arızalı olduğunu görüntü olmadığını söylediler buna bir ücret çıkarmışlar ve bu ücret ödendikten sonra diğer arıza testlerinin yapılacağı söylendi. Servise gönderdiğim zaman içerisine arıza tespiti için sorunları yazdığım kağıdın örneğini aşağıya yazıyorum.
1. Bilgisayarımda aşırı donma söz konusuydu. Formatladım, orijinal driverları kurdum düzelmedi. Donanım testi yaptığımda arızanın ekran kartı olduğunu gördüm. Furmark testinde ekran kartı 5 FPS üzerine çıkmıyor.
2. Ekranda sadece ortasında yukarıdan aşağı dik ince bir çizgi şeklinde piksel kayıpları şeklinde görüntü bozulması var. Aryond serisi ekstra monitör kullandığım için eğer arıza panelde ise değişmesine gerek yok rahatsız etmiyor 2 ekran şeklinde idare ediyorum.
3. Klavyemde 0(sıfır) tuşu yerinden çıkıyor. Sorun teşkil etmiyor harici klavye kullanıyorum.
4. Ekran kartı problemi öncesinde bilgisayarı formatladığımda yine orijinal driverları kurmuş olmama rağmen soundblaster uyumlu cihaz bulamadı arızası vermeye başladı. Eski driver ve yeni driver fark etmeksizin hiçbir şekilde algılamıyor.
Yukarıda ki arızalardan benim özellikle problemimin ekran kartı olduğunu ücretli de olsa öğrenip ona göre karar verecektim. Ayrıca yine arıza kağıdına belirttim. Bilgisayar temiz ve yeni formatlı bilgisayarı açtıklarında masaüstünde Furmark test sonucunu görebileceklerini de özellikle belirttim. Fakat 23 Temmuz tarihinde arandığımda ekranda görüntü olmadığını öncelikle bunu değiştirip sonra ana kart testine alacaklarını ama 5000 küsur ödemem gerektiğini sonra ekstra anakartta da ücret çıkacağını söylediler. Ben bilgisayarı görüntü veriyorken göndermişken nasıl ekran hiç açılmıyor. Eğer kargoda darbe aldıysa ki anlaşmalı kargo firması gönderdiğim firma, darbe görmüş kargoyu tutanak tutmadan nasıl teslim alıyorlar? Ekranımın görüntü vermeme problemi yoktu. Bu konu ile ilgili ivedi şekilde ilgilenilmesi ve tarafıma dönüş yapılmasını istiyorum. Ayrıca Monster İzmir şubesinde çalışan arkadaşlarım da var kendim de eski teknisyenim ki onlarla da görüştüm, gönderdim. Her arızayı ince detayına kadar yazmışken ekranda görüntü olmamasını yazmayacak kadar "n a i" değilim.

24 Temmuz 2024 20:26 (Şikayetten 1 dakika sonra)

25 Temmuz 2024 10:54

Değerli Birkan F., Teknik destek uzmanlarımız tarafınıza gerekli bilgilendirmeleri yapmıştır. Mutlu günler dileriz. Saygılarımızla, Monster Notebook, Atakan

Birkan
25 Temmuz 2024 21:03

Atakan Bey (ismi yanlış hatırlıyorsam çok özür dilerim) ile bugün telefonda detaylı şekilde görüştük ve sağ olsun bu konu ile ilgili hassas davrandı ve çözüm odaklı yönlendirme yaptı. Şu an için sürecin işleyişini göreceğiz. Teşekkür ederim.

Burak sonuçtan hiç memnun değil

Servis Sonrası Monster Laptopumda Artan Sorunlar Ve Mağduriyet

13 Haziran 13:50

05 Eylül 2024 15:48
Monster'IN Mağduriyet Yarattığı Servis Hizmeti Ve Adaptör Skandalı
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2024 13:05
Monster Tulpar T7 20.4 Ana Kart/gpu Devre Sorunu Kronik
Poyraz sonuçtan hiç memnun değil

12 Mart 2024 01:51
Monster Notebook Kategorileri