Miele Çamaşır Makinesi Arızası

04 Temmuz 2023 14:52

Nisan 2020'de aldığım Miele çamaşır makinesi 26.06.2023'de çalışmaz hale geldi. Arıza tespitinde ana kartın yandığı bilgisi verildi. Servisin arıza tespitinde kendilerine arada açıp boşaltmam gereken suyun alta aktığını ama bunun da başka türlü yapılamadığını makinenin alt tarafına su dolduğunu (personel yaptığım uygulamanın doğru olduğunu söyledi).

Bu nedenle olabileceğini söyledim. Personele böyle büyük ve iddialı bir firmanın su boşaltma yerinin ve önlemsiz olduğunu söyledim arızanın bununla hiçbir alakası olmadığını söyledi. İddialı bir firmanın makinesinin bu tür önlemlere göre yapılmaması da düşündürücü. Kartın tamir edilebilirse 4.500 TL tamir edilemezse 10.000 TL olacağı 3 gün içinde hasar hakkında bilgi verilecek.

Parça garantisi olarak 1 yıl veriliyor. Personele tekrar arıza vermeyeceği garantisini sorduğumda garantisi yok cevabı aldım. 20 yıldır kullandığım Arçelik marka makinem 2 ev değiştirmesine bulunduğu evde en son 17 yıl geçirmesine rağmen hiçbir arıza vermemiş, servis yüzü bile görmemiştir. Eski makinemin servis görme zamanı geldiğinde ömürlük bir makine almak istedim.

Araştırmalarım sonucunda Miele'ye karar verdim. Parça garantisi olarak 1 yıl veriliyor. Dünyanın en iddialı markası Miele'nin 3 yılda arıza vermesinin nedeni ayrıca parçalarının kullanıcı hatası ile hiçbir ilgisi yokken kullanıcıya ödettirilmesi. Cihazın baştan arızalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle bozulabilen parçalar kullanılıyor, tüketiciyi mecbur ve mağdur hale getirmek için. Arıza için çıkan fiyata bir çamaşır makinesi alınır. Tamir edilse bile makineyi hep kuşkuyla mı kullanacağım. Her yıl Miele'ye makine kirası gibi ücret mi ödeyeceğim.

Hiçbir elektronik eşyam Miele'ye kadar evimde ne bir hasar gördü ne de hasar verdi. Zaten o zamanın şartlarında diğer marka çamaşır makinelerinin neredeyse 3-4 katına aldığım makineye neden 3 yılda ortalama neredeyse 1 çamaşır makinesi parası veriyorum. Çok iddialı marka için arıza verme süresi 3 yıl gerçekten çok düşündürücü. Süpermarkette bile satılan oldukça uygun fiyatlı çamaşır makinesi kullanan tanıdıklarım en az 15 senedir kullanıyorlar ve halen teknik servise ihtiyaç duymadılar.

Markasına güvenerek aldığım makinenin 3 yılda arıza vermesine anlam veremiyorum. Arıza veren parçalar çok yüksek fiyatlı ve makinenin en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Miele ürünleri testten geçerek üretilmiyor mu firmadan kullanıcı hatası olmayan arıza için tamir yerine yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum.

05 Temmuz 2023 08:41 (Şikayetten 17 saat sonra)

Sayın Emine Ü. Talebinizle ilgili Müşteri İletişim Merkezi yetkililerimiz en kısa süre içinde sizinle iletişime geçecektir. Her türlü talep, öneri ve şikayetiniz için bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla, Miele Müşteri İletişim Merkezi

06 Temmuz 2023 10:35

Miele Türkiye Genel Merkezi'nden tarafıma ulaşıldı parça için %20 indirim yapabileceklerini söyledi. 06 Temmuz 2023 tarihinde Teknik Servis'ten arandım arızalı parçanın indirimi ve işçilik bedeli (1750 TL) ile birlikte 9750 TL ücret çıkarıldı. Arızalı parça Almanya'dan sipariş edilecek 3-8 hafta içerisinde gelecek. Türkiye Miele yedek parçalarını elinde neden bulundurmuyor. Çamaşır makinesi evden alınıp test edilecek ve başka parçalarının da değişmesi gerekebilirmiş. Bunun için de ekstra ücret çıkabilirmiş. Makinenin tamirine ne kadar ödeyeceğim belli değil. Üstelik sadece 1 yıl garanti verebiliyorlar. Miele ye kadar kullandığım hiçbir beyaz eşyamın tamiri için extra işçilik ödemedim, kimsenin de ödediğini duymadım. Servis arıza tespiti için gelir eğer arızayı yaptırmazsanız Teknik Servis ücreti ödenir. Kendimden kaynaklı olmayan bir arıza için yaşadığım maddi manevi sıkıntılar kendini dünya da kanıtlamış markanın ürünün arkasında durmaması çok can sıkıcı. Tamamen müşteriyi mağdur etmek. Miele'den satın aldığım ürün en başından beri kusurluydu. Ben hiçbir şekilde ne servis ne parça parası ödemek istemiyorum. Bir an önce makinemin yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum. Miele pişmanlıktır dedirtmemek için firmanın kusurunu kabul etmesini ve gereğini yapmasını talep ediyorum.

11 Temmuz 2023 09:37

Sayın Emine Ü. Yapmış olduğumuz görüşmeye istinaden şikayetiniz ile ilgili mutabık kaldığımızı belirtmekten memnuniyet duyarız. Miele'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Her türlü talep, öneri ve şikayetiniz için bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla, Miele Müşteri İletişim Merkezi

11 Temmuz 2023 15:31

Miele ile görüşmelerim ve arıza/işçilik için verdikleri fiyatlar neredeyse yeni bir makine alacak fiyat değerinde olduğu için 05.07.2023 tarihinde yeni bir çamaşır makinesi arayışına girdim. Aynı gün iş çıkışı 3 yıl garantili 10 yıl motor garantili ayrıca Miele marka ürünün yarıdan daha az fiyatına piyasada tanınmış bir marka makine almaya karar verdim. Miele Türkiye Genel Merkezi'nden aynı gün tekrar tarafıma ulaşıldı. Mağduriyet yaşamam için arıza tespiti yapılacağı arıza tespitinde indirim uygulanacağı bu indirimden memnun kalmazsam sadece 450 TL teknik servis ücreti ödeyip yeni makine alıp almamaya sonrasında karar vermemi istediler. Kendilerine beyaz eşyanın Dolar ve Euro üzerinden artış gösterdiğini yeni ürün alamadığım her gün daha yüksek ücret ödeyeceğimi ve bu türlü de bir mağduriyet yaşatacaklarını bildirdim. Miele Türkiye Genel Merkezi mağduriyetimin farkında olduğunu ve en kısa sürede çözeceklerini bildirdiler. 08.07.2023 tarihinde Miele Çamaşır Makinem Teknik Servis tarafından arıza tespiti için evimden alındı. 11.07.2023 tarihinde saat 09:31’de Miele Türkiye Genel Merkezi'nden tekrar tarafıma ulaşıldı. İndirimlerle birlikte yaklaşık 5.212 TL arızalı parça ücreti artı 1.500 TL işçilik ücreti olarak toplamda yaklaşık 6.712 TL bir ücret ödemem gerektiği söylendi. Şu ana kadar Türkiye’de sayılamayacak kadar firmadan hizmet aldım. Arıza kaydım da oldu bir tek Miele’ye kadar sonradan işçilik ücreti alındığını gördüm. Yetkili kişi diğer markaların işçiliği parçanın içine kattıklarını söyledi. Bu doğru olabilir ama şimdiye kadar hiçbir firmanın Yetkili Teknik Servisi yedek parça+işçilik ücretini ayrı ayrı fiyatlandırmadı. Sanki Miele’nin Türkiye’de Teknik Servisi ve Temsilci Firması yokmuş gibi kurumsal olmayan bir tutumla davranılıyor. Tekrar mağduriyet yaşamamak yanlış anlamaya fırsat vermemek adına telefon konuşması yaptığım yetkili kişiye en son ödeyeceğim miktarın 6.712 TL olup olmadığını ısrarla sordum. Kendileri bu hatırlatmam üzerine tekrar sorup beni bilgilendireceklerini söylediler. Yetkili kişi 09:40’da tekrar aradılar ve net fiyatın 6.712 TL olmadığını ayrıca %20 KDV ödeyeceğimi yani 1.342,4 TL +6.712 TL =8.054,4 TL ücret çıkarıldı.

11 Temmuz 2023 15:32

26.06.2023 tarihinden bu yana yaşadığım mağduriyet bir yana verilen fiyata eklenen artı ücretler ne ödeyeceğimi bilemezken sürekli verilen fiyatların üzerine eklenmesi can sıkıcı bir hal aldı. Bu arada ilk geri dönüşte makineme çok iyi baktığım söylendi. Sonraki aramalarda su kaçağı olabileceği,3 yıl kullandığım makinenin arıza verebileceği söyleniyor. MİELE’nin web sitesinde çamaşır makineleri için “20 yıl. Su koruma sisteminin bozulması sonucunda herhangi bir maddi hasar yaşamanız durumunda garantili bir teminat altındasınız. Miele, su koruma garantisi koşulları kapsamında oluşan maddi kaybı karşılar. Ön koşul profesyonelce montajdır.” “Mükemmel bir kalite ve ürün ömrü En üst kalite gereksinimleri karşılamak için Miele, geliştirme esnasında tüm cihazlarını ağır koşullar altında test ediyor.” Bilgisi yer alıyor. Ben 05.07.2023 tarihinde yeni bir çamaşır makinesi alsaydım Dolar ve Euro kurundan daha az etkilenmiş ve 10.07.2023 gece itibariyle gelen %20’lik vergiden de etkilenmeden 3 yıl garantili 10 yıl motor garantili bir makine alacaktım. Miele'den satın aldığım ürün en başından beri kusurluydu. Ben hiçbir şekilde ne servis ne parça parası ödemek istemiyorum. Bir an önce makinemin yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum. Dünya lideri olduğunu her fırsatta dile getiren firmanın kusurunu kabul etmesini ve gereğini yapmasını talep ediyorum.

12 Temmuz 2023 12:01

Semra sonuçtan hiç memnun değil

Miele W1712 Model Mile Çamaşır Makinesi Arıza

Semra
07 Haziran 2024 09:33
Güniz sonuçtan hiç memnun değil

Miele Çamaşır Makinesi Anakart Sorunu Ve Teknik Servis Hayal Kırıklığı

Güniz
14 Şubat 2025 18:28
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Miele Çamaşır Makinesi 6 Yılda Bozulur Mu?

Kadir
26 Eylül 2023 01:36
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Miele Çamaşır Makinesi Sürekli Arızalanıyor Müşteri Hizmetleri Yetersiz

Ayşe
03 Ocak 2025 13:48
Cem sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2023 23:20

Miele Kategorileri