Mercedes Eqe 350+ AMG Sos Bağlanmama Sorunu

Mercedes Eqe 350+ AMG Sos Bağlanmama Sorunu
23 Ağustos 2024 00:15

Mercedes EQE 350+ AMG model araç kullanmaktayım. Aracı 1.5 yıl önce aldım. Yaşanılan olay; - Uzun yola çıkacağım için aracımı 12 Temmuz 2024 tarihinde oto yıkamaya verdim. Aracımı aldığımda yıkamada SOS tuşuna basıldığını gördüm. Kendim deneme yaparak uyarıyı kapatamadım. Araç ekranındaki ‘SOS bağlanıyor’ uyarısını hiçbir şekilde kapatamadım. Ertesi gün uzun yola çıkacağım için servis SOS soketini çıkartarak araç ekranını kullanılabilir bir duruma getirdi ve döndüğümde aracı servise getirmemi söyledi. Şehir dışına gittiğimde ise aracı park edip kapatmama rağmen araç orta ekranının hiçbir şekilde kapanmadığını gördüm, manuel olarak da ekranı kapatamadığımı fark ettim. Kendiliğinden çözülebileceğini düşünerek ilk günler ciddiye almadım. Fakat ertesi gün fark ettim ki aracın şarjı durduğu yerde bir gece boyunca yaklaşık %10-12 azaldı. Ayrıca araca her bindiğimde ise aracın orta ekranının sürekli açık kalmaktan dolayı çok fazla ısındığını fark ettim. Ayrıca araç ekran sistemini manuel olarak da kapatamamaktayım. Döndüğümde 24 Temmuz 2024 tarihinde aracımı yine Antalya Döşemealtı Hastalya servisine götürdüm. Durumu anlattım. Akşam aracı teslim almaya gittiğimde aracın ekran kapanmama sorununun çözülemediğini, bu durumun SOS soketinden kaynaklandığını, bu SOS sorunu için parça siparişi oluşturduklarını ve bu parça değiştikten sonra sorunun çözüleceğini söylediler. İlgili servis iş emirlerini ekte paylaşıyorum. Sorun; 1) SOS soketinin çalışmaması aracın kullanımına bir engel oluşturmadığı için parça bekleme süresince bir sorun oluşturmayacaktır. Fakat, aracın kapanıp kitlendiğinde ekran kapanmaması kaynaklı 24 saatte %18-20’ye yakın şarjının azalması aracın özellikle şehirler arası kullanımına ciddi engel oluşturmaktadır. Aracı 2-3 gün kullanmamam durumunda aracın şarjı tamamen bitecek ve araç hareket ettirilemeyecektir. Ayrıca evimin kapalı otoparkına çekici de giremeyeceği için ciddi sorun oluşacaktır. 2) Bayiyle görüşmemin ardından ve internette yaptığım araştırmaların ardından bu sorunun çokça yaşandığını ve ilgili parçanın temininin 4-5 ay gibi bir süreç aldığını öğrenmiş bulunmaktayım. i**************@mercedes-benz.com adresine 4 Ağustos tarihinde bilgi verilmesi için göndermiş olduğum maile de dönüş yapılmadı. Sorunun çözülüp çözülemeyeceği ve parça temininin gerçekten 4-5 ay gibi bir süre alıp almayacağı konusunda bilgi talep etmekteyim.

profile profile
23 Ağustos 2024 08:56 (Şikayetten 8 saat sonra)
Onur
Onur
23 Ağustos 2024 13:46

Şikayetimde yazan 'müşteri hizmetleri maile dönüş yapmıyor' şikayetinin altına 'müşteri hizmetlerine mail atın demeniz gerçekten işinizi ne kadar ciddiye aldığınızı gösteriyor.

Mercedes Benz Sos Parça Sorunu

11 Temmuz 2024 20:29
Mercedes Benz Sos Parça Sorunu
Berat sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes EQE 350: Sürekli Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı

10 Nisan 2025 12:35
Mercedes EQE 350: Sürekli Sorunlar Ve Hayal Kırıklığı
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Sos Arızası

15 Nisan 2024 13:03

Mercedes-Benz 2024 E180 Ekran Kapanma Sorunu.

28 Temmuz 2024 11:53

Mercedes Benz Servis Ve C200 4Matic Sıkıntıları