İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Sos Arızası

15 Nisan 2024 13:03

Mercedes Benz eqe 300+ marka aracımda küçük kızımın sos tuşuna basması sonucu araç ekranı kilitlendi, aracı stop etsem bile ekran kapanmıyordu, araç durduğu yerde şarj tüketiyordu. Ankara Koluman Balgat şubesinde servise gittim. Aracın beyninde problem olduğunu ve Almanya'dan parça gelmesi gerektiğini 14 gün içerisinde tedarik edileceğini belirttiler. Araca yaptıkları müdahale sonrası ekran düzelmesine rağmen hala kapanmıyor, sos arızası veriyor, araç garajda yattığı halde günde ortalama %10 şarj tüketiyor, şerit takip asistanı, Android auto, navigasyon vb. Bir sürü özellik çalışmıyor. Servise başvurduğum tarih 12 Mart 2024. Bugün üzerinden 33 gün geçmesine rağmen hala parçanın Almanya'da üretimde olduğu söyleniyor. Mercedes servisinin bu kadar kötü olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Ciddi bir maddi ve manevi zararım var. Araçtan soğudum ve aracımı sürekli şarj etmek zorunda kalıyorum. Bu durumun bataryama ne zarar verdiğini de kestiremiyorum ve serviste bu konu hakkında hiçbir açıklama yapamıyor. Araçtaki güvenlik önlemleri için ekstra paralar ödüyoruz ve 4 milyon tl lik bir araç alıyoruz fakat yanlışlıkla bu tuşa basmamız sonucu aracımız bozuluyor. Eğer kaza geçirmiş olsak ve ıssız bir yerde olsak bu sos tuşunu kullansak çalışmayacak. Madem çalışmayacak niye arabaya bu donanımı koyup parasını bizden alıyorsunuz? Yetmediği gibi bir de arabayı bozuyor. Bir daha ne Mercedes alırım ne de çevremdekilere aldırırım.

15 Nisan 2024 13:24 (Şikayetten 20 dakika sonra)
İsmail
15 Nisan 2024 13:45

Belirtmiş oldukları numarayı aradım kendilerinin bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler, servisle irtibata geçmem gerektiğini belirtiyorlar. Mercedes müşteri ilişkilerinin yaptığı tek şey topu servise atmak.

İsmail
18 Mayıs 2024 12:36

Hala sorunum çözülmedi ve hala Mercedes tarafından bir dönüş yok. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım. Dünyanın en sorumsuz firması bu sanırım.

Çağatay

Aynı sorun benim aracımdada var. Sos tuşuna basmam sonucunda 5 aydır sos hatası alıyorum. Parça değişimi için 34 bin tl istedi servis. Garanti ile değişim yapmıyorlar.

Onur

Aynı durumu ben de yaşadım, 1.5 ay oldu halen parça beklemekteyim.

Cemil

Arkadaşlar aynı sorun bende de oldu. Şükür 3 ay sonra parça geldi fakat parça gelmeden önce ekran sorunu ve şarj yeme sorununu çözülmüştü oda tesadüf oldu. Mars aküsünde bir uyarı verdi ve servise götürdüm o sırada sarınım akü kutup baslarını çıkarıp takınca sadece sos uyarısı on ekranda gösterdi ama bütün diğer sıkıntılar çözüldü. Bilginiz olsun.

Çağatay

Aracın navigasyon kablosunu söküp sos devre dışı bırakıyorlar. Ön ekranda araç her çalıştığında sos hata mesajı almaya devam ediyoruz.

Mercedes Benz Sos Parça Sorunu

Fakı
11 Temmuz 2024 20:29
Mercedes Benz Sos Parça Sorunu
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ali
14 Ocak 17:40