Mehmet sonuçtan çok memnun

2020 Kia Sportage Elegance Titreme Ve Tekleme Sorunu (Şanzıman Sorunu)

24 Nisan 2024 22:50

2020 Model Kia Sportage Elegance marka aracım (ikinci sahibiyim 14 Mart 2024 tarihinde 53.000 km iken aldım servis bakımlı ve 28.02.2025 tarihine kadar garantili) şu an 56450 km olmasına rağmen, sabah ilk kalkışta titreme ve tekleme sorunu ile karşılaştım. Bursa Kia Şentürk'ten randevu alıp 24 Nisan 2024 tarihinde servise girdim. Servis çalışanı kayıt sorumlusu Mu... Ya... Sorunumu dinledi. Aracı bırakıp Çanakkale'ye yola dönecektim ki gerek olmadığını gerekli testler sonucunda öğleden önce de çıkabilir dedi. Sonra aracımı serviste bir usta aldı ve teste çıktığını sorun olmadığını vites tanımları yapıldığını söyleyerek aracı tekrar teslim ettiler. Bende aracımın özellikle sabah denenmesini ısrarla belirtmeme rağmen arkadaşlar aracın sıcakken denendiğini söyleyerek başlarından savdılar. Çanakkale'ye döndüm aracı bıraktım akşam iş çıkışı kullandığım aracım titreme sallanma vites geçişi yapamama sorunları ile tekrar beni delirtti. Araç garanti kapsamında arkadaşlar. Sabah denendiği zaman görülecek ki araç tir tir titriyor ve tekleme yapıyor böylece kavramanın değişmesi gerektiğini anlayacaklar. Aracı bu şekilde kullanmaktan hoşlanmıyorum ve problemin çözülmesini talep ediyorum. Ayağınıza kadar gelmeme rağmen kullanıcı talebini umursamazlık da neyin nesi oluyor. Şimdi gelip bu aracı Çanakkale'den teslim alıp onarıp geri getirin ve garanti kapsamında kavramayı değiştirin bir zahmet. Kronik sorunu olan bir araç yapmışsınız ardında durmuyorsunuz internette özellikle 2020 model Sportage ile ilgili bu sorunu yaşayan onlarca kullanıcı var.

27 Mayıs 2024 11:36

2020 Model Kia Sportage sahibiyim. Kia Şentürk'te iki kere servise gittim ve ikisinde de şanzımanda vuruntu titreme sorunu ile şoför cam motorunda otomatik kaldırmasında sorun olduğunu dile getirdim. Daha önce yazdığım şikayet doğrultusunda inceleme yapıldı ve dct Şanzıman değişimi garanti kapsamında değiştirileceği bilgisi verildi lakin cam motoruna red verildi. Kia Şentürk tarafından cam motoru sorunu video ile Kia-Çelik Motor'a durum iletilmiş lakin garanti kapsamında değişimi reddedilmiş. Red gerekçesi camda kalın film bulunması. Lakin göz ardı edilen durum şu ki bu cama çekilen filmin kalın olmasının sorumlusu ben değilim. Araca cam filmi 30.000 km'de iken Antalya Kia yetkili serviste ücreti ödenerek çekiliyor. Antalya Yetkili servisiniz bu kalın cam filminin cam motoruna zarar vereceğini bilmiyor mu? Biz boşuna mı yetkili servis tercih ediyoruz. Kia Şentürk inceleme esnasında durumu bildiriyor bozulma gerekçesi olarak kalın cam filminden kaynaklandığı bilgisi veriliyor ama durum göz ardı ediliyor. Kia Şentürk bunu biliyor da cam filmini çeken Antalya'daki yetkili servisiniz bilmiyor mu? Aracım şimdi serviste şanzıman değişimine bırakılmış durumda aracım orada iken cam motorunun da garanti kapsamına alınarak değiştirilmesini istiyorum

24 Nisan 2024 22:29

25 Nisan 2024 09:43 (Şikayetten 10 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

25 Nisan 2024 10:31

Size iletilen şikayet sonrası firma iletişime geçip aracı getirmemi servise bırakmamı istediler. İlk gittiğimde dile getirdiğim durum göz ardı edilmeseydi araç soğukken ve sabah ilk kalkışta test edilseydi sorunları çabucak görülecekti. Şimdi kalk düş yollara zaman para harca. Şimdi istediğim şu ben bu aracı hafta sonu getireceğim aracı bırakacağım araç bir hafta süre içinde sürekli sabah akşam uzun süreli beklemeler sonunda ilk kalkış testlerine tabi tutulsun sorun görülecek ve çözüm bulunacaktır

15 Mayıs 2024 14:06

Süreç ile ilgili olarak aşama aşama bilgilendirildim. Arıza tespiti Bursa Şentürk tarafından belirlendi ve servis garanti kapsamında arızalı parçanın tedariki yapıldı 27 Mayıs 2024 gününe randevu verilerek arıza onarımı gerçekleştirilecek. Müşteri temsilcileri tarafından aranarak sürecin durumu hakkında bilgi alınarak gerekli aksiyonlar gösterildi. Teşekkürler...

Asil sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage'da Süregelen Titreme Sorunu ve Servis Çözüm Eksikliği

Asil
09 Ekim 2024 12:33

Türkiye Kia'nın Yetersizliği Ve İlgisizliği

Nilsu
01 Eylül 2023 15:20
Caner sonuçtan hiç memnun değil

Kia Sportage Kalkışlarda Titreme Sorunu ve Yetersiz Servis Cevapları

Caner
03 Ekim 2024 12:11
Kia Sportage Kalkışlarda Titreme Sorunu ve Yetersiz Servis Cevapları
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Kia Dct Kavrama Sorunu

26 Ekim 2023 15:15