Taner sonuçtan memnun

07 Ağustos 2024 20:18
Taner'in Teşekkür Mesajı
“İstikbal yatak Bursa Beşevler bayii Kınıklı Mobilya firmasına ve özellikle Fatih Bey'e teşekkürler.”

17 Mart 2024 tarihinde İstikbal'den Graphene Premium model 2 kişilik yatak aldım. Yalnızca 2-3 ay gibi bir sürede, yatakta çökme olmaya başladı. Kısa sürede yatılan alandaki bu çökme için firmadan kayıt açtırdık. Temmuz ayında "eksper" olduğu söylenen arkadaşlar geldiler. Bize "yaylarda sorun yoktur, ama üst sünger katmanda olabilir" dediler. Aradan haftalar geçti, bir yanıt veya sonuç gelmedi. İstikbal müşteri hizmetlerini kendimiz arayıp sorduk. Kayıt kapatılmış, haber verme gereği bile duymadan. Üstelik gelen arkadaşlar, "yatakta sorun yok, her şey standart" diye kaydı kapatmışlar. Yeniden kayıt açmak istedim. Kurumsal firma İstikbal'in müşteri hizmetleri, "bölge yöneticiliğimiz" (! ) diye bize yerel bir firmanın telefonunu verdi, yapacak bir şey yokmuş. Onları arıyoruz, ulaşmak mümkün değil. Tekrar müşteri hizmetlerini arayıp bir başka numara daha aldık. Şaka gibi, ama muhatap arıyoruz... Sonunda 2. Numaradan ulaştık sözde bölge sorumlusu firmaya. Oradaki temsilci arkadaş "haklısınız ama yeniden kayıt açsak, yine aynı eksper (! ) arkadaşlar gelecekler, aynı sonucu yazıp kapatacaklar" dedi. "Yahu mobilya ve yatak gibi sürekli kullanılan bir üründe, aradan zaman geçse de değişim olur, nasıl aynı sonuçla kapatılır" diyorum. Sadece "haklısınız ama yapacak bir şeyimiz yok" diyorlar. Anladığım kadarı ile, eve gelen ve elinde Herhangi bir ölçüm veya standart belirleyici etmeni olmayan arkadaşlar ikna olursa, ürün sorunlu demekmiş. Arkadaş ikna olmazsa, ürün sorunsuz, ne haliniz varsa görün diyorlar. Dakikalarca anlattım, sonunda telefonu başka bir hanımefendi aldı, ağzının yaya yaya, "beyefendi ne kadar konuşursanız konuşun sonuç değişmeyecek, gidin yasal haklarınızı kullanın, şikayet ederseniz edin" dedi. Yani, kurumsal İstikbal firmasının ürün satışından sonra umurunda değilsiniz. Vermişler bir firmaya sözde bölge sorumluluğu, onların da işi ürün sorunsuz deyip geçiştirmek. Başka eksper de yokmuş, başka bir gözle ölçümle gelin bakın diyoruz, umurlarında değil. Dünya para ödediğimiz, bel ağrısı ve fıtıktan muzdarip olduğumuz için haftalarca araştırıp aldığımız yatakta uyuyamaz olduk. Bilmem kaç yıl garantili dedikleri ürün için muhatap bulamıyoruz. En kısa zamanda İstikbal firmasını gereğini yapmaz ise, yasal haklarımı kullanacağım. Dava açıp bağımsız bilirkişi isteyeceğim. Hem üründen memnun değiliz, uyuyamıyoruz. Hem de hakaretvari şekilde tersleniyoruz. Ayıptır artık bu kadarı da...

07 Ağustos 2024 20:20 (Şikayetten 1 dakika sonra)

08 Ağustos 2024 19:08
İstikbal Yatak Pişmanlıktır, 3 Ayda Çökme Oldu, Ama Muhatap Yok

İstikbal müşteri hizmetleri tarafından arandım. Eksperin yazdığı rapor doğrultusunda, "yatakta sorun olmadığı, yapacak bir şey olmadığı" söylendi. Israrlarım ve olayı tekrar tekrar anlatmam üzerine, ilgili birimlere bilgi verileceği söylendi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra, bölge yöneticiliği verilen firma tarafından WhatsApp üzerinden bir mesaj gönderildi. Bu mesaja göre, sorun olduğu kabul edilmiş oldu. Yatağın üst pedinin değişimi için "tamir/bakım" önermişler. Oysa ki, Tüketici Bakanlığı'nın internet sitesinde de görüleceği üzere, satılan üründe ilk 6 ay içerisinde oluşan kusurlar üreticinin sorumluluğundadır. Ürün "ayıplı mal" olarak kabul edilir. Tam ziya nedeni ile bana iade hakkı doğar veya değişim teklif edilmesi gerekir. Bu durumda en kısa zamanda yatağın değiştirilmesini veya paramın iade edilmesini istediğimi kendilerine yazılı olarak belirttim. Sorunum hala çözülmüş değil, değişim kabul edilmediği veya bana en kısa sürede yanıt verilmediği takdirde, "tüketici koruma kanunu" kapsamında yasal mercilere başvuracağım.

12 Ağustos 2024 11:31

Sayın İlgili, Tüketicimize gerekli bilgi aktarımı yapılmıştır. Saygılarımızla, İstikbal Müşteri Hizmetleri

13 Ağustos 2024 07:56

"Gerekli aktarım yapılmıştır" denilen durum, "bir şekilde ürün üst katmanında hasar olduğu kabul ediliyor, ama değişim yapılmayacaktır" deniliyor. 3 ayda oluşan kusur üreticinin sorumluluğundadır. Yasalar gereği değişim gerekir. "Yatak tamire gidince, evde nerede yatacağız, sadece üst süngeri değişince sorun kesin olarak çözülecek mi, üstelik hijyenik olması gereken bir ürün (ki satıştan teslime kadar kapalı olur) nasıl hijyenik olarak taşınabilir? " sorularının yanıtı da yok. Hala hatalı üretilen bu yatağın değiştirilmesini istiyoruz. Gerekirse üstüne para verelim, başka bir model olsun, bu sorunlu ürünü veya muadili vermeyin. Değişim kabul edilmiyorsa paramızı iade edin.

19 Ağustos 2024 13:10

İstikbal firması tarafından en son aranmamızın üzerinden 1 hafta daha geçti. Son aramada değişim yapmayacaklarını, istersek yeniden kontrol için personel yönlendirebileceklerini söylediler. Bir öncekinden "üst katmanda" sıkıntı olduğunu kabul edip tamirat öneren firma, yeniden değerlendirme bahanesi ile konuyu kapatmaya ve belki de zaman kazanmaya çalışmakta... 6 ay olmadan sorun çıkaran ürün sizin sorumluluğunuzdadır, değişimde ısrar ediyorum dedim. Değişim yapmayacaklarını ısrarla yinelediler. Süreç aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti'ne de sirayet etti. Firmanın onlara yapacağı savunmayı bekliyoruz. Kısacası; sorun halen çözülmedi...

03 Eylül 2024 12:08
İstikbal Yatak Pişmanlıktır, 3 Ayda Çökme Oldu, Ama Muhatap Yok

24 Ağustos tarihinde yatağı satın aldığımız bayii tarafından bize ulaşıldı. Yatak için değişim talebimiz sonunda onaylandı. Tüm bu süreçte bize sadece destek ve yardımcı olan; İstikbal Yatak Bursa Beşevler bayisi Kınıklı Mobilya ve yetkilisi Fatih Bey oldular. Kendilerine teşekkür ederiz. Birkaç gün sonra bayiye uğradık ve başka bir model istedik. Üzerine farkını ödeyerek Quantum Prime modelini aldık. 3 günde teslimatı yaptılar. Sonunda sorunumuzu çözdüler. Umarım bu yatak da benzer sıkıntıları yaşatmaz. Lütfen yasal haklarınızı öğreniniz ve peşini bırakmayınız.

03 Eylül 2024 12:10

Aydinç sonuçtan hiç memnun değil

Aydinç
02 Ekim 2024 19:56
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 00:35
İstikbal Yatakta Çökme Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Yanıtı
Baki sonuçtan hiç memnun değil

İstikbal Elizya Masa Ve Synergy Yatak Sorunu

09 Mart 2024 23:04