Hyundai Bayon Benzin Pompası

15 Mart 2024 22:23

2022 model Style paketli Hyundai Bayon aracım var. Yaklaşık 9 ay önce Hyundai yetkili servisi Mersin D**** O******* ile görüşerek LPG taktırmak istediğimi söyledim. Onlar da bana sadece kendilerinin belirlediği fiyata ve firmaya yaptırmam koşuluyla taktırabileceğimi ve aracın garantiden çıkmayacağını, sadece LPG ile ilgili bir problem olduğunda LPG firmasının problemin çözüleceğini, diğer durumlarda aracın yetkili servisin garantisi altında olduğunu belirterek, servisin yönlendirdiği Mersin Landirenzo bayisi G**** O** G**'da LPG taktırdım. Yaklaşık üç hafta önce aracımı stop ettikten sonra bir türlü çalışmadı. Ben de çekici vasıtasıyla Mut ilçesinden aracımı D**** Otomotive çektirdim. Servis, yaklaşık 5-6 gün sonra bana dönerek aracın benzin pompasının arızalı olduğunu, problemin bundan kaynaklandığını, aracın kendisiyle ilgili bir problem olmadığını, LPG'den kaynaklı bir problem olduğunu ve LPG firmasının bu parçayı garanti kapsamına sokmadığını, bu sebeple ücretin kendim tarafından ödenmesi gerektiğini beyan ettiler. LPG firması ile kendim görüştüm, onlar da problemin kendilerinden kaynaklı olmadığını, araçtan kaynaklandığını ve kendilerini ilgilendiren bir durum olmadığını söylediler. Sonuç olarak, garantili dedikleri aracımla ne LPG firması Landirenzo Mersin G**** O** G** ne de Mersin D**** O******* ilgilendi. Bana, çeyrek depo benzinin altında araç kullanmamam gerektiğini, bu sebeple bu sorunun yaşandığını söylediler. Ancak ben, aracı almadan önce forumlarda araştırdığımda buna benzer sorun yaşayanların olduğunu gördüğüm için hep tam depo ile gezdim, ama yine de bu arıza başıma geldi. Üstelik dışarıda çok daha uyguna yaptırabileceğim bir sorunu, serviste olduğu için daha pahalıya yaptırdım. Hiç kimse aracımla ilgilenmedi.

20 Mart 2024 14:04 (Şikayetten 4 gün sonra)

Yorumlar (5)

Cengiz

Abdil bey pompa yanmış bile olsa LPG gösterge düğmesini basılı tutarak kontağı çalıştırdığınızda araba çalışıyor benim LPG Atiker akl serisi genel olarak artık bir çok markada bu şekilde çalışıyor pompa yansa bile, aklınızda bulunsun Ben servisle görüştüm garantiden değiştirmiyorlarmış, ben şu an 5 gündür aracımı pompasız kullanıyorum...

Cengiz

Arkadaşlar LPG'li araçlarda benzin pompası arızası başınıza gelirse hemen usta ya da çekici çağırmayın şu an bende yaşıyorum dun şehir dışında başıma geldi, daha önce almış olduğum bilgiyle arızalı pompayla yoluma devam ediyorum, yapmanız gereken tek şey LPG yakıt düğmesine parmağınız basılı bırakıp kontağı açmanız araç çalışacaktır, eskisi gibi erken marş gelmesede çalışacaktır,

Abdil

Abi bizim pompa tamamen yanmıştı hiçbir şekilde çalışmadı her şeyi demedik parça değişerek düzeldi

Samet

Hocam bende LPG taktırmaya düşünüyorum. Bu dediğiniz benzin pompası arızası yapıldı mı. Sonrasında tekrar aynı arızayı yaptı mı.

Abdil

Evet ücretini kendim karşılayarak yaptırdım başka açmadı şu ana kadar

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Bayon Araçta Tekrarlayan Lastik Basınç Sistemi Sorunu Ve Servis İlgisizliği

Yusuf
28 Temmuz 10:37