HP Bilgisayar Sorunu

05 Mayıs 2023 21:18

Sorun HP bilgisayar. Pandemi başladı, ortaokul öğrencisi kızım için Gebze Center Teknosa'dan HP notebook aldım. Eve gelir gelmez sevinçle kızıma göstermek için açtım. Müzik açtığımda, ses de cızırtı geliyordu. Cızırtı sanki ses driverlarının güncellenmesi ile gidecek gibi geldi. Neyse ara ara meydana geliyordu, ilk önce bilgisayar mühendisi yardımıyla bu driverları güncelledik, ki o bile bu tür bir hata zannetti. Ama dediğim gibi ara ara arıza yaptığından bir de garantili ürün diye Gebze Center'a işim düştüğünde Teknosa'ya uğradım.

Olaylar kısaca; - ilk kez götürdüğümde Teknosa uzmanı ses de bir anormallik bulamadı. Eve geri geldim arıza olunca getir dediler - evde arızanın devam etmesi üzerine ikinci kez götürdüm. Neyse orada (Teknosa'da) yine arıza yok, arkadaş sağ olsun, sen arıza var diyorsan bize bırak biz servise bir daha gönderelim dedi. İlk kez servise gitti ancak servis hiçbir arıza olmadığını belirtip geri gönderdi. - Teknosa'ya konuyu aktardığımda siz bir daha bırakın servise bir daha gönderelim dediler. Başka bir servise gönderdiler. Sanırım yine arıza yok. Bu arada ses cızırtısı videolarda donma da yapmaya başladı. - sen en iyisi Tüketici Hakem Heyeti'ne başvur dediler, başvurdum. Heyeti bu arızadan dolayı özel bir bilgisayar servisi bilirkişiye yönlendirdi. Bilirkişi bilgisayarı inceledi durumu anlattım arızayı anladı ama arıza onun yanında olmadı 10 günlük sürem olduğunu tekrar etmesi halinde video yapmamı istedi. Büyük ihtimalle değişim olabileceğini dedi. Neyse kızım kullanıyor, sıkı sıkı tembihledim arıza olduğunda hemen video ya çek diye. - 10 günlük süre de arıza yine olmadı, bilirkişi arızayı görmediğinden dolayı o doğrultuda rapor sundu heyeti'ne. Onlar da haklı olarak red verdiler.

Daha sonra arızalı hali gösteren videoları bilirkişiye gösterdim. Ses kartı arızası olduğunu söyledi. Bir kez daha heyete başvurmamı tavsiye etti. Onlar seni bana yönlendirir bu videolara istinaden ayıplı mal arızalı mal olduğunu beyan ederim, sorunun çözülür dedi. - bu arada 2 yıllık garanti süresinin sonuna geldik, kızım kulaklıkla durumu idare etti, o günleri hatırlayın öğrenciler evden doğru ders işliyorlardı. Heyete 2. Kez başvurdum, başvurumda arıza videoları elimde ama sisteme yükleyemiyorum, bilirkişinin bu yönde beyanı olduğun ses kartı arızası olduğu falan belirtmeme rağmen sağ olsun 2. Başvurumu reddettiler. Sonuç, benim yaşadıklarıma göre HP bilgisayar satış sonrası bu müşteriyi perişan etme odaklı çalışıyor.

08 Mayıs 2023 14:12 (Şikayetten 2 gün sonra)
31 Mayıs 2023 15:20

Bilgilendirme sağlandı iş çözüldü. Keşke böyle olsaydı, maalesef dalga geçer gibi arıyorlar. Bir kez daha ifade ediyorum, HP bilgisayardan uzak durun. Siz siz olun böylesi çözüm uzak müşteri ilişkileri olamaz.

Ahmet
Ahmet

Sorun nasıl çözüldü acaba aynı sorun bende de var

HP Kategorileri