Yeni Alınan Ford Focus'ta Şanzıman Sorunu!

29 Ocak 2024 19:4333.031

2021 model Ford Focus 1.5 dizel otomatik aracını 1 ay önce satın aldım. Araç şu anda 117 bin kilometrede. Aldığım kişi aracı hiç özel servise götürmemiş. Tüm bakımlarını ben satın aldığımda yaptırdım. Ancak 100 bin kilometrede bir aracın şanzıman sıkıntısı çıkarması biraz tuhaf. 80-90 km/s hızla giderken araç titriyor ve devir saati dalgalanıyor. Tüm Ford servislerini gezdim ve şanzıman sıkıntısı olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. Enjektör ya da yakıt pompası sorunu olduğunu düşünüyordum fakat sorun şanzımanmış. Türkiye'de Otosan Ford üreticisi Koç Holding'e sesleniyorum: 100 bin kilometrede şanzıman sorunu nasıl yaşanır? Bu aracın maliyeti ise 80 bin veya 100 bin tl gibi bir rakama çıkıyor. İyi hal indirimi de alamıyoruz, ne yapmamız gerektiğini bilmiyorum. Vicdanınıza sesleniyorum; ikinci el araç sahibi olmak suç mu?

30 Ocak 2024 08:28 (Şikayetten 12 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Araçlarla ilgili taleplerinizi değerlendirebilmemiz ve Ford Otosan tarafından bir aksiyon alınabilmesi için yetkili servis kontrolleri gerekmektedir. Bundan dolayı aracınızın yetkili servisimize girişi yapıldıktan sonra bizlere ulaşarak talebinizi iletebilirsiniz. Kaydınızı oluşturularak talebiniz değerlendirme için Müşteri İlişkileri & Garanti birimine yönlendirebiliriz. Markamiza göstermis oldugunuz ilgiye tesekkür eder, saglikli günler dileriz. Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

Seçoto
31 Ocak 2024 18:53

Yetkili servis dediğiniz kurum arıza belirlemeye 3.500 lira talep ediyor ben size arızayı söylüyorum işte şanzıman veya şanzıman beyni 100 bindeki aracınız bu arızayı veriyorsa yazıklar olsun Ford Otosan Koç grubuna ve bu araçlarda kronik sıkıntıymış bu ama senin servisin kabul etmiyor bunu 80 bin lirayla 180 bin lira arasında ücret çıkar dedi Adana'daki Ford yetkili servisiniz

Yunus
Benzer Şikayeti Var
24 Şubat 2024 19:25

Aynı sorun bende de oldu 2020 dizel otomatik Focus seyir halinde dalgalanma yapıyordu çok yer gezdim tek yapan Ankara ostimde doğru otomotiv sağ olsun halletti. Sorun tork konvektör arızası sanzuma nin içinde bulunan bir parçaymış benim sorunum çözüldü.

22 Şubat 2024 22:43

Merhaba Yeni aldığım 2021 model Focus aracımda aynı sorunu yaşıyorum araç 140.000 km de bir anda böyle arıza vermeye başladı cidden aşırı saçma durum. Arıza onarım için nasıl bir yol izlediniz bilgi verir misiniz

19 Şubat 2024 11:00

Aynı aracın 2020 modeli var. 48 bin km de üstelik. 6 ay oldu alalı. 80-90 km hızlara çıkıp daha sonra durduğumda, 1. Vitesten 2. Vitese geçerken vuruntu yapıyor şikayetiyle servise başvurdum. Ataşehir servisi şanzımanda arıza olduğunu değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve değişti. Aradan 1 ay geçmedi yine aynı sıkıntı yaptı, ayrıca 2. Vitesten 3. Vitese geçerken de kararsızlık, motorda yığılma, kasisten geçiyormuş hissi yaratmaya da başladı. Tekrar servise götürdüm yaptıkları 5 dakikalık teste herhangi bir sorun yok deyip geri teslim ettiler. Ancak bu sorunu hala yaşıyorum. Aracımın garantisi devam ediyor ve ciddi manada kontrol edilip sorunun çözümünü talep ediyorum. Ford konusunda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum 3 yaşında değeri 1 milyondan fazla olan araba da üstelik!

Ford Focus3 Şanzıman Arızası

3 Eylül 2023 16:3617.893

2014 Ford Focus 1.6 benzinli otomatik arabama Kayseri Ford bayisinden aldım. Araç 147000 km'de şanzıman arızası verdi. A...

Ford Focus Şanzıman Arızası

21 Mayıs 2024 09:5232.423

"Merhaba. Öncelikle sorunum ile ilgilendiğiniz için başta Neslihan hanım olmak üzere ilgilenenlere teşekkür ediyorum. Tamamını karşılamasanızda yüzde 50 oranında destek olmanız da sevindirici. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar."

Ford Powershift Garanti Konusu

23 Ağustos 2023 16:1860.486

Ford Focus 2013 1.6 otomatik aracım var. Aracı 63 bin km'de aldım ve şimdi 103 bin km'de. Yakın zamanda powershift şanzı...

1 Destek3 Yorum

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat