Ford Servisi Arabasının Arızasını Bulamıyor

21 Ağustos 2024 11:59116.024

Benim Ford Focus 2019 model 1.5 dizel aracım var. Araç hareket ederken sarsıntı yapıyor. Gaz ibresi devamlı yükseliyor. Kendimce tanımlamam gerekirse çoğunlukla 1.5-2.5 devir arası giderken birisi debriyaja hızlı basıp bırakıyor gibi bir sarsıntı yaşanıyor. Araba güçten saniyelik düşüyor, gaz ibresi yükseliyor ve bu sürekli yaşanıyor. Arıza lambası veya uyarı vermiyor. Sanayide her ustaya gösterdim. Enjektörcüye ve şanzımana baktırdım, sorun yok. Servise götürdüm, direkt şanzıman değişecek dediler. İndirim yapmışlar yüzde 40, o halde 216 bin tl masraf çıkıyor. Neden diyorum, vites aralığı çok diyor. Ne alaka diyorum, uzun diyor. Ben ilk kez otomatik kullanmıyorum, bu aracı da 1.5 yıldır kullanıyorum. Neyse, sorunum o değil diyorum. Test sürüşüne çıkıyoruz. Arızayı görüyorlar, bu şanzımandan yapar diyorlar. Tekleme enjeksiyonlarından da, sensör arızasından da, hatta yazılım arızasından bile yapabilir diyorum. Yok, ondan değil diyorlar. Neden, cevap yok. Şanzımanda ne arızası diyorum, açıp bakacağız diyorlar. Ya değilse, araç arıza lambası yakmıyor, hata vermiyor şanzımanda diyorum. Belli belirsiz tahminin yanlışsa ne olacak diyorum, sonuç yok. Sadece tork konvertöründen dolayı da yapabilir arızayı değil mi diyorum. Evet, ama biz hepsini değiştiriyoruz diyorlar. Konvertör KDV dahil 54 bin tl, işçilikle yarısından aza halledilebilir, yüzde 40 indiriminden sonraki fiyatın yarısından hem de. Arabada bulunan arızanın ne olduğunu bulamayan Ford servisi var. Kendi aracının arızasını bulamıyorlar. Ben de motordan ses geldiği zaman motor yenile düzelir diyebilirim. Ben de şanzımanda en ufak bir ses, vuruntu, tekleme vb. Gibi bir şey olduğu zaman hemen yenilenecek diyebilirim. Bunun için 2100 TL almanın bir anlamı yok. Bana senin şu arızan var, enjeksiyonun çalışmıyor ya da sensörlerin bozuk ya da tork konvertörün bozuk ya da şanzımanın dağılmak üzere, sebebi de şu veya şu sebepten bu sonuca vardık gibi kesin bir cevap alamayacak mıyım? Aracın servisinden bile bu cevabı alamayacak mıyım? Ford servisleri, ustaları yardım edin. Ben Ford servislerinden şikayetçiyim.

21 Ağustos 2024 15:11 (Şikayetten 3 saat sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle Ford’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiriminiz tarafımıza ulaşmıştır. Ford Otosan Çözüm Merkezi temsilcimiz sizinle en hızlı şekilde irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

Yorumlar(44)

2 Mart 19:10

Herkese selamlar şu an benimde aracım 60 km ile 70 km hız aralığında titreme ve devir ibaresi alakasız bir şekilde aşağı yukarı yapıyor birkaç kişiye sordum tork konvertör arızası dedi ama bazı ustalar 60 bin tl ile konvertörü tamir ederek sorunu çözeceğini bazıları ise 150 bin tl ile değiştirilmesini beyan ediyor tamir edilmesi durumunda 1 ay sonra tekrar aynı şeyi yapacağını söylüyor kime inanacağız bilmiyorum tamir ettirip randıman alan arkadaşım var mı kafamda deli sorular herkese hayırlı günler dilerim

29 Nisan 2025 10:59

Alper hocam sorunu çözebildiniz mi? Bende de aynı durum mevcut. Şanzıman dedi usta.

7 Mart 2025 16:21

2 günde garantili bir şekilde yapar teslim ederiz aracı kullanır test edersiniz tamam aracım düzelmiş dersiniz paramızı alırız aracınız düzelmezse hiçbir ücret talep etmiyoruz

5 Şubat 2025 00:23

Bu arızayı yaşayan tüm arkadaşlara sesleniyorum ulv şanzıman yağı alın boşaltma tapasını açın ve 5 litre koyun sorun çözülecek. Atf 6 olmayacak özellikle kırmızı atf7 ulv kırmızı otomatik şanzıman yağı olmalı. Sonra dualarınızı eksik etmeyin ama

2 Aralık 2024 15:04

Bende de aynı sorun vardı. 2020 Ford Focus 1.5 trend X. Servis şansıman değişecek dedi. 190.000 di o zaman şimdi en 250 olmuştur. 25.000 TL'ye tork konvertörünü revize ettirdim. Sorun düzelti.

9 Kasım 2024 15:40

Yerimiz Ankara ostimde 1 yıl garantili olmak şartıyla şu an güncel rakam olan 40.000 TL'ye garantili bir şekilde yapıyoruz 2 günde teslim ediyoruz iş bitmeden hiçbir ücret talep etmiyoruz Ankara OSTİM doğru otomotiv

16 Ekim 2024 16:04

Ne kadara mal oldu York konvektör değişimi aynı sorunu yaşıyorum. Bir de şöyle bir durum var mıydı acaba sizde M'de kullanırken de 3'ten 4'e geçerken aynı vuruntu oluyor muydu. Yardımcı olursanız çok sevinirim

4 Ekim 2024 19:27

2020 Ford Kuga 15 dizel aracımda aynı sıkıntıyı yaşıyorum 162 bin km de çözüme ulaşırsanız lütfen paylaşırmısınız

1 Ekim 2024 10:13

Selamın Aleyküm bende de aynı arıza var çözebildiniz mi ustam sorunu? Bilgi verebilir misiniz rica etsem?

28 Eylül 2024 14:58

Hocam sorunu nasıl çözüme kavuşturdunuz, bilgi paylaşır mısınız?

31 Ağustos 2024 12:13

2019 Focus bende de aynı sorun var tribün arızalıymış 50 ile 60bin arası masraf çıkıyor özel serviste

29 Ağustos 2024 18:15

Selamün aleyküm aynı arıza bende de var siz çözebildinizmi

22 Ağustos 2024 16:58

Kardeşim sorun neymiş aynı sorun benim arabada da var cevap yazarsan çok sevinirim

14 Ağustos 2024 00:2254.268

Ford Focus 2019 model yeni kasa otomatik vites araç sahibiyim. Bu arabayı nereden aldık bilmiyorum. İlk çıkan Focus bu a...

2 Yorum

Ford Focus'ta Bitmeyen Dpf Kabusu

15 Nisan 2025 16:3231.665

21 Ekim 2024 tarihli şikayetimin devamı niteliğinde - dpf değişikliğine rağmen araçta şikayetlerim arttığı için - yazıyo...

1 Destek2 Yorum

Yeni Ford Focus Şanzıman Sorunu Ve Servis İlgisizliği

1 Eylül 2025 00:4721.173

2020 model Ford Focus 1.5 benzinli, 8F35 tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip aracımda, son iki haftadır dört kez t...

1 Yorum

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat