Gülcan sonuçtan hiç memnun değil

18 Mayıs 2024 16:20

Bursa Sönmez Koç Ford Yetkili Servisi ile sıfır Ford Puma için tam PPF kaplama konusunda 40 bin TL karşılığında anlaşmıştık. Çarşamba sabahı bıraktığımız aracı Cumartesi teslim almayı planlıyorduk. Ancak, servisten bir yetkili benimle iletişime geçerek, kaplamayı yapacak personellerden birinin izinli olduğunu ve bu durumdan haberdar olmadığını belirtti; aracın Salı günü teslim edilebileceğini söyledi. Araç siyah renkli olduğu ve garajımız olmadığı için, aracın zarar görmemesi adına serviste bırakmayı uygun bulduk. Daha sonra yapılan bir telefon görüşmesinde, ilgili personelin hafta sonu çalışmaya ikna edildiği ve aracın Pazartesi gününe hazır olacağı bilgisi verildi. Pazartesi günü aracı almaya gittiğimizde, aracı dışarıda park halinde gördük ve anahtarı almadan önce bir inceleme yaptık. Aynaların ve marşpiyellerin kaplanmadığını, kapı kollarının iç kısımları, kaput ile cam arasındaki plastik parçalar ve boyanın kenarlarında PPF'nin maket bıçağı ile kesildiğini ve bu işlem sırasında araca zarar verildiğini fark ettik. PPF'nin altında beyaz, kum benzeri kalıntılar ve çok sayıda geniş hava kabarcıkları bulunuyordu. Ayrıca, kaputun ve bagajın iç kısımlarında işçilikten kaynaklanabilecek sorunlara neden olabilecek durumlarla karşılaştık. Özetle, yapılan işçilik son derece kötüydü ve kaplama tam olarak yapılmamış, eksikti. Müdürle yaptığımız görüşmede, kaplamanın yenileneceği, boyada pasta ve polish işlemiyle düzeltiler yapılacağı, plastik parçaların ise yenileriyle değiştirilebileceği belirtildi. Gerekçe olarak atölyelerinin karanlık ve soğuk oluşunu öne sürdü; çalışan ustaların Audi ve BMW gibi üst segment araçları da kapladığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade etti. İlk başta araçla ilgileneceği söylenen usta yerine farklı bir usta görevlendirilmişti. Sonuç olarak aracımız, ikinci kez kaplama yapılması için Peugeot bayisinin atölyesine götürüldü ve Cuma gününe kadar teslim edildi. Kişisel planlarımdaki değişiklik nedeniyle aracı henüz teslim alamadım ve Pazartesiye kaldı. Ford'dan bu süreç için yedek bir araç talep edebilirdik ancak istemedik. Bugün ödeme konusunda yapılan görüşmede, yaşadığımız zaman kaybı için indirim talep ettiğimde, 'Zaten ikinci kez kaplama yapmak zorunda kaldığımız için bu işten bir kazancımız olmuyor, anlayışınızı rica ediyoruz. Sizin için inisiyatif alarak önerdiğimiz 2.000 TL indirim yeterli bir miktar mıdır?' şeklinde bir yanıt aldım. Eğer araç garantide olmasaydı ve ücretsiz haklarım olmasaydı, Ford'un önünden bile geçmezdim. Teşekkür ederim.

20 Mayıs 2024 08:27 (Şikayetten 1 gün sonra)
20 Mayıs 2024 13:32
ford-ppf-kaplama-skandali-4.jpg

Normalde geçtiğimiz cuma günü aracımızın hazır olduğu söylenmişti. Şikayetimde bahsettiğim gibi, kişisel nedenlerle bugün, pazartesi aracı almaya gelebildim. Şu an araç başına geldiğimizde hala ustanın marşpiyel, ayna kapakları, ön lip üzerinde kaplama yaptığını; farlarda çizikler olduğunu ve Puma yazısının etrafındaki maket bıçağı kesiklerinin pasta polish ile giderilemediğinden üzerinin (kendilerinin sebep olduğu maket bıçağı izlerinin üzerinin) hasarlı haliyle kaplandığını gördük. 2-3 saat daha müsaade istendi bizden. Cuma aracımızı almaya gelseydik biz burada ne ile karşılaşacaktık? Günlerdir aracımızı teslim alamamamız normal midir? Sıfır aracın boyası çizilmesin diye kendi servisinin araçta maket bıçağı hasarı bırakması ne demek?

02 Aralık 2024 13:04

Konuyla ilgili güncelleme: Sönmez Koç Ford Bursa kaplama yetkililerinden Beyza Hanım ve müdür Cengiz Bey, sıfır araçta yaşanan skandal hasarla ilgili şikayetçi olmamam koşuluyla "kaplama ücreti almayalım ve ilk bakımınızı hediye edelim" demişti. 15.000 km'ye gelen aracım için bugün ücretsiz servis talebinde bulunduğumda "biz öyle bir şey demedik, hatırlamadık. Öyle olsa kayıt altına alırdık." diyorlar. Sıfır arabayı çizen müdürün ve ekibinin sözüne güvenerek yaptığımız hata herkese emsal olsun.

Hactime
Hactime

Öncelikle geçmiş olsun, bende bir yerde yaptırdım bolca falçata izi ve parçalarda kırıklar var. Nasıl bir yol izlediniz. Öneriniz var mı

Gülcan

Geçmiş olsun. Avukata vermediğime bin pişman oldum ben. Haklarımdan feragat etmem karşılığında kaplamayı ücretsiz yapalım ve ilk bakımınız bizden olsun demişlerdi ama hikayeymiş. Araç 15.000'e gelince öğrendim...

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Kronik Sorunlar Ve Yetersiz Çözüm Süreci

Mahmut
13 Mayıs 2025 15:44
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Hakan
15 Ocak 2025 13:52
sifir-aracta-boya-ve-kaput-sorunu-1.pdf
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Sercan
28 Mayıs 2024 13:00