Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Sw 2023 Model Otomatik Titanyum Araçta Titreme Problemi HKK

09 Kasım 2023 12:08

Merhabalar,

27 Eylül 2023 tarihinde satın aldığımız Ford Erdeğerler/Gebze Bayisinden sıfır "0" km almış olduğumuz Ford Focus sw Otomatik Dizel aracımda 140 km hıza ulaştığımda araçta tireme/vibrasyon olmaktadır. Aracı ilk kullanımdan itibaren bu durumu hissettim ve Ford Erdeğerler Yetkili Servisini arayıp bilgi verdim. Servis de "Lastik havalarının farklı olabileceğini ve bundan dolayı titreme/vibrasyon yapabileceğini" söylediler. Lastik havalarını eşitleyerek tekrar kontrol ettiğimde sorunun çözülmediğini fark ettim. Bu durumu kontrol amaçlı 2000 km'ye kadar test ettim ve bu km'ye geldiğinde Ford Erdeğerler servisine aracı teslim ettim. Servis yetkilisi de aynı şekilde aracın 140 km'ye ulaştığında titreme/vibrasyonu doğrulayarak aracı teslim aldı. Araç 2 hafta serviste kaldı. Servisin söylediği bilgiye göre "lastikler değiştirilmiş, jantlar değiştirilmiş, otomatik şanzıman değiştirilmiş." ama titreme/vibrasyon kesilmemiş. Hatta servis muadil model araçla da test etmişler ve aynı titreme/vibrasyonu hissetmişler. Aynı şekilde Ford Otosan Ekibi de gelerek aracı incelemiş ve bu şekilde kullanımın sıkıntı olmayacağını bildirmişler. Bu haliyle aracı bana 2 hafta sonra teslim ettiler.

Bu durum beni rahatsız ettiği için aracın değişimi talebinde bulunduk ve sistemde müşteri şikayeti olarak talebimi açtılar. Bu durumla ilgili arıza kayıtı oluşturamadıklarından dolayı 6 Kasım 2023 tarihinde beni arayarak "araç değişimi" talebimin reddedildiğini söylediler.

Ford Markasına güvenerek almış olduğum sıfır km aracı bu şekilde problemli olarak (titreme/vibrasyon) kullanmak istemiyorum. Şu an araç 10 bin km civarında titreme/vibrasyon problemi 130 km'de bile yapmaya başladı. Yetkililerin tekrar inceleyerek mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum.

profile profile profile
09 Kasım 2023 13:10 (Şikayetten 1 saat sonra)
09 Kasım 2023 14:44

Sayın Yetkili, Ben müşteri ilişkilerini aradığımda 41 up 600 plakalı aracımın değişim talebimin sistem üzerinden kaldırıldığı bilgisi verilmiştir. Ford markasına ve kalitesine güvendiğimiz için bu aracı aldık. Hala sorunumun çözümlenmesi için uğraşıyorum. En kısa zamanda sorunumun çözümlenmesini rica ediyorum.

Yorumlar (10)

Onur
Onur

Aynı sorun benim arabamda da oldu 2023 focusum var. Defalarca kez serviste götürdüm titreme kesilmedi. Son çare olarak akis üzerinde durdum. Servis akislerde de problem olmadığını söyledi. En son servistekilerle kavga derecesine geldik. Ve benim dediğim gibi çıktı arabanın sol akışını değiştiler. Ben üzerinde durmasam bir şey yapacakları da yoktu. Sadece bu değil arabada bir çok sorun çıktı. Focus aldığıma pişman oldum

Gökhan

Gelişme oldu mu durumunuzda?

Gelişme yok titreme devam

Gökhan

Merhabalar tarif ettiğiniz problemin aynısını Gebze acamar dan aldığım sıfır araç için yaşıyorum. Ford Otosan'ın bu titreşim normal değerlendirmesinin mantıklı Elle tutulur akla izana yatan hiçbir tarafı bulunmuyor. Ben hukuki sürece hazırlanıyorum Türkiye de araç sattıktan sonra arkasında durmayan bir profil sergileyip insanları mağdur ediyorlar. Yazık gerçekten binbir zahmetle bir araç sahibi olmaya çalışıyoruz ama hakkımız olanı alamıyoruz. Ford Otosan'a yakışmadı.

Çağrı

Merhaba hocam, son durumunuzda bir gelişme var mi? Bende aralik2023 de Focus sw aldım ve sanırım aynı şeyi yaşıyorum.

Kürşat
Kürşat

Öncelikle merhabalar. Aracınız kaç km'de bilmiyorum ya da yazdıysanız atlamış olabilirim fakat 2020 model dizel otomatik titanyum kullanıcısıyım. Aracı sıfır km'den beri aktif kullanıyorum. Aynı şikayetten dolayı sorunlar yaşadım ve tork konvektörü olduğu söylendi yetkili serviste. Bu sorunun ise 100 bin km'yi geçen bu araçlarda olabileceğini ilettiler. İşin daha kötü tarafı sene ve km den ötürü garanti kapsamına girmiyor. 40 bin tl bir fatura çıktı karşıma. Mecburi katlandım ve aracı teslim aldıktan sonra aynı şikayetlerim devam etti. Araç vuruntu yapıyor, devir saati dalgalanıyor, vites geçişlerinde atlama yapıyor. Ben halen uğraşmaktayım. Çok yakın bir süre içerisinde yine servise gittim yine yok yazılım yok güncelleme aracım da değişen hiçbir şey yok. Ve ben bir daha Ford mu kapıma koymayacağım kanısına vardım😉alırsın Ford olursun...

Tolga

Çağrı bey yanıtlama kısmınız açık olmadığı için yazamadım. Aracım 58.000 km geldi ve hızı 130 km ulaşınca titreme başlıyor.

Çağrı

Sayin Kürşat hocam Tolga hocam Sorunlarla alakalı bir gelişme var mi? Ne yaptınız? Bende 2023 aralıkta sıfır Focus sw aldım ve sanırım aynı problemi bende yaşıyorum

Tolga

Merhaba aracı 27.09.2023 tarihinde yetkili bayiden "0" km olarak aldık. Aldığım günden itibaren 2000km bu şekilde kendimde sorun bularak kullandım. Yani belki ben takılıyorumdur arabada titreşim olmuyordur diye diye kullandım. Sonra 2000 km servise teslim ettim ve sonuç "evet titreşim var, bu şekilde kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz" diye bir cevap. Şu anda aracım 10bin km oldu ve titreme devam ediyor hatta artık 140 km ulaşmadan başlıyor. Bir noktada hukuki süreci başlatacağız. Ford büyük bir marka bunu bir şekilde çözmek zorundalar. Alırsın Ford, olursun 1/2Lord ;)

Murat
Murat

Sanki pazarda pirinç satıyorlar, onca para ver, güvenilir marka diye alırsın, sonra da 140 km' de bu araba titriyor dediğinde gptchat' te yazılmış otomatik mesajı gönderip böyle kullanın bu arabayı dersin, ISO 500 listesine baktığında da 2. Firma, peki ticari etik nerede!

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yeni Aracın Titreme Sorununa Bayi Ve Üretici Normal Yanıtı Verdi

02 Ocak 2024 19:45

Sıfır Ford Focus'ta İlk Günden Şanzıman Sorunu

Rabia
17 Kasım 2024 22:06
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Kenan
18 Eylül 2023 10:58