Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Yeni Aracın Titreme Sorununa Bayi Ve Üretici Normal Yanıtı Verdi

02 Ocak 2024 19:45

Sıfır olarak Gebze A***** bayisinden aldığım F*** Focus Active X aracımı teslim alır almaz 100-140 km arasında normal olmayan bir mekanik titreme şikayeti ile A***** bayisine başvurdum, lastik basınçları vs kontrol etmem gerektiğini söylediler fakat sorun devam etti. Servise rot balans kontrolü için kabul ettiler sonrasında daha detaylı incelemek için 13 gün sonrasına randevu verdiler. Aracı binbir uğraşla 4 gün sonrasında kabul edip 2 gün incelediler ve F*** O*****'a sorduklarını ve bu mekanik titreşimin normal olduğunu söylediler. Ben sıfır aldığım bir araçta şu an zangır zangır titrer şekilde yolculuk yapıyorum. Binbir zahmetle araç sahibi oldum ve F*** O***** ve A***** Gebze süreci daha da zorlaştırıp mağdur ediyor. Türkiye'nin en köklü ve eski kurumunun bu şikayetim konusunda vurdumduymazlığı üzdü. Hukuki sürece hazırlandığım bu süreçte hiçbir telafi edici aranma da yapılmıyor. Keşke aracı daha benzinliğe götürmeden expertize götürseydim yazık.

12 Şubat 2024 08:27

Ford Focus Active X aracımı "0 km" mekanik titreme problemi ile satın almış olduğum için Ford Otosan ve Acamar Bayisi ile çözümlenemeyen bir problemim var. Müşteri memnuniyeti açısından da teknik ekip ile iletişim problemlerinden de artık satın aldığım 0 km aracımdan soğudum! Öncesinde defalarca aynı şikayetimle başvurduğum bayi bu normal kullanın bir şey olmaz yorumunu şimdi yaklaşık 20 gündür aracımı serviste inceliyorlar. Netleşen bir durum yok ikame araçlarında da aynı problem var uzun yolculuğa çıkamıyor aracımı da kullanamıyorum. Binbir zorlukla araç sahibi oldum fakat ne bayi de teknik servis te ne de üretici de mühendislik bilgisi paylaştı! Hala da " 0 km " araç sahibi olmak konforunu yaşamış değilim insan neden sıfır araç alır bunlarla karşılaşmamak için ama artık köklü firmalara olan marka güveni yoktur bende.

03 Ocak 2024 08:32 (Şikayetten 12 saat sonra)
05 Ocak 2024 20:30

Sayın Ford yetkilisi Ben bu aracı '0 km' satın aldım ve markanıza ve bayiliğinize güvenerek ne test sürüşüne ne de expertize götürdüm. Yani hala çıkmış 0 km araçta mekanik bir problem olan zangır zangır titreme olayına Türkiye'nin araç konusunda en köklü firması mühendisleri olarak normal diyebiliyorsunuz? Neye dayandırdınız bu mühendislik değerlendirmenizi? Limit içi değerlendirmeniz hangi bilimsel verilerle yapıldı? Vmu ( vibration monitoring Unit) mi bağladınız araca? Yönetmelikte bu vibrasyon arası normaldir değerini mi belirttiniz? Kabul edilebilir saydığınız bu vibrasyon tüm araç bileşenleri için risk değil midir? Hala çok rahat bir şekilde bu normaldir diyebilme rahatlığını size kim veriyor? Hangi mühendislik adımında hata yaptığınızı binlerce aracınız trafikte seyir halindeyken neden merak etmiyorsunuz? Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır? Can taşıyoruz problemli aracınızla! Ya alın çözün problemini ya da biz ne satarsak onu o hali ile kullanırsınız deyin! Bizde hakkımızı arayalım...

Erdinç

Sedan araç mi

Active X station wagon

Eren

Yurt dışı forumlarda okuduğum kadarıyla bu problem silindir kapatma fonksiyonu nedeniyle oluşuyormuş ve sport modda yasanmiyormus. Active X sw 1.5 dizel düşünüyordum. Sanırım tercihimi yeniden gözden geçireceğim.

Gökhan

Detaylı paylaşımınız için teşekkür ederim. Ama bariz balans mekanik titremesi gibi bir durum var test etmeden piyasaya sürmezler diye düşünüyorum silindir devreden çıkma özelliğini. Eğer öyle ise tam bir mühendislik hatası. Tekrar teşekkür ederim.

Aydın sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Şanzıman Sorunu Ve Değişim Mağduriyeti

Aydın
25 Mart 22:55
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Sw 2023 Model Otomatik Titanyum Araçta Titreme Problemi HKK

Tolga
09 Kasım 2023 12:08
Yankı sonuçtan hiç memnun değil

Yankı
12 Kasım 2024 11:03