Fiat İkame Araç Ve Depozito Problemleri

26 Ağustos 2024 14:26

Aracımın motoru değiştiği için piyasada 400.000-500.000 TL arasında değer kaybı mevcut fakat servisiniz bana 40.000 TL + 1 ücretsiz bakım sağlayabileceklerini fakat araçta parça değişimi olması sebebiyle de 30.000 TL borçlu olduğum tarafıma söylendi.
Aracımı Ankara Otokoç Fiat Servisine teslim ettiğimde başka aracım olmadığı için servisten ikame araç verileceği söylendi fakat ellerinde araç yokmuş, yarın tekrar arayın dediler. Ertesi gün aradığımda hala ellerinde araç olmadığı tarafıma iletildi. Fiat genel merkezini arayarak kendi ikame aracımı kendim ayarladım. Bana Fiat Müşteri Hizmetlerinden Avis firmasından tarafıma araç kiralayacaklarını ilettiler. Ben aracı teslim alırken 3000 TL depozito kartımdan çekildi ve aracı teslim ettiğimde bu miktarın kartıma geri yatacağı söylendi. Ben ikame aracı teslim edeli 2 ay oldu fakat 3000 TL depozito hala yatmadı. Bunu da geçtim, Fiat tarafından telefonla arayıp yasal hakkımı kabul etmedikleri ve aracımın onarımı da bittiği için ikame araç desteğini keseceklerini, 14 Haziran 2024 tarihinde ikame aracı teslim etmem gerektiğini söylediler. Ben aracı Ankara Otokoç Fiat servisinin yanındaki Avis bayisine götürdüm. Avis’te sıra beklerken Fiat genel merkezden arayan S**** Hanım aracı tarafıma tekrar kiraladıklarını ve tatil öncesi mağdur etmeyeceklerini söyledi. 15 Haziran-23 Haziran dini bayram sebebiyle resmi tatil ilan edildi. Tarafıma söylenen şu; size aracı en az 15 gün kiralıyoruz fakat anlaşmalar haftalık oluyor. Bu yüzden hafta bitiminde otomatik anlaşmanız yenilenir. Ben aracı teslim ettim. Daha sonrasında kiralama bedelini Otokoç Avis aracılığıyla tarafıma göndermeye çalıştılar. Hem aracım serviste yatıyor hem zorla ikame araç veriliyor. Üstüne de kiralama bedelini tarafıma ödetmeye çalışıyorlar.
Ben Fiat gibi bir firmadan bu durumu beklemezdim. Araba ihtiyaç için kullanılmak üzere alınır. Benim aracım aylardır serviste yatıyor. Personellerinizin birbirinden haberi yok, her aradığımda tarafıma farklı bilgi veriliyor. Sıfır araç aldım, araçsız kaldım. Fiat yeni slogan olarak “Fiat alın, araçsız kalın” diye değiştirmeli. Ben tarafıma sıfır araç verilmesini veya ödediğim bedelin bugünkü Tefe-TÜFE oranına göre tarafıma ödenmesini istiyorum. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum.

26 Ağustos 2024 15:08 (Şikayetten 42 dakika sonra)
26 Ağustos 2024 16:30

Ulaştık ama çözüm bulunamadığı için buraya yazdık. Hem sizin bana bir özür ve bir araç borcunuz var. Bir zahmet bana siz ulaşın, tüm bilgilerim sizde mevcut. Teşekkür ederim.

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

İsmail
26 Temmuz 2024 00:16

Fiat Servisinde 50 Gündür Ticari Aracım İçin Çözüm Bulunamıyor

Sefa
13 Haziran 2025 10:11
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo Cargo 1.5 Motor Arızası

03 Nisan 2024 09:16