Fiat Egea Cross Ön Sis Farı Garanti Kapsamı Ve Mağduriyeti

Selim
25 Mart 2024 12:59

Fiat Egea Cross Wagon 1.0 Firefly aracım var. 2023 yılının 7 ayı trafiğe çıkışlı yaklaşık 6-7 ay kullanılmış. Sağ ön sis farı arızası aldım. Nasıl olsa garantili aracım, bakımını da serviste yaptırıyorum herhangi bir ekstra aksesuar da takmadım, götüreyim, garantiden değiştireyim dedim. Bursa'da bir yetkili servise aracımı götürdüm sis farının ampulünün kestiğini ancak garanti kapsamına girmediğini belirttiler. Sis farı aksesuar olduğu için garanti kapsamında değilmiş. Ancak aracımdaki sis farı aynı zamanda viraj aydınlatma farı olarak işliyor. Çok saçma gelse de 900 TL ödeyerek yeni sis farı ampulü aracıma taktırdım. Asıl komedi buradan itibaren başlıyor. Müşteri hizmetleri tarafından aranarak, yeni taktırdığım ampulün garantisinin olduğu belirtildi. Yani fabrikanın standart olarak taktığı sis ve viraj aydınlatma farı garanti kapsamında değil ancak, serviste takılan garanti kapsamında oldu. Evin salonuna 50 TL'ye 2 yıl garantili ampul alsam ve 3 ay sonra ampul kesse gönderiyorum yenisi geliyor. Arabaya 900 TL'ye ampul takılıyor ve insanın aklıyla alay eder gibi bu kadar da garanti değil deniyor resmen. Uzun süredir farklı araç markalarını kullanıyorum ancak, Fiat'ın servis ve garanti politikasını hiç beğenmedim. Elimdeki faturalar ve fotoğraflar ile Tüketici Hakları mahkemesine başvuruda bulunup bu sorunu yetkili mecralar ile çözmeye karar verdim. Eğer durumla alakalı bir güncelleme olursa buraya da yazacağım.

25 Mart 2024 13:05 (Şikayetten 6 dakika sonra)

Samet sonuçtan memnun değil

Araç Garanti Sorunları Ve Müşteri Hizmetleri Desteği

Samet
02 Nisan 2025 16:59

Fiat Egea Teyp Ekranı Sorunu Ve Garantide Yaşanan Hayal Kırıklığı

Mertcan
15 Ağustos 2024 09:35
Fiat Egea Teyp Ekranı Sorunu Ve Garantide Yaşanan Hayal Kırıklığı
İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'nın Yağ Tüketimi Sorunu Ve Servis Deneyimi

İsmail
24 Ocak 2025 05:14
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Garanti Kapsamı Dışında Kalan Sorunlar

Deniz