e-Devlet | Turkiye.gov.tr Eğitim Yardımı kırtasiye yardımı

İbrahim
07 Eylül 2023 12:51

Abdullah
04 Eylül 2023 23:26
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Büşra

Kader
15 Ağustos 2023 01:25

e-Devlet | Turkiye.gov.tr Kategorileri

Sıkça Sorulan Sorular

Kırtasiye yardımı kimlere verilir?

Kırtasiye yardımı, hane gelirinin net asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu ailelerin, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarına sağlanan bir sosyal yardım türüdür. Bu destek, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında yürütülür ve e‑Devlet üzerinden başvuru yapılır. Kimlere Verilir? Kırtasiye yardımı, aşağıdaki koşulları taşıyan kişilere verilir: - Hane içinde kişi başına düşen gelir, net asgari ücretin 1/3’ünden düşük olmalıdır. - Çocuğu ilköğretim veya ortaöğretim çağında (6‑18 yaş) olmalıdır. - Aile, 3294 sayılı kanun kapsamında “muhtaç” statüsüne sahiptir. Başvuru Şartları ve Süreç 1. Kimlik Doğrulama: T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizle turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. 2. Hizmet Seçimi: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” menüsü altında “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” (veya “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti”) seçin. 3. Form Doldurma: Hane halkı sayısı, gelir durumu ve çocuğun eğitim seviyesi gibi bilgileri eksiksiz girin. 4. Onay ve Takip: Başvuru, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetine iletilir; sonuçlar “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranından takip edilebilir. Alternatif Başvuru Yolları - Fiziksel Başvuru: İkamet edilen ilçedeki Kaymakamlık binalarındaki SYDV’ye şahsen başvurabilirsiniz. - Sorgulama: Yardımın durumunu e‑Devlet üzerinden “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” hizmetiyle kontrol edebilirsiniz. Bilgi Notu: Kırtasiye yardımı, yalnızca öğrenci velilerine verilir; öğretmenlere yönelik “Öğretime Hazırlık Ödeneği” farklı bir destek olup, kırtasiye yardımıyla karıştırılmamalıdır. Kısaca: - Hane geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan aileler. - 6‑18 yaş arasındaki ilköğretim/ortaöğretim öğrencileri. - e‑Devlet üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek” ya da “Sosyal Yardım Başvuru” hizmetiyle başvuru. - Başvuru sonrası SYDV onayı ve e‑Devlet üzerinden sonuç takibi. - Öğretmen ödeneği ile karıştırılmamalıdır.

Kırtasiye yardımına nereden bakılır?

Kırtasiye yardımına ilişkin başvuru ve ödeme durumunu e‑Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ilgili hizmeti arayarak başvurunuzun ilerleyişini ve ödeme bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu işlem tamamen dijital olup, herhangi bir fiziksel başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. 1. e‑Devlet’e giriş yapın Türkiye.gov.tr adresine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Kimliğiniz doğrulandıktan sonra ana sayfadaki arama çubuğunu kullanabilirsiniz. 2. “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” hizmetini bulun Arama çubuğuna Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama yazın ve “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” altında listelenen hizmeti seçin. Bu ekran, tüm sosyal yardım türlerinin (kırtasiye, SED, kömür vb.) başvuru durumunu gösterir. 3. Kırtasiye yardımının durumunu inceleyin Açılan sayfada “Kırtasiye Yardımı” satırını bulun. Başvurunun “Devam Ediyor”, “Kabul Edildi” veya “Reddedildi” gibi durumlarını görebilir, ödeme yapılmışsa “Ödeme Durumu”, tutar ve tarih bilgilerini inceleyebilirsiniz. Bilgi Notu: Kırtasiye yardımı, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, hane geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan ailelerin çocuklarına verilir ve hem “Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)” hem de SYDV’den tek seferlik nakdi yardım şeklinde sunulabilir. Kısaca: - e‑Devlet’e kimlik ve şifreyle giriş yapın. - “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” hizmetini arayın. - Kırtasiye yardımının durum ve ödeme bilgilerini kontrol edin. - Gerekli durumlarda SYDV veya ilgili il/ilçe müdürlüğünden ek destek talep edebilirsiniz.