Gülçin sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V11: Yüksek Fiyat, Düşük Memnuniyet

Dyson V11: Yüksek Fiyat, Düşük Memnuniyet
20 Aralık 2024 23:35

Dyson dikey süpürgeyi V11 Absolute alalı 4 yıl oldu. Bu süre içerisinde çok nadir kullandık. Ancak iki gün öncesinde çalışmaz oldu. Dyson müşteri hizmetlerini aradığımızda canlı bağlantı kurdu. Temsilci ve bataryasının bozulduğunu söyledi. Batarya satın almamız gerekiyormuş. Bataryayı çıkarıp takmamızı da bu arada söyledi. Ben incecik vidalar ile bağlanmış bataryayı nasıl çıkaracağımı sordum, zor değil dedi. Denedim ancak mümkün değil. Her neyse, batarya değişmeliymiş. Stoklara baktı, batarya stoklarda yok. Bizi sık sık arayın. Stoğu öğrenin dedi. Ben de nereden biliyorsunuz bataryanın bozuk olduğunu, belki de batarya bozuk değil, sizin teknik servisiniz yok mu, önce açsın baksın dedim. İsterseniz teknik servis için bir randevu oluşturayım dedi. Olur dedim. Bu hizmetler için herhalde bir ödeme yapmayacağız değil mi diye sordum. Teknik servisin gelip süpürgeyi alması 5600 TL, batarya ise 3600 TL imiş. Yani 4 yılda tükenen bir süpürge var elimizde ve bu süpürgeyi ne kadar çalışacağı bile belli olmayan bir süre için 9200 TL'ye tamir ettirmeye çalışacağım. İnanılır gibi değil, diğer markaların neredeyse 4 katı fiyat verip de böyle bir hizmet almak, diğer bir deyişle hizmet alamamak inanılır gibi değil. Vaktim olmadığı için yapamadım, ancak CİMER, Tüketici Mahkemesi, sosyal medya, her yerden bunu yazacak ve sizden şikayetçi olacağım. Değil sizi önermek, adınız her geçtiğinde her şeyi üşenmeden anlatacak, asla bir daha Dyson alınmaması gerektiğini tekrar tekrar anlatacağım. Herhalde fabrikadan Türkiye'ye bozuk ürünleri gönderiyorlar ve siz de bize bunları satıp oralı bile olmuyorsunuz. Dyson aldıktan 1 ay sonra Vestel Marka iki adet daha dikey süpürge aldım. Her ikisi de harika çalışıyorlar, üstelik Dyson aldığıma da pişman olmuştum onların çalışmalarını görünce, fiyat ise 3 de 1 oranında. Bu sorunu çözün, sorun çözülene kadar ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim. Koskoca firma milyon dolarları reklama harcayacağınıza müşteri memnuniyetine harcayın.

03 Ocak 2025 16:19

Dyson markasının vurdum duymazlığı. Aldığım dikey süpürge için telefonda koydukları teşhis batarya tükenmiştir, elimizde yok, bekleyin ve bunun için de 3800 TL batarya parası + 5600 teknik servis parası ödemek zorundasınız şeklindeki tavırları sonrası sonrası Şikayetvar'a yazmamın ardından bir kez arayıp, hiçbir şekilde çözüm olmadılar. Şimdi İngiltere'ye yazıyorum. Ardından CİMER, ardından Ticaret Bakanlığı ve en son olarak da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

27 Aralık 2024 00:05

Dyson V11 Absolute Dikey Süpürge 4. Yılında bozuldu, Batarya bitmiş dediler. Şikayet var dan yazdığım şikayet yazısına "müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir, arkadaşlarımız sizinle iletişime geçecek" şeklinde cevap verdiler. Gönderilen bu yazıya gerekli yanıtı verdim. Buradan tekrar şikayet var üyelerinin yapılan hiçbir şey olmadığını görmesi için yazıyorum. Siz anlaşıldı, bu sorunu çözmek için hiçbir şey yapmayacaksınız. Gönderdiğiniz yazının zerre kadar değeri yok. Bana telefon açtınız ve telefonda batarya süresinin 2 yıl sürdüğünü söylediniz. Satarken bunu söylemiyorsunuz,

Tüketiciyi yanıltmaktan ve gerçek bilgi vermemekten

Değerinin üstünde, fahiş fiyatla mal satmaktan

Tüketiciyi bilerek bilgilendirmemekten

dolayı sizi ticaret Bakanlığına ve Tüketici Mahkemesi'ne şikayet edeceğim.

26 Aralık 2024 17:04 (Şikayetten 5 gün sonra)

26 Aralık 2024 23:55

Siz hiçbir şey yapmayacaksınız. Bu yazının zerre kadar değeri yok. Bana telefon açtınız ve telefonda batarya süresinin 2 yıl sürdüğünü söylediniz. Satarken bunu söylemiyorsunuz, Tüketiciyi yanıltmaktan ve gerçek bilgi vermemekten Değerinin üstünde, fahiş fiyatla mal satmaktan Tüketiciyi bilerek bilgilendirmemekten Ürün satışından sonra 10 yıl boyunca yedek parça bulundurma zorunluluğu olmasına rağmen yedek parça bulundurmamak tan dolayı sizi ticaret Bakanlığına ve Tüketici Mahkemesi'ne şikayet edeceğim. Ürünü satarken bataryasının 2 yıl süreceğini belirtmeniz, bataryayı da temin edemeyeceğinizi belirtmeniz halinde kimsenin ürününüzü alacağını düşünmediğinizden bunu insanlara söylemiyorsunuz. Bana telefonda ilk aradığım müşteri hizmetlerinde ki hanım, servis isterseniz yazarız 5600 TL servis ücreti dediğinde ne dediğini bilmiyor muydu? Siz şimdi yanlış bilgi vermiş arkadaş, sadece bataryanın parasını ki o da 3800 TL, ödersiniz diyorsunuz. Batarya var mı diye soruyoruz, stoklarda yok gözüküyor ama belki Ataşehir'de ki size en yakın teknik serviste olabilir diyorsunuz. Var mı, yok mu diye soruyorum, bilemediğinizi söylüyorsunuz. Telefonunu verin sorayım diyorum, telefon veremediğinizi söylüyorsunuz. Siz hangi sorunu çözmek için beni aradınız ve nasıl çözdünüz? Bana alırken söylemediğiniz batarya bitiş problemi ile ilgili ayıplı mal sattığınız gibi müşteriyi yanıltıcı ve eksik bilgilendirme ile ürün satışı yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz. Şikayet var da ki hakkınızda yazılan şikayetlerden bunu anlamamış olmanız ayrı bir vurdum duymazlık. Size yılbaşı sonrasına kadar süre veriyorum, bu sorunu ya çözersiniz, ya da Ticaret Bakanlığı ve Tüketici Mahkemesinde çözersiniz.

Yorumlar (6)

Dilek

Merhaba Gülçin hanim yeni yildan sonra bende resmi şikayetlerimi yapacağım çünkü bu hayatta tahammül edemediğim tek şey haksızlık sonuçla ilgili sizi bilgilendireceğimden şüpheniz olmasın iyi yıllar dilerim

Teşekkür ederim Dilek Hanım, aynısını ben de yapacağım. Sevgilerimle

Dilek

Zaten bu is memleket meselesi olmuş kaç şikayet var sadece batarya için Birilerinin gerçekten çözüm odaklı bize dönüş yapması gerekli artık sadece nezaket yazısıyla bu iş olmaz daha kaç kişiye bu yazıyı gönderecekler aslında bu bildiğiniz tüketiciye ayıplı mal satmaktan başka bir şey değil Firma bu modelin 4 sene sonra çöp olacağını bile bile bize satış yapıyor

Dilek

Arkadaşın paylaştığı her şeye katılıyorum. Keşke hep birlikte sesimizi duyurabilmenin bir yolu olsa Bende gerekli tüm şikayet mercilerine başvuracağım

Gülçin

Merhaba dilek Hanım, Sizin de belirttiğiniz gibi, kibar olmaya çalıştıkları mesajı bana da yazdılar ve arkasından aradılar. Aramızda geçen konuşma özetini ve nasıl çözüm sunamadıklarını belirten yazımı şikayetimin altında bulabilirsiniz. Kısaca; Tüketiciyi yanıltmaktan ve gerçek bilgi vermemekten Değerinin üstünde, fahiş fiyatla mal satmaktan Tüketiciyi bilerek bilgilendirmemekten Ürün satışından sonra 10 yıl boyunca yedek parça bulundurma zorunluluğu olmasına rağmen yedek parça bulundurmamak tan dolayı Dyson'ı ticaret Bakanlığına ve Tüketici Mahkemesi'ne şikayet edeceğim. Bana alırken söylemedikleri batarya bitiş problemi ile ilgili ayıplı mal sattıkları gibi müşteriyi yanıltıcı ve eksik bilgilendirme ile ürün satışı yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Gülçin

Teşekkür ederim Dilek Hanım, bu marka bu gidişle çok insanın canını yakacak bu hizmetsizliği ile. Gerekirse yurt dışındaki merkezlerine kadar uzanmamız lazım. Herkes parasını kolay kazanmıyor. Kalite imajıyla ürününü satıp, bu imaj ile de üstelik 3-4 kat fazla paraya satıp, kalitesizliğiyle ve ilgisizlikleriyle bizi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Tüketici olarak bunun peşinden gitmek zorundayız.

Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V11 Süpürge Batarya Sorunu Ve Yedek Parça Eksikliği

Abdurrahman