Dyson V11: Performans Düşüklüğü Ve Toz Sorunu

01 Kasım 2024 16:28

Dyson V11 süpürgem sitenizdeki yüzlerce kişinin şikayetini yazdığı hava yolu tıkalı uyarısı veriyor.
Bu uyarıyı ne ilginçse düşük modda çalıştırınca yapmıyor. Orya ve Yüksek modlarda yapıyor.
Ayrıca toz haznesinin altında birikmesi gereken tozlar aradaki sözde contayı da geçerek motor kısmında toplanıyor ve motorun içine toz giriyor.
Filtre yıkanıp kurutulup takıldığında bile bu sorun devam ediyor.
Aklıma metodolojik bir arıza gibi geliyor. Sonuçta sisteme konulan bazı sensörler zaman içinde devreye girerek tüketicinin bu makineden soğumasına sebep oluyor.
Bildiğimiz 1-2 mm kırıntılar düşük ve orta modda toz haznesine bile çekilemiyor. Makineyi durdurunca toplama ağzında yere dökülüyor.
Öyle lazer ışık teknolojisi denilip de basit bir filtre yüzünden performans %30 Lara düşüyorsa ve bu cihaz muadillerinin 3-4 katı ücrete satılıyorsa ciddi bir sıkıntı var.
Ne yapacağız. Yani senede 2 kere filtremi değiştireceğiz ki makineyi alıp da 2-3 ay kullanınca bu arızayı veren tüketiciler var.
Bir cihaz satın alındığı an ile 2 sene sonraki zamanda bu kadar performans düşüklüğüne uğruyorsa bu konuda, Tüketicileri koruma adına Sanayi Bakanlığının da devreye girmesi gerekir.
Dyson çözümünüz ne?

05 Kasım 2024 11:00 (Şikayetten 3 gün sonra)

29 Kasım 2024 11:28

Dyson Müşteri Hizmetlerinden arandım. Şikayetimde bahsettiğim konunun genellemesinin olamayacağı her arızanın kendine has olduğu konusunda bana bilgi verildi. Halbuki bahsettiğim konu ve arıza Dyson sahiplerinin şikayetlerinde bahsettiği tıkanma sorunu. Boruda uçlarda herhangi bir tıkanıklık yokken bu arızaya geçmesi ( orta ve yüksek hızlarda) sonrasında kapatıp açıp bir süre beklenildiğinde düşük modda yeniden çalışması. Bu çalışmayı canlı yayında görmek istediler fakat elinde Dyson ile mesai saatlerinde bunu sergileme imkanım da olmadı. Akşam saatlerindede müşteri numarası sanırım aktif değil. Özetle benim gözümle gördüğüm şikayet videoları cihazın nevi şahsına münhasırmış! Ayrıca ABD ve Avrupa ülkelerinde paylaşılan videolarda bu hepa filtrenin ve cihazın motor kısmını tazyikli hava üfleyen cihazlarla temizlenmesi gerektiği konusunda detaylı videolarda var. Yıkanarak bu filtrenin yeterinde temizlenemeyeceği ve kısa sürede de tıkanıp hiç temizlenemeyecek duruma geleceği yazılıyor. Sıkıntı hepa filtre... Bunu da sık sık değiştirmek sanırım bir üretim ve devamlılık ilkesi adına bir satış politikası... Arabalardaki filtre ile kıyaslıyor Müşteri hizmetleri de arabanın filtresi 200 TL bu 1500 TL. Sonuç olarak bir çözüm alamadım. Tüketici Hakları olarak işlem yapmayı düşünüyorum.

Dyson Detect Slim Extra Sürekli Arıza Veriyor.

İsmail
02 Mayıs 2024 17:27