Dyson Serviste Hasar Gören Cihazla İlgili Bir Sonuca Varamadık

Berin
06 Aralık 2023 20:15

Yaklaşık 3 hafta önce belirli bir şikayet nedeniyle bulunduğumuz şehirdeki yetkili servis aracılığıyla Dyson servisine gönderilen hava temizleyici, 27.11.2023 tarihinde sorun giderilerek tarafımıza ulaştı. Daha önce benzer süreçlerden geçtiğimiz ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız için, kontrol etmeksizin kutuyu açtık ve ürünü kullanmaya başladık. Ancak 4.12.2023 tarihinde, ürünün bazı yerlerinde servise gönderirken olmayan hasarları fark ettik. Dyson müşteri hizmetleri ile iletişime geçtik ve ilk görüşmede gerekli görüntülerin bizden alındığı, cihaz hakkında açılan dosyanın en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi. 5.12.2023 tarihinde saat 13.00 sıralarında görüntülerin net olmadığı gerekçesiyle tekrar görüntü istendi ve biz de bunu kabul ettik. Aynı gün saat 18.00 sıralarında tekrar iletişime geçildiğinde, dosya hakkında kayıt işleminin yapılmadığı, Dyson merkezinin bir şey yapamayacağı ve bulunduğumuz şehirdeki servisle iletişim kurmamız gerektiği belirtildi. Şehrimizdeki yetkili servise gittiğimizde ise, makinenin yetkili servis aracılığıyla merkeze gönderilmesine rağmen, herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığı ve makinenin nerede olduğu hakkında bilgilerinin olmadığı söylendi. Merkezi arayıp yetkili servisin verdiği tepkiyi dile getirdiğimizde, iletişime geçtiğimiz kişi, 'cihazlar karışmış, sizin yapılan işlemlerinizin dosyası kapatılarak yanlış cihaz üzerinden sonlandırılmış, tekrar yeni dosya açmamız gerekecek, üçüncü kez görüntü alabilir miyiz?' yanıtını verdi. Nezaketle reddettiğimde 'üst merciler ilgilensin' cevabını alarak görüşme sonlandı. Bugün tekrar arandığımızda hiyerarşide bir değişiklik olmadığını, aynı bilgisizlik ve bilgi eksikliğine sahip kişinin sabrımızı tükettiğini ve kutunun fotoğrafını istediğini fark ettik. Bilgi talep ettiğimizde ise yeterince bilgi verilmedi. Uluslararası bir kurumun, Türkiye'deki tecrübesi ve uyum sağlama bilinciyle kurumsal yapısından uzak, bilgisiz bir şekilde davranması sonucuna vardık. Çözüm konusunda merak içindeyiz ve bu konudaki etken tüm aktörlere teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

04 Ocak 2024 01:26

27.11.2023 tarihinde elimize ulaşan Dyson hava temizleme cihazında gönderdiğimizde üzerinde olmayan hasarlar var bununla ilgili birçok kez iletişime geçmemize rağmen her seferinde başka bir aşamada devamlı kendilerini koruyan bir tavırla sonuca ulaşmaktan uzaklaştırıldık.

Son görüşmemizde artık hiçbir aksiyon yapamıyoruz çünkü kargo teslim hasar tutanağınız yok dendi biz de sizin teslim ederken hasar teslim tutanağınız var mı dedik bizim böyle bir uygulamamız yok dediler kendilerinde olmayan bir uygulamayı bizden isteyerek dosyayı kapattılar.

Bütün bu olay boyunca sadece şirketin menfaatini korumaya yönelik tüketiciye biz sadece bilgi veriyoruz çözüm merkezi değiliz diyerek oyalayan kendi içinde yapılan işlemleri görmezlikten gelerek tamamen tüketicinin eksik belgelerine yönelen ki bu belge dysonda da olmamasına rağmen bunu gözardı eden;bize gönderdikleri fişte ürün durumu doldurulmayan bizim mağduriyetimizle ortada bırakan fişteki bilgilendirmeyi eksik, kaşesiz, sorumlunun belli olmadığı bir şekilde düzenleyip baştan savma iş yapan bu kurumun zaten çözüm merkezi olmayacağı bu metnin giriş ve gelişme bölümünde var.

Biz yeni makine istemiyoruz, değiştirin demedik sadece bu sorunun ileride makinemin çalışmasında bir sorun olabilir mi sorusunun cevabının bu makinenin bu zararları gördüğü yerin belirlenmesi ve ona göre önlem alınması nedeniyle bu kadar uğraştık siz zaten uğraşmadığınız için kendimize teşekkürler.

02 Ocak 2024 13:25

Biz yeni makine istemiyoruz değiştirin demedik sadece bu sorunun ileride makinemin çalışmasında bir sorun olabilir mi sorusunun cevabının bu makinenin bu zararları gördüğü yerin belirlenmesi ve ona göre önlem alınması nedeniyle bu kadar uğraştık siz zaten uğraşmadığınız için kendimize teşekkürler.

Son olarak sizin için bir eleştiri her arayan biz sadece bilgi veriyoruz çözüm merkezi değiliz diyerek arıyor bilgisiz az insan mı çalıştırıyorsunuz sadece sizin söylediklerinizi kamuoyuna ileten çok insan mı çalıştırıyorsunuz

09 Aralık 2023 18:30 (Şikayetten 2 gün sonra)

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
23 Temmuz 2024 21:11
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Ayşe
19 Temmuz 2024 18:01
Blent sonuçtan hiç memnun değil

Blent
20 Ağustos 2024 16:38
Dyson Hava Temizleyici Ye Servis Hizmeti Vermiyor
Nilay sonuçtan hiç memnun değil

Nilay
18 Aralık 2023 13:21
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

Şeyma
23 Haziran 2025 12:31