Dyson Dikey Süpürge ışığı yanıp sönüyor

18 Şikayet
(10.824 değerlendirme)
Şikayet Yaz
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V10 Sürekli Filtre Uyarısı Ve Çalışma Sorunu

Serkan
03 Mayıs 2025 16:14
Celale sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V10 Süpürgenin Filtre Sorunu Ve Performans Düşüşü

Celale
03 Mart 2025 12:52
Önder sonuçtan hiç memnun değil

Önder
31 Aralık 2024 16:48
Dyson Batarya Sorunu: Şarj Olmayan Cihaz
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Dyson Batarya Arızası Memnuniyetsizlik

03 Haziran 2024 09:44
Demet sonuçtan çok memnun
Demet
23 Mayıs 2024 17:37

"Müşteri temsilcilerin ilgi ve alakalarına teşekkür ederim"

Demet Şikayetini Yayından Kaldırdı
Gülsüm sonuçtan çok memnun
Gülsüm
19 Mayıs 2024 00:32

"Sorun olmadığını anladım teşekkürler"

Gülsüm Şikayetini Yayından Kaldırdı

Alya
22 Ocak 2024 10:54

Emine
03 Ocak 2024 12:04
Tülay sonuçtan hiç memnun değil

Tülay

Elvan Şikayetini Yayından Kaldırdı
Aslı sonuçtan çok memnun

Aslı
30 Ekim 2023 12:31

"Müşteri hizmetleri beni aramadı. Bn onları aradım durumu anlattım. Görüntülü bağladılar makineyi çalıştırdığında onlarda normal olmadığını söyledi. Ertesi gün kargo şirketi gelip makineyi benden aldı. 21 gün içinde size dönüş yaparız dedi inanmadım açıkçası daha uzun sürer diye düşünmüştüm. Teslim edildikten br kaç gün sonra müşteri hizmetleri tekrar beni arayıp makinenin yenisini tedarik edeceklerini söylediler. Diğer parçaları benden istediler onlarına gönderdim bir haftanın sonunda bana yeni makineyi gönderdiler. Açıkçası yorumları okuyunca korkmuştum böyle bir sonuç beklemiyordum. İnşallah bir daha aynı sorunlarla karşılaşmam. Teşekkürler..."

Dyson V12 Arıza Bildirimi

Hakan
06 Eylül 2023 11:11

Özlem
20 Temmuz 2023 18:40
Dyson Kategorileri

Marka Profili

Dyson 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %86
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Dyson niye kırmızı ışık yanıyor?
Dyson cihazınızda kırmızı ışık yanması, genellikle kritik bir sistem hatasını gösterir. Bu durum, batarya hücrelerindeki dengesizlik, batarya kilidi (BMS kilitlemesi) ya da ana gövde arızasından kaynaklanabilir. Kırmızı ışık sabit ya da yanıp sönerek farklı sorunları işaret eder; çözüm çoğu zaman bataryanın değiştirilmesini gerektirir. Batarya Hücre Dengesizliği – Yanıp Sönen Kırmızı Işık Kırmızı LED’in yanıp sönmesi, batarya paketindeki hücreler arasında 0,15 V’den fazla voltaj farkı olduğunu gösterir. 32 kez yanıp sönme bu dengesizliği, 10 kez yanıp sönme ise bir hücrenin tamamen arızalı olduğunu işaret eder. BMS, bu riski “termal kaçak” olarak değerlendirerek cihazı koruma moduna alır. BMS Kilitlemesi – Bataryanın “Bricking” Durumu Hücre dengesizliği gibi kritik bir hata tespit edildiğinde, batarya yönetim sistemi güvenlik protokolü gereği bataryayı kalıcı olarak kilitler. Bu durumda cihaz çalışmaz ve tek çözüm, kilitli bataryanın tamamen yenisiyle değiştirilmesidir. Ana Gövde Arızası – Sabit Kırmızı Işık V10 ve V11 gibi modellerde gövdede sabit kırmızı ışık yanıyorsa, motor kontrol devresi veya solenoid gibi ana parçalarda bir arıza vardır. Bu “Ana Gövde Hatası”, genellikle serviste motor ünitesinin incelenmesini ve onarımını gerektirir. Bilgi Notu: Kırmızı ışık aldıktan sonra cihazı kapatıp bataryayı çıkarmak, sorunun geçici olup olmadığını kontrol etmez; hata kodu aynı kalırsa batarya değişimi ya da yetkili servis müdahalesi şarttır. Kısaca: - Yanıp sönen kırmızı: hücre dengesizliği, kritik voltaj farkı. - 10/32 kez yanıp sönme: tek hücre arızası veya büyük dengesizlik. - Sabit kırmızı: motor kontrolü veya ana gövde donanım hatası. - Çözüm: Bataryayı yenisiyle takmak ya da yetkili servise başvurmak.
Dysonda neden kırmızı ışık yanar?
Dyson kablosuz süpürgelerinizde kırmızı ışık yanması, cihazın kritik bir donanım sorunu yaşadığını gösterir. Genellikle batarya yönetim sistemi (BMS) tarafından tespit edilen hücre dengesizliği, aşırı ısınma veya motor kontrol birimindeki arızalar bu uyarıyı tetikler. Kırmızı Işık Nedenleri Kırmızı ışık, BMS’in cihazı koruma moduna almasına neden olan ciddi bir hatayı işaret eder. Bu durum, cihazın güvenli çalışmasını sağlamak için otomatik olarak devreyi kapatır. Yanıp Sönen Kırmızı Işık: Hücre Dengesizliği ve BMS Kilidi - 32 kez yanıp sönme: Batarya hücreleri arasında 0,15 V’den büyük bir voltaj farkı olduğunda BMS, termal kaçak riskini önlemek için bataryayı kilitler. - 10 kez yanıp sönme: Bir hücrenin tamamen arızalanması (açık devre) veya iç direncinin aşırı yükselmesi durumunda benzer bir kilitleme gerçekleşir. Bu durumda bataryanın tamamen değiştirilmesi gerekir. Sabit Kırmızı Işık: Ana Gövde veya Motor Arızası V10, V11 gibi modellerde sabit kırmızı ışık, motor kontrol devresi, solenoid ya da diğer ana gövde bileşenlerinde bir hata olduğunu gösterir. Bu tip arıza, uzman servis müdahalesi gerektirir. Bilgi Notu: Kırmızı ışık, genellikle kullanıcı müdahalesiyle çözülemeyen bir donanım sorunudur; batarya hücre dengesizliği tespit edildiğinde BMS otomatik olarak cihazı “brik” (kilitli) hâle getirir ve bataryanın yalnızca yetkili servis tarafından değiştirilmesi önerilir. Kısaca: - Kırmızı ışık, kritik sistem hatasını gösterir. - Yanıp sönme, batarya hücre dengesizliği ve BMS kilidi anlamına gelir. - Sabit kırmızı ışık, motor ya da ana gövde arızasını işaret eder. - Çözüm genellikle batarya değişimi veya yetkili servis kontrolüdür.
Kırmızı ışık yanıp sönüyorsa ne yapmalı?
Kırmızı ışık yanıp sönüyorsa, cihazın LED sinyali sorunun kaynağını gösterir; yanıp sönme sayısına göre farklı adımlar izlenmelidir. Yanıp Sönen Kırmızı Işık Sayısına Göre İlk Kontrol Cihazın LED’inin kaç kez yanıp söndüğünü sayın. Bu, sorunun batarya, voltaj ya da motor seviyesinde olup olmadığını belirlemenize yardımcı olur. 32 Kez Yanıp Sönme – Batarya Kilidi Bu durum, bataryadaki hücre dengesizliğinin BMS (Batarya Yönetim Sistemi) tarafından kritik bir hata olarak algılandığını gösterir. Batarya artık güvenli bir şekilde çalışamaz ve enerji akışı kesilir. Bataryanın tamamen değiştirilmesi tek çözüm olarak önerilir. 12 Kere ve Daha Az Yanıp Sönme – Geçici Voltaj/Motor Hatası Bu sinyal, geçici bir voltaj düşüşü veya motorun kısa sürede aşırı ısınması gibi durumları işaret eder. İlk olarak cihazı tamamen şarj edin, ardından en az 30‑60 dk soğumaya bırakın ve tekrar çalıştırın. Sorun devam ederse, şarj adaptörünü ve bağlantı noktalarını kontrol edin. Sabit Kırmızı Işık – Motor veya Kontrol Kartı Arızası LED yanıp sönmez, sabit kırmızı yanıyorsa sorun bataryadan ziyade ana gövde içindeki motor ya da kontrol kartındadır. Bu durumda yetkili servise başvurarak tamir veya parça değişimi talep edilmelidir. Bilgi Notu: Kırmızı LED’in yanıp sönme frekansı, cihazın güvenlik protokollerini devreye soktuğunu gösterir; özellikle batarya kilidi durumunda cihazı kullanmaya devam etmek yangın riski oluşturabilir. Kısaca: - Yanıp sönme sayısını kesin olarak sayın. - 32 kez: Batarya değişimi zorunludur. - 12’den az: Şarj, soğutma ve tekrar deneyin. - Sabit kırmızı: Motor/kontrol kartı servise gönderilmeli. - Güvenlik: Kritik bir hata olduğunda cihazı kullanmayı durdurun.