01 Aralık 2023 15:44

Kullanmakta olduğum buzdolabı arızalandı. Servis talebi oluşturdum. Beko yetkili servisten gelen personel motor arızalı olduğunu söyledi. Ben Değişimi için onay verdim 4850 Tl olarak anlaşıldı. Motor değişimi için başka bir teknik personel geldi buzdolabında şişme olduğunu söyledi. Buzdolabını alıp götüreceklerini söyledi. Onay verdim Alıp götürdüler. Buzdolabının onarımının mümkün olmadığını söylediler. Fiyat farkı ödeyerek 3 yıl garantili sıfır buzdolabı alabileceğimi önerdiler ve bu doğrultuda rapor hazırlayıp Beko'ya sundular. Ortada herhangi bir onarım hizmeti yokken tarafımdan yetkili servis 1000TL ödeme aldı. Bu alınan ücret Beko tarafından size iade edilecektir dendi. Ancak iade edilmedi tarafımdan alınan 1000TL ücretin iadesini istiyorum. 11700TL fiyat farkı çıktı ödedim. Evime yeni buzdolabını getirip kurdular aynı gün garanti uzatma işlemi yaptım. 3300TL de garanti uzatma ücretine verdim. Tüm bu ödemeleri yaptıktan sonra Beko web sitesinden ürünün garanti sorgulamasını yaptığımda sıfır diye tarafıma satılan buzdolabının 1 yıl garantili olduğunu ve benim garanti uzatmamla birlikte 5 yıl olduğunu gördüm. Yani sıfır diye fiyat farkı alarak sattıkları buzdolabının 3 yıl garantisi olması gerekirken 1 yıl garantisi gözüküyor. Garanti süremin düzeltilmesini istiyorum.

01 Aralık 2023 15:52
Beko Değişim Problemleri Garanti Süresi Hatası Ve Ücret İadesi Problem

Web sitesinde ki garanti sorgu sonucu

01 Aralık 2023 19:18 (Şikayetten 3 saat sonra)
02 Aralık 2023 12:25

Bugün arandım bakalım ne zaman çözülecek. Benimle iletişime geçmeniz gerektiren bir durum yok. Taleplerimi yazdım taleplerimin yerine getirilmesini bekliyorum. Yalandan her şikayetin altına aynı yazıyı yazıyorsunuz. Sıfır dolabın garantisi 1 yıl olur mu problemi çözüp çözüldüğünde ararsınız.

02 Aralık 2023 12:38

Haklı taleplerim yerine getirilmemesi halinde dolabı iade edip eski dolabımı talep edeceğim. Bknz: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

04 Aralık 2023 19:46
Beko Değişim Problemleri Garanti Süresi Hatası Ve Ücret İadesi Problem

İletişime geçtiler düzeltilecek dediler ancak düzelen hiçbir şey yok. Problem devam ediyor taleplerim devam ediyor.

06 Aralık 2023 18:34

Problem devam ediyor çözüldü diyerek talebimi kapatmışlar. Web sitesi Garanti sorgulama yaptım sıfır buzdolabı 1 yıl garantili gözüküyor.

06 Aralık 2023 18:36

Eski buzdolabı için aldıkları 1000 TL de iade edilmedi yeni buzdolabı fiyatından da düşülmedi. Beko rezilliği devam ediyor.

06 Aralık 2023 18:38

En az on kere arandım ancak problem devam ediyor. Her arayan personel çözülüyor çözülecek çözüldü diyor ancak çözülen bir şey yok.

Adem sonuçtan hiç memnun değil

Adem
24 Mayıs 2024 18:51
Osman sonuçtan memnun

Osman
07 Ekim 2024 16:10
"Makul bir ücret karşılığı bozulan buzdolabımın piyasada olan muadili ile değişim yapıldı. İşlemler hızlı ilerledi. Teşekkürler..."
Fulya sonuçtan çok memnun

Fulya