Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Beko Bulaşık Makinesi Kabusu: Su Baskını Ve Mağduriyet

24 Aralık 2024 17:42

Beko’dan satın aldığımız bulaşık makinesi, kurulduğu gece evimi su bastı. Makine, zaten iki tarafı hasarlı bir şekilde gelmişti ve bu durumu getiren servise not aldırdık. Kurulumun yapıldığı gün bulaşıkları yerleştirip iki kez çalıştırdım, ancak bulaşıklarda sabun ve kir kaldı. O gece, en yüksek programda çalıştırıp uyudum.

Ancak, lavabo bağlantısındaki hortum patladı ve bütün evimi su bastı. Su vanalarını kapatıp servis talep ettik, ancak servis ekibi ertesi gün geldi. Su baskını nedeniyle bir su hasar restorasyon firması çağırdık ve bu işlem bize çok pahalıya mal oldu. Parkelerim şişti ve sanayi tipi kurutma makineleri kurdurduğumuz için yaklaşık 10 gündür evimizde kalamıyoruz.

Gönderdikleri servis ekibi, sorunun makine bağlantısından kaynaklanmadığını söyledi. Sorunun bağlantıdan olup olmadığını bilmiyorum; ya kurulum sırasında bir şeyleri bozmuş olabilirler ya da makine basınç yaparak lavaboya giden ana hat üzerindeki musluğu patlatmış olabilir. Zaten makine bağlantısı ve lavabo bağlantısı aynı hat üzerindeydi. En başından beri makine sorunlu geldi. 25 yıldır oturduğumuz bu evde daha önce böyle bir olay yaşamadık.

Defalarca aradım ve bir bilirkişi göndereceklerini söylediler. Ancak tadilat yaptırmadan önce bilirkişiyi beklemem gerektiğini söyledikleri için bekliyorum. Su vanaları kapalı olduğu ve kurutma makineleri çalıştığı için hâlâ evimde kalamıyorum. Yaklaşık 10 gündür evimden uzaktayım. Kaç kere aradığımı hatırlamıyorum, ama hâlâ üst mercilerden veya ilgili kişilerden bir dönüş olmadı.

Şu an yalnızca görünen masrafım 50.000 TL civarında ve hâlâ evime geçemiyorum. Mağduriyetim devam ediyor. Mecburen tadilat yaptırıp eve geçmek zorunda kalacağım. Ancak bilirkişi gelmediği için tazminat konusunda muhtemelen sorun çıkaracaklar. Gerçekten çok üzgünüm; bu durum koca bir markaya hiç yakışmadı. Eğer alt komşum bizi uyandırmasaydı ve elektrik akımı oluşsaydı, şu an hayatta bile olmayabilirdik.

25 Aralık 2024 15:24 (Şikayetten 21 saat sonra)
25 Aralık 2024 16:35

Bugün arayıp hala değerlendirildiğini söylüyorlar, 10 gün olmuş neyi değerlendiriyorlar anlamadım. Mecbur tadilatı da yaptırıp evimize gireceğiz gerçekten yazıklar olsun.

İrem sonuçtan çok memnun

İrem
05 Temmuz 2025 01:55
"Randevu saatini değiştirerek talep ettiğim gün gelip arızayı giderdiler. Teşekkürler."

Gülçin
26 Ocak 2024 03:19

Kübra
30 Aralık 2024 03:33
Kasim sonuçtan memnun

Kasim
31 Aralık 2024 12:15
"Marka servis personelleri hariç müşteri personelleri işlerinde gayet iyiydi. Teşekkürler..."
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Nur
30 Eylül 2024 23:01