Mert sonuçtan hiç memnun değil

18 Mart 2024 12:38

Merhaba sayın Amazon yetkilileri,
Sizlerin yapmış olduğu bu durumu herkesin görmesi açısından buraya yazıyorum. 16-21 Eylül 2022 tarihlerinde Amazon üzerinden, satıcısı Amazon Türkiye Perakende Ltd. Şti. olan Almera Golyat markalı 2 adet üçlü priz satın aldım. Bir tanesini ihtiyaç nedeniyle bu zamana kadar kullandım, diğerini ise yaklaşık 1-2 aydır kullanıyorum. Ardından yaklaşık 1 hafta önce aşağıdaki gibi bir e-posta tarafıma ulaştı.
Merhaba,
406-2975300-8883556, 406-8475111-0560322 numaralı siparişinizle ilgili önemli bir mesajınız var.
Türkiye Piyasa Gözetimi ve Denetimi: Resmi İlan Portalı Amazon.com.tr üzerinden satın alınan bir ürün için belirtilen bir ürün güvenliği bilgisine sahip. Söz konusu risk: Uygunsuzluk (sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uygun değil).
Konuyla ilgili diğer ayrıntıları aşağıdaki bildirim notunda bulabilirsiniz: https://www.ilan.gov.tr/ilan/1442943/tebligat-ve-duyurular-kurumsal-tebligat-ve-duyurular-guvensiz-urun-arz-yasagi-toplatma-ve-bertaraf-karari
Ürün adı:
Almera Papatya Golyat 3'lü Priz, 16A, 250V, Beyaz, Yanmaz Plastik Aksam
Para iadesi gerçekleştiğinde bizden bir onay e-postası alacaksınız. Tamamlanan para iadesi işlemini 'Siparişlerim' sayfasından 'Sipariş Bilgileri' seçeneğini belirleyerek görebileceksiniz. Para iadesinin gerçekleşmesi için lütfen bankanıza 5-7 gün süre tanıyın.
Bu durumun neden olabileceği her türlü rahatsızlık için sizden özür diliyor, müşterilerimizin güvenliğinin ve memnuniyetinin bizler için son derece önemli olduğunu bilmenizi istiyoruz.
Ne demek bu? Ne olduğunu ben size açıklayayım. Biz size TSE garantisi dışında bir ürün sattık, bu ürün sorun (yangın) çıkartabilir, lütfen iade edin. Buraya kadar bir sorun yok. İade işlemi başlattım ama ben iade etmek istemiyorum, ürünün değiştirilmesini istiyorum. 10 TL'ye aldığım ürünün muadilleri 90-100 TL olmuş. Müşteri hizmetleri ile görüşme sağladığımda ürünün stokta olmadığını, sadece ücret iadesi yapabileceklerini söylediler. Sayın Amazon yetkilileri, yıl 2024 ve kanun denen bir şey var. Hem bozuk bir ürün satıyorsunuz, Allah'tan yangın çıkarmadı, hem de değişim değil, sadece ücret iadesi yapıyorsunuz, bu kabul edilemez. Kanunen ürünün stoğu yoksa muadili ile değiştirmek zorundasınız. 150-200 TL için kendinizi rezil etmeyin ve benim de vaktimi harcamayın.
Unutmayın, söz uçar yazı kalır.

Yusuf
Yusuf

Aynı ürün aynı konu. Benim ürünün birini de kırmışlar. Hala ödeme bekliyorum 1.5 ay oldu. 11 sayfa mail attım. 10-11 kez müşteri hizmetleriyle görüştüm. Toplam 21 TL onu da gönderemiyorlar. Finans dönüş yapacak deyip duruyorlar. Değişim yapmıyorlar, bir de parayı da iade etmiyorlar. Bir de bilgide vermiyorlar.

Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Serdar
26 Aralık 2023 15:12

11 Şubat 2025 12:59
Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Erdem
10 Temmuz 2023 13:23