Berkay sonuçtan hiç memnun değil

Amazon Para İademi Yapmadı

24 Aralık 2023 23:14

14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiğim Sipariş No: 405-4288505-5****** numaralı alışverişimde iade talebim onaylanmış olmasına rağmen tarafıma vaat edilen 7-10 gün içerisinde para iadesi yapılmamıştır. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmelerde, para iadesinin 14-15 Aralık tarihlerinde tarafıma yapıldığı bilgisi verilmişti.

Ancak, belirtilen tarihlerde herhangi bir para iadesi gerçekleşmemiştir. 21 Aralık tarihinde banka şubesinde detaylı bir inceleme yapıldığında 10 Aralık tarihinde Amazon tarafından başlatılan ancak yine Amazon tarafından iptal edilen bir iade işlemi olduğu görüldü. Amazon Müşteri temsilcileriyle yaptığım görüşmede belirtilen 14-15 Aralık tarihindeki iade işlemini kontrol ettiğimde bankanın havuzunda/provizyonda böyle bir işlemin bulunmadığı görülmektedir. 21 Aralık tarihine kadar karta ait tüm işlemler ve varsa havuzda bekleyen iadeler kontrol edilmiş ve işlem görülmemiştir.

21 Aralık tarihinde yaptığım son görüşmede, müşteri temsilcisi tarafından konunun incelenmesi ve manuel olarak iadenin gerçekleştirilmesi için bir talep oluşturulmuştur. Ancak, 72 saat içerisinde beklenen dönüş sağlanmamıştır ve bu durum beni mağdur etmektedir.

09 Ocak 2024 18:55

Para iadesinin yapılmadığı 29. Gün ve hala Elle tutulur bir aksiyon alınmadığı görülmekte. Müşteri temsilcileriyle yapılan görüşmelerde X gün kadar bekleyin iadeniz gerçekleşecek deyip oyalıyorlar. Bankayla görüşmeme rağmen hala 14 Aralık'ta iadeniz gerçekleşti diye mail atan müşteri temsilcileri de var. Müşteri Hizmetlerinin hepsi haklısınız sorununuzu anlıyorum yasal yollara başvurabilirsiniz şeklinde cümleler kurarak gazımı almaya çalışıyor. Bu süreçte maddi/manevi yıprandım. 8 Ocak tarihinde ödeme merkeziyle yaptığım görüşmede yarın söz sizinle iletişime geçeceğiz denilmesine rağmen tarafıma ulaşılmadı kendi çabalarımla ödeme merkezine ulaşıp Ç** Bey ile görüştük. Kendisi konuyu takibe aldığını ve yarın iletişime geçeceğini belirtti. 15 Ocak tarihinde kadar para iadesinin yapılmaması durumunda Türkiye Cumhuriyet Savcılığına başvurarak belirtilen yasal sürede yapmadıkları iadenin değer kaybı, ekstremde ödemeyeceğim için karta işleyen faizin, kredi kartı borcumun tamamı ilgili ürün yüzünden kapanmayacağından dolayı kredi notumun ilgili firma yüzünden düşmesi ve ilgili ürünün stokta bulunmamasından dolayı yasal yollara başvuracağımı bildiririm. Hali hazırda Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum ve bankam üzerinden harcama itirazı yaptım. Bankamdan gelen mailde karşı firmaya ters chargeback için görüşüleceği belirtiliyordu. Fakat Amazon ona da henüz dönüş yapmadı.

24 Ocak 2024 23:23

Para iadesi 35 gün yapıldı.

Eren

Umarım bir an önce mağduriyetinizi giderir, ücret iadenizi gerçekleştirirsiniz.

Eşref sonuçtan çok memnun

Eşref
07 Mart 2024 09:52
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Emrah
07 Ağustos 2023 10:53