Demet sonucu yetersiz buldu

Volkswagen Golf DSG Şanzıman Sorunu Ve Müşteri Mağduriyeti

Volkswagen Golf DSG Şanzıman Sorunu Ve Müşteri Mağduriyeti
14 Haziran 2024 10:54

2019 trafik çıkışlı Golf Comfortline otomatik aracımı (2018 model) Doğuş Oto Çankaya'dan aldım. Aldığım günden beri tüm bakım ve onarım işlemleri, aksesuar temini, lastik temini, lastik oteli hizmeti, silecek değişimi, anahtar pili değişimi ilgili serviste yapıldı (ayrıca 3 kez diğer Volkswagen yetkili servislerde işlem yapıldı). Şu an 80.568 km'de... Araç 07.06.2024 tarihinde şanzıman arızası verdi (DSG şanzıman, çift kavramalı). İlgili serviste önce kavrama ayar pulu değişimi (11.000 TL) yapılacağı, olmazsa kavramanın değişeceği (ayar pulu ile indirimli 22.000 TL) o da olmazsa işin şanzıman değişimine (80.000' tl civarı) gideceği söylendi. Her aşama için ücret ödemem istendi.
Arızanın kullanıma bağlı olduğu ifade edilerek kavrama ayar pulu ve kavrama değişimi yapılacağı ifade edildi. Araçtaki bu sorunun daha önce kaza sebebiyle yapılan ve hala garantisi devam eden onarımından kaynaklı bir durum olup olmadığı konusunda sağlıklı bilgi verilmedi. Araç 4,5 yaşında, km'si az, tek kullanıcılı, tüm bakımlar/onarımlar ilgili serviste yapıldı ve her seferinde şanzımanın iyi durumda olduğu raporlandı, düzgün kullanıldı ve kullanıcıya bağlı herhangi bir onarım yapılmadı. Hayatın normal akışı içerisinde bu koşullarda bu araçta böyle bir arızanın olması mümkün değil. Bu sorunun bu araçlarda kronik bir sorun hatta gizli ayıp olması sebebiyle onarımın servis tarafından yapılması talebinde bulundum. Konu ile ilgili çok sayıda şikayet var! Durumu hem e-posta ile hem de telefon ile müşteri hizmetlerine bildirdim. Ancak garantinin bittiğini, ödemeyeceklerini ve bunun kullanıma bağlı olduğunu ifade ettiler. Araçtaki arızanın kavrama ayar pulu ve kavrama değişimi ile tamamen giderilip giderilmediği ve bir süre sonra yine şanzıman arızası verip vermeyeceği belirsiz! İlgili servis belge paylaşımında şeffaf değil! Aracın cihaza bağlandığında çıkan ve beyindeki arıza kayıtlarını gösteren listesini görmeyi talep ettim. Ancak göstermeyi ve vermeyi reddettiler. Sorun olduğunda servis çalışanlarının ve müşteri hizmetlerinin yaklaşımı çirkin!
Aracımı kurumsal ve marka kimliğine güvenerek Doğuş Oto Çankaya' dan aldım. Aracın kaliteli ve güvenli bakım ve onarımı için her zaman ilgili yetkili servisi tercih ettim. Zaman zaman ilgili servisteki hizmet sorunlarına rağmen yetkili servis bakım ve onarımı konusunda titizlik gösterdim. Bu da bana ders olsun! Ulaşamadığımız Direktör Sayın Ş**** S**** Bey ve diğer yetkililerin bilgisine!

Demet
Demet
14 Haziran 2024 13:39

Müşteri mağduriyetine sebep olan Doğuş Oto Çankaya bayii ve yetkili servisidir.

Gülcan
Gülcan

Aynı sorunu ben de 2021 model golf8 life aracımda yaşadım, Doğuş otoya da hatta Alamaya da yazdım ama kabul etmediler bakımları yetkili serviste yaptırdığım için 21500 TL'ye vites coistiği kablosu ve altındaki pil gibi bir şeyi değişti. Açıkçası ben de 3. Sıfır Volkswagen um olmasına rağmen volkswagenden soğudum.

Serpil
Serpil

Demek hanım sorununuz ne durumda çözüldü mü acaba? Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum aracım 2017 model ve 7 ay önce tüm bakımları yapılmış halde aldım şimdilik bir müdahale yapılmadı servise götüreceğim ama ön araştırma yaptık sorunun şanzıman olduğunu Volkswagen de bu sorunun kronik olduğunu hepsinin aynı arızayı yaptığını yaklaşık 80 bine yakın masraf çıkacağını söylediler. Anlamadığım otomatik vites arabada nasıl şanzıman hatası tüketici kusuru çıkar otomatik zaten sürücü bir müdahalede bulunmuyor ki?

Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Ve DSG Yine Arıza

01 Ağustos 2024 17:43
Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Araçta Bitmeyen Onay Süreci Mağduriyeti

03 Aralık 2024 20:58
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Tiguan DSG Arıza Yetkili Servis Bakımı Var, Müşteri Memnuniyeti Yok

29 Mayıs 2024 10:32